visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

6 dalykai, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami orkaitę ar viryklę

6 dalykai, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami orkaitę ar viryklę 6 dalykai, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami orkaitę ar viryklę

Pigu, UAB

pigu.lt

Perkant bet kurį virtuvės prietaisą vertėtų nedaryti klaidų – juk paprastai tai yra gana brangūs daiktai, kurie vėliau yra naudojami itin ilgą laiką. Ypač svarbūs prietaisai yra orkaitė ir viryklė, nes jie yra naudojami beveik kasdien labai svarbiam procesui – maisto gaminimui. Todėl kartu su e-parduotuvės Pigu.lt ekspertais jums papasakosime apie 6 dalykus, kuriuos privalote žinoti prieš perkant naują viryklę ar orkaitę.

Vieta jūsų virtuvėje galimai yra labai ribota

Orkaičių ir viryklių būna labai įvairių dydžių ir tai yra labai geras dalykas, kadangi šiais laikais virtuvės kartais būna itin mažos. Todėl vertėtų pasvarstyti, kur planuojate statyti savo orkaitę, kiek vietos jai skirsite tarp visų virtuvės baldų ir kokio dydžio orkaitės jums gali reikėti. Nepamiršti reikėtų ir to, kad šalia orkaitės turėtų būti ir elektros lizdas.

Kaip dažnai planuojate gaminti?

Jeigu esate studentas, daug keliaujate arba tiesiog nemėgstate gaminti, jums greičiausiai nereikia nei labai funkcionalios, nei labai didelės orkaitės, nes visa tai tik kainuoja papildomus pinigus ir, be abejo, užima daugiau vietos. Na, o daugiau gaminantys ir ypač turintys didesnes šeimas turėtų įsigyti didesnes orkaites. Jeigu neretai gaminate labai specifinį maistą, vertėtų pasvarstyti ir apie didesnį orkaitės ar viryklės funkcionalumą – nors teoriškai gaminti maistą galima ir su pačiais paprasčiausiais prietaisais, laiką sutaupantys sprendimai visada gali būti naudingi.

Net ir orkaitė/viryklė turėtų derėti prie bendro virtuvės stiliaus

Taip, jūsų virtuvės prietaisų išvaizda irgi yra labai svarbi – galite derinti savo virtuvės baldus kiek norite, bet jeigu visi virtuvės prietaisai savo išvaizda kardinaliai skirsis nuo baldų ar kitų prietaisų, bendras vaizdas bus labai prastas. Dažniausiai virtuvės prietaisų išvaizdą suderinti būtent su savo baldais nėra lengva, todėl turite bent bandyti derinti virtuvės prietaisų dizainą – pasižiūrėkite kaip atrodo jūsų šaldytuvas, indaplovė, mikrobangų krosnelė ir pirkite panašiai atrodančią orkaitę ir viryklę.

Turite pasirinkti vieną iš energijos šaltinių

Kartais žmonės padaro pačias žiopliausias klaidas ir perkant orkaitę ar viryklę tokių klaidų pasitaiko gana dažnai. Pagalvokite, ar jūsų namuose yra prieiga tik prie elektros, ar galite naudotis ir dujomis? Tai yra labai svarbus aspektas – perkant elektrinę orkaitę-viryklę problemų dažniausiai nebūna, bet įsigijus dujas naudojantį prietaisą, gali tekti prekę grąžinti, jeigu namuose prieigos prie dujų nėra.

Savaiminio valymo funkcija yra būtina taupantiems laiką

Orkaitę jums teks valyti nuolat, kadangi kitu atveju tai bus ne tik neestetiška, bet ir kenks orkaitės mechanizmams. Visgi tai užtrunka gana nemažai laiko – ant orkaitės sienų bei stiklo kaupiasi riebalai, jie prikempa ir galiausiai viską gali tekti gramdyti. Tai nemalonus procesas ir būtent todėl kai kuriose orkaitėse yra savaiminio valymo funkcija, kurį įkaitina orkaitės vidų iki labai aukštos temperatūros ir vėliau viską jums tereikia nušluostyti servetėle. Ši funkcija jums gali sutaupyti daugybę laiko, todėl kiek didesnė orkaitės kaina neturėtų jūsų gąsdinti.

Jeigu turite vaikų, saugumo funkcijos yra būtinos

Turite mažų ir smalsių vaikų? Tokiu atveju reikėtų pasidomėti perkamos orkaitės-viryklės saugumo funkcijomis – daugelis jų įspėja apie karštus paviršius tam tikromis vizualizacijomis ar net garsais, o kai kurios turi ir specialius užraktus. Visos šios papildomos saugumo funkcijos neabejotinai padės išvengti nereikalingų ašarų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus