visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vandens talpų ir laistymo sistemų pasirinkimas

Vandens talpų ir laistymo sistemų pasirinkimas Vandens talpų ir laistymo sistemų pasirinkimas

Kai norisi gražios, išpuoselėtos vejos, žiedais apsipylusio gėlyno ar gausiomis daržovėmis besipuikuojančio daržo, būtina įsirengti tinkamai veikiančią laistymo sistemą. Rankiniu būdu viską aprūpinti vandeniu tikrai yra sudėtinga. Juolab, kad šiuolaikinio laistymo įrangos gamintojai ir prekiautojai tikrai gali pasiūlyti platų asortimentą gaminių, reikalingų laistymui ir vandens laikymui. Užsukite https://laistymoiranga.lt/vandens-talposir įsitikinsite patys.  Keli praktiški patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis laistymo sistemas bei vandens talpas tikrai bus į naudą.

Vandens talpų rūšys

Pats paprasčiausias būdas laistyti savo namų veją ar gėlynus ir tausoti gamtą – įsigyti vandens talpas lietaus vandeniui rinkti ar tiesiog laikyti ten pripildytam vandeniui. Surinkdami ir panaudodami lietaus vandenį savo poreikiams, mes galime ne tik sutaupyti, sumažindami išlaidas, bet ir padėti apsaugoti aplinką. Tad kokias talpas pasirinkti? Pasirinkimas šiandien  labai platus. Jums tereikia įvertinti savo poreikius.

Dekoratyvinės vandens talpos

Tai yra toks sprendimas, kada nauda derinama su grožiu. Dekoratyvinės talpos ne tik puikiai surinks lietaus vandenį, bet ir papuoš jūsų kiemą. Talpos lietaus vandeniui yra ypač tvirtos, tad radus joms tinkamą vietą galėsite jaustis ramus, kad net ir didelis vėjas jos nepajudins. Šios talpos suprojektuotos taip, kad vandens nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai, tad galėsite būti ramūs – vanduo nepažaliuos. Be to, jos yra atsparios bet kokiam metų laikui,  tad joms nebaisios nei labai kaitrios vasaros, nei vėsos žiemos.

Vandens talpos sodui

Šios talpos patrauklios tuo, jog Jos gali būti naudojamos ir lauko dušui. Kadangi sodo talpos tarnaus ypač ilgai – kaina pasidaro maža. Jos yra atsparios bet kokiems aplinkos poveikiams, tad sode gali būti laikomos ištisus metus. Papildomai parduodami užraktai, kurie padeda apsaugoti talpas nuo vėjo bei smalsių vaikų rankų.

Požeminės vandens talpos

Požeminės vandens talpos susideda iš dviejų komponentų:

  • Rezervuaro stabilizatoriaus.
  • Vandens rezervuaro.

Šio tipo vandens talpos integracija į Jūsų laistymo sistemą – puikus pasirinkimas tiems, kurie taupo. Įsigijus kokybiškas požemines vandens talpas galėsite jaustis ramus, kad vandens visada bus po ranka ir jūsų sodas bei daržas visada bus žalias.

Kaip pasirinkti tinkamą laistymo sistemą?

Viskas prasideda nuo projekto. Jos įrengimas remiasi į sklypo matmenis, jame esančių augalų kiekį, aukščio bei reljefo skirtumus, apželdinimo sprendimus, vandens šaltinio ir sistemos parametrus bei kitus svarbius faktorius. Jums tereikia pasitarti su ekologiškų projektų įgyvendinimo patirtį turinčiais specialistais. Jie padės Išrinkti atitinkamą įrangą, kuri spręs problemas susijusias su lietaus vandens naudojimu, energijos taupymu, sumaniu valdymu ir, be abejonės,  teršimo prevencija. Galite būti ramūs – specialistai paruoš preliminarią sprendimo sąmatą ir turėsite galimybę projektą patvirtinti valstybinėse institucijoje. Naudotis įranga bus visai nesudėtinga, nes apmokoma kaip tą įranga naudoti ir įrengti.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus