visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

VŠĮ – ne taip paprasta įsteigti, kaip atrodo. Pataria specialistas

VŠĮ – ne taip paprasta įsteigti, kaip atrodo. Pataria specialistas VŠĮ – ne taip paprasta įsteigti, kaip atrodo. Pataria specialistas

Kad ir kokia verslo forma norimai veiklai įgyvendinti Jums labiausiai tinka – svarbiausia yra tartis su buhalteriais, įmonių steigėjais, kurie gali padėti visus šios sferos darbus atlikti kur kas paprasčiau, greičiau ir dažnai pigiau. Net ir tokiu atveju, kai reikalingas VŠĮ steigimas, kuris labai dažnai vadinamas kur kas valstybei palankesne verslo forma.

Jeigu Jus domina VŠĮ steigimas – tokiu atveju siūlome dėl jo niuansų tartis su specialistais, kurie padeda greičiau susitvarkyti dokumentus. Pagrindinius niuansus aptarsime ir straipsnyje.

Naudos, kurios skatina rinktis VŠĮ

Jeigu šiuo metu nesate tikras dėl verslo formos – siūlome atidžiai įvertinti privalumus, kurie dažniausiai ir lemia konkretų pasirinkimą. Tam tikri niuansai, tiksliau privalumai, dažniausiai paskatina rinktis būtent VŠĮ.

Vienas svarbiausių privalumų yra tai, kad VŠĮ suteikia verslininkams ribotos atsakomybės statusą, tad tokiu atveju rizikuojama  verslo, tačiau ne savininkų turtu. „Papildomai labai dažnai vertinama ir tai, jog nereikalingas pradinis kapitalas, kaip kad UAB atveju“, – pasakoja steigimu užsiimantis specialistas. „Greta to, žinoma, daugeliui labai patinka ir įvairios modetinės lengvatos, kurias siūlo valstybė“.

Nepamirškite, kad VŠĮ suteikia galimybę vykdyti komercinę veiklą, tačiau tuo pačiu turi veikti kaip valstybės pagalbinė priemonė, tad gaunamos įvairios subsidijos. Pavyzdžiui, 2 % parama iš gyventojų, taip pat, galimybės pritraukti lėšų iš kitų šaltinių.

VŠĮ steigimas

Kokie minusai laukia?

VŠĮ steigimas turi kur kas daugiau naudų nei minusų, tad nieko keisto, kad daugeliui planuojančių kurti veiklas - tai yra labai patraukli alternatyva. Visgi, specialistas išskiria tam tikrus kelis minusus, kurie galbūt atgrasys nuo šios veiklos formos: „Vienas didžiausių minusų yra tai, jog VŠĮ negali būti verčiama į UAB, kad ir kaip gerai jai sekasi. Taip pat yra tam tikri nuostatai, kurie apibrėžia - kokia veikla tokio tipo juridinis asmuo gali verstis“.

Taigi, daugiausias viskas remiasi į tai – kokia veikla verčiatės ir tuo pačiu kaip ji gali būti naudinga visuomenei. Juk VŠĮ tikslas yra patenkinti ne tik verslo poreikius, tačiau ir aplinkinių gyvenimo kokybę.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus