visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Apie vandens talpų pasirinkimą

Apie vandens talpų pasirinkimą Apie vandens talpų pasirinkimą

Taupyti vandenį sausringoms dienoms – protingas kiekvieno sodininko sprendimas. Lietaus vanduo gali kuo puikiausiai pasitarnauti karštomis ir sausomis dienomis, kada augmenijai trūksta kritulių ir norisi sutaupyti daugiau buitinio ar iš šulinio tiekiamo vandens.

Vandens kaupimas – prasmingas ir puikus būdas panaudoti visus tuos litrais iššvaistomus ir į kanalizaciją subėgančius lietaus vandens kiekius. Šis metodas kasmet padeda sutaupyti daugybę litrų vandens ir namų ūkio pinigų, kuriuos galima paskirti kitoms svarbioms reikmėms.

Tam, kad galėtumėte patogiai kaupti lietaus vandenį, jums prireiks specialių talpyklų. Jos puikiai tiks tiek šiam tikslui, tiek ir paprasto vandens laikymui, kad jo visada turėtumėte po ranka, kai reikės laistyti sodo augalus ar daržoves. Stovintis vanduo puikiai tinka tiek laistant rankiniu būdu, tiek ir turint automatines laistymo sistemas, nes joms irgi iš kažkur reikia imti vandenį.

Jeigu talpa vandeniui reikalinga tik naudojimui sode ar prie gyvenamo namo, pavyzdžiui, automobilio plovimui, jums reikės jos nedidelės. Tačiau tai labai individualu. Talpa vandeniui gali būti nuo 200 ir net iki 750 litrų. Turinčios didelę talpą, jau vadinamos vandens rezervuarais.

Vandens talpų suteikiami privalumai:

  • galimybė sukauptą vandenį naudoti tiek rankiniu būdu, tiek ir su automatizuotomis laistymo sistemomis;
  • suteikia tinkamą kokybę. Pasirinkus kokybiškos medžiagos vandens talpą, galėsite džiaugtis jos tarnavimu ne vieną dešimtmetį. Populiariausias pasirinkimas – plastikinė talpa vandeniui. Ji nerūdija, nešąla, turi atsparumą UV spinduliams ir yra neutrali neigiamam aplinkos poveikiui. Žinoma, prieš žiemą iš jos reikia išleisti stovintį vandenį. Taip pat galima įsigyti ir polietileno, cinkuoto metalo, stiklo pluošto talpas. Viskas priklauso nuo jūsų poreikių. Požeminėse talpyklose naudojami ir betoniniai vandens rezervuarai, tam medžiagų pasirinkimas išties platus;
  • vandens talpos paprastai parduodamos su dangčiu, todėl nereikia jaudintis, kad vanduo užsiterš ar į jį prikris lapų ar šiukšlių;
  • galima atskirai įsigyti įvairių papildomų vandens talpyklų priedų. Pavyzdžiui, ventilių ir net užraktų;
  • puikiai įsikomponuoja prie bendro kiemo vaizdo. Talpos paprastai parduodamos universalios žalios spalvos, todėl gerai tinka įvairiose kiemo vietose.
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus