visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Patarimai, kaip patikrinti akumuliatorių

Patarimai, kaip patikrinti akumuliatorių Patarimai, kaip patikrinti akumuliatorių

Pasenę akumuliatoriai yra atsakingi už gausybę erzinančių problemų moderniuose automobiliuose. Šiuolaikinių automobilių elektronika yra ypatingai jautri, todėl įtampos nepakankamumas arba netinkama srovė akimirksniu aktyvuoja įvairių valdymo blokų klaidas arba netgi sugadina tam tikrus komponentus. Taigi, geras akumuliatorius tikrai padaro kasdienį gyvenimą lengvesniu. Štai keli patarimai, kaip patikrinti akumuliatorių.

Netinkamai veikiančio akumuliatoriaus simptomai

Jeigu ryte įsėdę į automobilį girdite, kad variklis sukasi labai vangiai ir jam reikia daugiau laiko užsivesti, tai vienas iš pagrindinių ženklų, kad akumuliatorius jau skaičiuoja paskutines gyvenimo dienas. Starteris turėtų suktis greitai, kad variklis užsivestų lengviau. Jeigu akumuliatorius senas, tai net iš garso galima atpažinti, kada starteris sukasi lėtai.

Kaip variklio vedimo metu atrodo prietaisų skydelis? Jeigu jo apšvietimas stipriai prigęsta, vadinasi akumuliatoriaus įkrova yra labai žema ir net jeigu automobilį pavyko užvesti, tai tik laiko klausimas, kada to padaryti nebepavyks.

Gali padėti pilnas įkrovimas

Kartais problema gali slėptis automobilio elektronikoje arba generatoriuje. Jeigu dėl kažkokios priežasties akumuliatorius stipriai iškraunamas, tai po nakties galite susidurti su problemomis užvedant automobilį.

Jeigu galvojate, kad akumuliatorių pilnai įkraus automobilis, tai klystate. Automobilyje esantis generatorius akumuliatorių gali įkrauti ne daugiau nei iki 80 proc., todėl, jeigu su buitiniu įkrovikliu nekraunamas akumuliatorius niekada nebūna pilnas.

Rekomenduojama akumuliatorių įkrauti naudojant pakrovėją bent kartą per dvi savaites. Įkrovimas turėtų vykti per naktį – tokiu būdu įkrova visą laiką bus palaikoma optimali, užtikrinant ilgesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Pamatuokite įtampą multimetru

Jeigu po ranka turite multimetrą, nustatykite 20 V įtampos nustatymą. Sujunkite raudoną laidelį su teigiama akumuliatoriaus jungtimi, o juodą su neigiama. Jeigu automobilis neužvestas, tai įtampa turėtų būti 12,6 V arba šiek tiek didesnė. Esant mažesnei įtampai akumuliatorių reikia nedelsiant pakrauti.

Užvestam automobiliui įtampa turėtų svyruoti nuo 13,7 V iki 14,7 V. Jeigu multimetro rodikliai mažesni, vadinasi automobilio generatorius veikia netinkamai ir neįkrauna akumuliatoriaus pakankamai.

Taigi, jeigu pastebėjote, kad automobilis sunkiai vedasi, nedelskite ir ieškokite problemos. Neleiskite akumuliatoriui visiškai išsikrauti, nes tai yra greičiausias būdas jį sugadinti!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus