visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nepamainomi pagalbininkai sodui ir namams. Kas jie?

Nepamainomi pagalbininkai sodui ir namams. Kas jie? Nepamainomi pagalbininkai sodui ir namams. Kas jie?

Žiemai vis dar rodant savo nagus vis dažniau pagalvojame apie šiltėjančius orus ir kartu su jais ateinančius darbus. Vejos pjovimas, langų valymas, kapstymasis darže ar šiltnamyje ne visiems patinka, bet turint gerus įrankius šie darbai ne tokie ir baisūs, o kai kas net pasakytų, kad tai netgi tam tikra poilsio forma. Taigi, kas tie nepamainomi sodo ir namų pagalbininkai, kuriuos verta įsigyti kiekvienam?

Savaeigė žoliapjovė – nepamainomas pagalbininkas, pjaunant veją

Savaeigės žoliapjovės pavadinimas daug ką priverčia susimąstyti. Kas iš tiesų slepiasi po pavadinimu „savaeigė žoliapjovė“? Savaeigė žoliapjovė yra tokia žoliapjovė, kurios nereikia intensyviai stumti, t. y., tokia žoliapjovė juda pati. Nesumaišykite, savaeigės žoliapjovės nėra tas pats, kaip žoliapjovės robotai, o tai iš principo reiškia, kad vejos pjovimo procese žmogus vis tiek privalo dalyvauti. Tokio tipo žoliapjovės puikus pasirinkimas, kai norima nupjauti didesnius vejos plotus.

Savaeigių žoliapjovių tipai

Savaeigės žoliapjovės yra skirstomos į tas, kurios yra varomos priekiniais, ir į tas, kurios yra varomos galiniais ratais. Kabant apie žoliapjoves su priekiniais varomais ratais, verta paminėti, kad jos yra manevringesnės. Jos yra puikus pasirinkimas, jei pjaudami veją neturite tikslo surinkti nupjautos žolės. Uždėjus ant savaeigės priekiniais ratais varomos žoliapjovės žolės rinktuvą, perkelsite svorio centrą į žoliapjovės galą, ko pasekoje priekiniai ratais pakils ir žoliapjovė nejudės. Jeigu pjaudami veją norite, kad nupjauta žolė būtų surinkta arba jūsų pjaunamoje teritorijoje yra įvairių įkalnių, nedidelių šlaitų ir pan., tada jums reikėtų rinktis galiniais ratais varomą savaeigę žoliapjovę. Šio tipo žoliapjovės rečiau praslysta, geriau sukimba su vejos paviršiumi, nepažeidžia velėnos ir negadina pačios vejos.

Ar visų savaeigių žoliapjovių ratų konstrukcija yra vienoda?

Savaeigėms žoliapjovėms yra būdinga kelių rūšių ratų konstrukcija. Plastiko ratukai, kuriuos prilaiko tam tikro dydžio metaliniai varžtai, arba plastikiniai savaeigės žoliapjovės ratai su įvorėmis. Šios konstrukcijos yra paprasčiausios savaeigių žoliapjovių ratų konstrukcijos. Žoliapjovės, turinčios šią ratų konstrukciją, dažniausiai yra pigesnės. Geresnės kokybės savaeigės žoliapjovės yra gaminamos su guolinių ratų konstrukcija. Žoliapjovės, turinčios guolinius ratus, pasižymi tuo, kad jos ženkliai lengviau juda, yra ilgaamžiškesnės ir jų eksploatacija yra paprastesnė.

Langų valytuvai-robotai – nepamainomi pagalbininkai, valant langus

Langų valymas – kruopštus procesas, kuris dažniausiai nekelia ypatingai džiugių jausmų, bet tobulo rezultato norisi visada. Seniai praėjo tie laikai, kai mūsų senelės ir prosenelės langų valymui naudojo senus laikraščius. Taip, perskaitėte gerai, laikraščiai daug „pasitarnavo“ tam, kad mūsų senelių namų langai blizgėtų. Šiuo metu langų valymas yra gerokai paprastesnis, kurį lengvesniu padaro rankinių ir langų valymo robotų naudojimas buityje.

Langų valytuvų tipai

Vienas iš langų valytuvų tipų yra rankiniai langų valytuvai. Renkantis šio tipo langų valytuvus, visada reikia įvertinti jų dizaino ergonomiškumą. Taip pat, derėtų rinktis tokį rankinį langų valytuvą, kuris turi jums reikiamus priedus langams valyti. Pažymėtina, kad kai kurie rankiniai langų valytuvai turi teleskopinius kotus, kurie rankinį langų valytuvą daro universaliu, t. y., tinkančiu ir nuosavų namų ir daugiaaukščių namų langų valymui. Kitas langų valytuvų tipas – tai langų valytuvai-robotai, kurie dažniausiai savo konstrukcijoje turi įtaisytą magnetą. Renkantis šio tipo valytuvus langams, įsitikinkite, kad pasirinktas modelis yra patogus valdyti, būtų pakankamai galingas, ergonomiškas, aptakus, nereiklus priežiūrai, turėtų automatinio paleidimo ir sustabdymo galimybę bei būtų išmanus. Išmanius langų valytuvus-robotus galima valdyti išmaniojo telefono pagalba, o tai, sutikite, tikrai labai patogu. Pažymėtina, kad langų valymas valytuvais-robotais tikrai nėra greitas procesas, tačiau rezultatas tikrai džiuginantis.
 

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus