visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kuo pasižymi kokybiškas maistas šunims?

Kuo pasižymi kokybiškas maistas šunims? Kuo pasižymi kokybiškas maistas šunims?

Šunims skirto maisto pasirinkimo gausa yra tiesiog stulbinanti,  tad natūraliai kyla klausimas, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti tikrai kokybiškas maistas šunims. Ieškant paties geriausio pašaro savo augintiniui gali tekti nueiti tikrai netrumpą kelią ir išanalizuoti įvairių gamintojų siūlomo maisto sudėtis. Naudinga žinoti, kokios informacijos vertėtų ieškoti pašaro aprašymuose, nes būtent tai galės sutrumpinti sugaištą laiką. Taigi, ką derėtų įvertinti?

Mėsa – pagrindinis baltymų šaltinis

Ieškant tikrai kokybiško maisto šunims visada svarbu atsižvelgti į tai, kiek jame yra mėsos. Būtent gyvūninės kilmės produktai turėtų sudaryti šunims skirto pašaro pagrindą, nes toks maistas yra kur kas geriau įsisavinamas. Pašaro sudėtinių dalių sąraše pirmiausia yra minimi būtent tie produktai, kurių pašare yra didžiausia procentinė dalis. Jei matote, kad pirmiausia yra paminėti grūdai, toks maistas tikrai nebus pakankamai aukštos kokybės.

Pašaro klasė

Ekonominė klasė, Premium klasė, Super Premium klasė... Ką visa tai reiškia? Viskas yra ganėtinai paprasta – ekonominės klasės pašare yra mažiausiai mėsos, o Super Premium klasės maiste – daugiausiai. Toks pašaro klasifikavimas padeda šunų augintojams paprasčiau išrinkti tokį maistą šunims, kuriame būtų pakankamai gyvūninės kilmės produktų. Jei pašarą rinksite internetu, paprasčiausiai galėsite pažymėti dominančią pašaro klasę, ir tai leis daug greičiau išrinkti tinkamą maistą augintiniui.

Kuo daugiau natūralių ingredientų

Vertinant pašaro sudėtines dalis visada svarbu įsitikinti, kad maisto pagrindą sudaro natūralūs ingredientai. Reikėtų vengti tokio pašaro, kurio sudėtyje yra skonio stipriklių, dirbtinių dažiklių, GMO ir kitų dirbtinių priedų, kurie šuns organizmui tikrai nėra naudingi.  Jei šunų maiste nėra visų šių sudėtinių dalių, įprastai tai yra aiškiai užrašoma ant pakuotės, todėl šunų savininkai gali greičiau ir paprasčiau gauti svarbiausią informaciją.

Ar tai brangu?

Gana dažnai manoma, kad aukštos kokybės pašaro kaina bus labai didelė, tačiau nereikėtų pamiršti, kad kokybiško maisto dienos norma įprastai yra kur kas mažesnė, taigi, tokio pašaro suvartojama mažiau nei ekonominės klasės maisto. Be to, perkant maistą internetu visada galima sutaupyti: tuo įsitikinsite apsilankę svetainėje https://evet.lt/category/maistas-sunims.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus