visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokia medžiaga dengti naujo namo stogą?

Kokia medžiaga dengti naujo namo stogą? Kokia medžiaga dengti naujo namo stogą?

Naujo namo statyba savininkams kelia daug dilemų. Viena iš jų – kokią medžiagą pasirinkti namo stogui. Priešingai nei atrodo, tai nėra lengvas sprendimas dėl daugelio priežasčių. Visų pirma, stogo dangos yra gana įvairi statybinių medžiagų grupė. Antra, stogo medžiaga turėtų būti pritaikyta prie specifinių konkretaus stogo poreikių, atsižvelgiant, į stogo santvaros laikomąją galią, pasvirimo kampą, stogo formą ir kitus aspektus. Ir trečia, taip pat reikėtų atsižvelgti į konkrečios stogo dangos parametrus, kainą bei estetiką. Taigi trumpai tariant, norint tinkamai priderinti pasirinktą stogo dangą prie naujojo namo, reikia atsižvelgti į daugybę čia aptartų kriterijų.

Kokią stogo dangą pasirinkti savo naujo namo stogui?

Namo stogas – tai namo statybos darbų kulminacija. Stogo dangos klojimas leidžia užbaigti namo statybos etapą. Be to, reikėtų pabrėžti, kad stogas atlieka svarbias užduotis, tokias kaip pastato apsauga nuo lietaus, vėjo ar kitų išorinių ir konstrukcijai nepalankių veiksnių. Be to, tai svarbus architektūrinis elementas, suteikiantis visam pastatui individualumo ir išskirtinumo. Kitaip tariant, stogas yra be galo svarbus kiekvieno namo elementas, todėl renkantis stogo dangą verta pasirūpinti, kad ji būtų ilgaamžė, tvirta ir derėtų prie pastato estetikos.

Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis tinkamą stogo dangą?

Prieš atsakant į klausimą, kokią medžiagą pasirinkti savo namo stogui, verta apsvarstyti keletą dalykų, susijusių su medžiagos pasirinkimo kriterijumi. Pirmiausia reikia apskaičiuoti stogo santvaros stiprumą, nepamirštant sniego apkrovos, vėjo slėgio ir pačios stogo dangos svorio. Antra, reikia atsižvelgti į stogo pasvirimo kampą. Kuo jis mažesnis, tuo danga turi būti sandaresnė ir tvirtesnė, nes nuo ne tokio stataus stogo vanduo teka lėčiau, o sniegas išsilaiko ilgiau. Trečia, danga turi būti pritaikyta prie stogo formos. Kuo sudėtingesnė stogo konstrukcija, tuo ekonomiškai naudingiau naudoti mažo formato dangą, pavyzdžiui, stogo čerpes.

Stogo dangų tipai – privalumai ir trūkumai

Tarp daugelio medžiagų populiariausios išlieka keraminės čerpės. Pagrindiniai jų privalumai – natūrali išvaizda ir išskirtinis ilgaamžiškumas. Be to, atskiri elementai yra mažo dydžio, todėl jais galima uždengti sudėtingą stogo konstrukciją. Keraminės čerpės taip pat atsparios vandeniui, drėgmei, vėjui, saulės spinduliams ir mechaninėms apkrovoms. Jos taip pat užtikrina gerą šilumos izoliaciją ir yra atsparios šalčiui. Keraminių čerpių trūkumas – didelis svoris, kuris apkrauna stogą, ir palyginti didelė tokio gaminio kaina.

Alternatyva keraminėms čerpėms galėtų būti plieno gaminiai stogui. Plienas pasižymi didelio patvarumo savybe, ilgaamžiškumu ir lankstumu, todėl iš šios medžiagos galima nulieti praktiškai bet ką: nuo įvairių statybinių konstrukcijų angarams iki čia aptariamų stogo dangų. Daugiau apie plieno galimybes galite sužinoti čia: https://www.borga.lt/.

Tačiau grįžtant prie stogo dangų iš plieno reikėtų pažymėti ir dar vieną itin svarbią savybę. Plienas, palyginus jį su kitais metalais, yra ganėtinai lengva medžiaga, todėl stogo dengimas plieno gaminiais neapsunkins stogdengių darbo, jų transportavimas bus lengvas, tad ir stogo dengimo darbų atlikimo kaina, tikėtina, bus mažesnė. Be viso to, nereikės baimintis dėl per didelės stogo apkrovos. Įvairūs stogo dangų gamintojai garantuoja, kad plieninės stogo dangos turėtų puikiai funkcionuoti mažų mažiausiai pusšimtį metų, tačiau dėl konkrečių stogo dangų reikėtų teirautis atskirai. Nusprendę stogą dengti plienine skarda, jūs gaunate ne tik ilgaamžiškumą ir patvarumą, bet ir aukštą estetinę pastato vertę, tad apsvarstykite šį variantą itin atidžiai. Plieninė skarda stogui iš Borga.lt lauks jūsų apsisprendimo.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus