visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip vyksta darbuotojų paieška?

Kaip vyksta darbuotojų paieška? Kaip vyksta darbuotojų paieška?

Naujų darbuotojų paieškos prasideda tada, kai įmonė ima plėsti savo veiklos ratą, kai dalis jų išeina į užtarnautą poilsį arba jų kaita kyla dėl kitų, iš anksto nenumatytų priežasčių. Tada įmonės vadovas turi nedelsdamas imtis naujų darbuotojų paieškos, kad nepradėtų strigti nusistovėjęs darbo ritmas. Kad taip nenutiktų, įmonė turi laiku kreiptis į darbuotojų paieškomis užsiimančias agentūras prašydama savalaikės pagalbos.

Kokių veiksmų imasi darbuotojų paieška ir atranka užsiimantys profesionalai?

Darbuotojų paieškos ir atrankos paslaugas teikiančių įmonių specialistai pirmiausiai peržiūri darbo paieškos skelbimuose pateiktus gyvenimo aprašymus ir atrenka, juo nuomone, paslaugą užsakiusiai įmonei pačius tinkamiausius jų variantus. Po to seka pirminiai pokalbiai telefonu, o vėliau ir akis į akį su galimais kandidatais į siūlomas darbo vietas. Dar vėliau, kai dalis kandidatų atsisijoja, likusiems yra pateikiami įvairios paskirties testai. Baigtinis etapas – kandidatų tiesioginis supažindinimas su naujų pajėgų ieškančiu darbo kolektyvu, jo veiklos specifika.

Kokių esama darbuotojų paieškos būdų?

Žinomiausi darbuotojų paieškos būdai yra šie – viešoji paieška, tiesioginė paieška, vadinama galvų medžiokle, paieška pagal rekomendacijas ir galiausiai – paieška įmonės viduje. Pastarasis darbuotojų paieškos būdas taikomas tada, kai įmonė yra labai stambios apimties ir joje reikalinga kokybinė kadrų kaita.

Kuo skiriasi viešoji darbuotojų paieška nuo tiesioginės paieškos?

Viešoji darbuotojų paieška pritraukia tik tuos kandidatus, kurie patys ieško darbo. Jie dažniausiai yra suinteresuoti gauti geresnį darbą, tačiau ne visada tarp jų esama tokių, kokių ieško konkretus užsakovas. Tiesioginė paieška yra laikoma pačia efektyviausia, nes tada galima mėginti tartis su geriausiais specialistais, tik ne visada jie pageidauja mesti senąjį darbą ir persimesti į naują darbo kolektyvą.

Kuo ypatinga rekomendacinė darbuotojų paieška?

Rekomendacinė darbuotojų paieška yra susieta su konkrečiais asmenimis, kurie artimai pažįsta labai gerus savo srities specialistus ir yra pasiryžę jiems surasti dar geresnį darbo kolektyvą, kuriame jie galėtų padaryti šaunią karjerą. Tokie asmenys darbuotojų paieška užsiimantiems specialistams pateikia konkrečias rekomendacijas, kurios dauguma atvejų yra tikrai patikimos. O galutinį sėkmingos darbuotojų paieškos rezultatą visais atvejais nulemia šį darbą atliekantys aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Jei jų pagalbos jums reikia, kreipkitės interneto adresu: https://www.indigroup.lt/.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus