visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Skardinis stogo parapetas – elementas, padedantis apsaugoti namo konstrukcijas nuo aplinkos sukeliamo neigiamo poveikio

Skardinis stogo parapetas – elementas, padedantis apsaugoti namo konstrukcijas nuo aplinkos sukeliamo neigiamo poveikio Skardinis stogo parapetas – elementas, padedantis apsaugoti namo konstrukcijas nuo aplinkos sukeliamo neigiamo poveikio

Skardos Sprendimai, UAB

skardossprendimai.lt

Dažnai pastatų konstrukcijos reikalauja papildomų elementų, kurie padeda apsaugoti namo konstrukcijas nuo aplinkos sukeliamo neigiamo poveikio. Vienas jų yra – skardinis stogo parapetas.

Parapetas – sienos tęsinys virš stogo dangos. Parapetai naudojami ne tik estetinei funkcijai atlikti, bet ir užtikrinti žmonių saugumą ant stogo, išlaikyti stogo vientisumą, apsaugoti stogą nuo kritulių ir bet kokio klimato poveikio, pavyzdžiui, nuo vandens patekimo į apšiltinimo sluoksnius ar stogo medžiagą nuo stogo srautų poveikio.

Gaminant parapetus būtina atsižvelgti į skardos kokybę ir tikslumą lankstymo procese, kadangi tai nulems gaminio tarnavimo laiką ir sėkmę montavimo procese. Teisingai pagaminti ir sumontuoti kokybiškos skardos parapetai gali tarnauti kelis dešimtmečius, priklausomai nuo pasirinktos medžiagos.

Parapetai gaminami iš 1,5–2,0 mm storio skardos ant automatinių staklių, pagal individualius kliento pateiktus duomenis, todėl visos gaminamos detalės yra itin tikslios. Montuojant parapetus, pagal STR reikalavimus turi būti naudojami cinkuoti parapetų kronšteinai (laikikliai). Jie skirti tam, kad nebūtų pažeista skarda montavimo metu. Kronšteinai gaminami iš 1,5–2,0 mm cinkuotos juostos, montavimo žingsnis kas 0,6m. Laikikliuose pagal kliento norą ant preso išspaudžiamos bet kokio diametro skylės nurodytose vietose.

Parapetų spalvą galima rinktis iš didelės spalvų paletės, taip pat jie gali būti tiek blizgūs, tiek matiniai. Galima rinktis ir skirtingų padengimų skardas (pvz. lygias, ruplėtas, medienos imitacijos ir t.t.).

Parapetai

Parapetų montavimo principai

  • Skardinis parapetas montuojamas ant valco siūlės.
  • 1-nam parapetui skiriami 2-u laikikliai (1,25 m).
  • Parapetas ant laikiklio arba montuojamas, arba laikosi įtempimo principu.
  • Jokie stoginiai varžtai neturi būti įgręžiami į skardinę parapeto dalį.
  • Parapeto nuolydis formuojamas į vidinę stogo pusę.
  • Parapetas turi būti atitrauktas nuo sienos ne mažiau kaip 50 mm.

Parapetai

 

Parapetų funkcijos

  • Apsauginė (užtikrina žmonių saugumą ant stogo, išlaiko stogo vientisumą, apsaugo nuo kritulių ir bet kokio klimato poveikio, pavyzdžiui, stogo medžiagą nuo oro srautų poveikio, nuo vandens patekimo į apšiltinimo sluoksnius).
  • Estetinė (parapetas reikalingas tam, kad užmaskuotų pastatų stogo dangos išvaizdą, paslėptų oro kondicionavimo įrenginius ir kitas sistemas. Jo forma ir spalva parenkami pagal namo dizainą).

Jei turite klausimų apie parapetus – visuomet galite kreiptis į mūsų įmonės specialistus, kurie Jums patars ir atsakys į visus iškilusius klausimus.

Visą informaciją apie UAB „Skardos sprendimai“ teikiamas paslaugas rasite puslapyjehttps://skardossprendimai.lt/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus