visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Priežastys dėl ko gali sustorėti nagai?

Priežastys dėl ko gali sustorėti nagai? Priežastys dėl ko gali sustorėti nagai?

Tiek rankų, tiek kojų nagai nėra apsaugoti nuo įvairių išorės grėsmių. Sustorėję nagai gali indikuoti ganėtinai rimtas sveikatos problemas, o jeigu ši problema nėra gydoma – kyla skausmas, didėja uždegimų tikimybė. Nors yra tikrai ne viena priežastis, dėl ko nagai storėja, pats žmogus gali ganėtinai savalaikiai diagnozuoti šią problemą ir užkirsti kelią jos vystymuisi. Pastebėjimas ankstyvoje fazėje, pasak Lazerinio centro specialistų – vienas didžiausių privalumų norint tai išgydyti.

Nagų sustorėjimas – priežastys ir ypatumai

Nagas mūsų organizme veikia tarsi skydas, saugantis minkštuosius audinius (kurie yra lengvai pažeidžiami) nuo įvairių išorės grėsmių. Rankų nagus naudojame daug dažniau nei kojų, tačiau ir pastarieji per dieną paprastai turi kontaktą su aplinka, patiria apkrovą.

Dažniausiai, jeigu pastebimas nago storėjimas, jį sukelia grybelinė infekcija (ypač aktualu kojų nagams). Tiesa, įmanomas sukelėjas yra ir cukrinis diabetas ar žvynelinė – psoriazė. Be abejo, nuo konkrečios diagnozės priklauso ir gydymas, o jis yra reikalingas, kadangi, kaip jau minėjome, sustorėję nagai gali sukelti skausmą ir diskomfortą.

Storėjant nagams žmonės gali pastebėti, kad jie darosi trapesni ir lengviau skyla. Pats nagas gali skleisti nemalonų kvapą ir kelti diskomfortą bei skausmą. Nepaisant to, kad nagas – trapus, jį nukirpti ar nugaląsti pasidaro labai sunku.

Grybelis, traumos, geltonų nagų sindromas, žvynelinė, paronichija – dažniausi storėjančių nagų diagnozės kaltininkai.

Kada kreiptis į gydytojus ir kokios būna komplikacijos?

Kadangi nagų storėjimą sukelia ligos ir tam tikri gretutiniai susirgimai, asmuo turėtų kreiptis į dermatologus ir medicinos profesionalus, jeigu pastebėjo, kad jo(-s) nagai ėmė storėti arba pakeitė spalvą. Tam tikrais atvejais, jeigu jums diagnozuota kažkuri liga, kurią minėjome, gali būti, kad jau paskyrus gydymą pastebėsite, kad nagai ėmė storėti. Tokiu atveju derėtų nepergyventi ir palaukti kito vizito pas gydytoją bei pastebėti ar naudojami medikamentai bei priemonės nesumažina šio simptomo.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus