visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nemokami elektros instaliacijos sistemos mokymai: galimybė praktikoje išbandyti funkcionalumus bei susirasti naujų klientų

Nemokami elektros instaliacijos sistemos mokymai: galimybė praktikoje išbandyti funkcionalumus bei susirasti naujų klientų Nemokami elektros instaliacijos sistemos mokymai: galimybė praktikoje išbandyti funkcionalumus bei susirasti naujų klientų

Didesnis komfortas, efektyviai vartojama energija ir proporcingai mažėjančios komunalinės išlaidos. Tokie reikalavimai gali būti įgyvendinti, jei pastato įranga yra sujungta į bendrą naujos kartos išmanųjį skaitmeninės namų sistemos JUNG HOME tinklą. Pastarąjį Lietuvoje šiuo metu gali kvalifikuotai sumontuoti per 300 šalies elektrikų, pasak specialistų, per šiuos mokymus ne tik praktikoje išbandomas visas įrangos asortimentas, bet ir atsiranda galimybė susirasti naujų klientų, ketinančių įsirengti šią vis labiau populiarėjančią protingų namų sistemą.    

Pasak nemokamus mokymus pabaigusio elektros instaliacijos specialisto Vidmanto Morkvėno, tokie praktiniai užsiėmimai yra itin naudingi, nes vienoje vietoje leidžia susipažinti ir išbandyti beveik visus JUNG HOME išmaniuosius įrenginius.

Praktiniai mokymai – galimybė ištestuoti sistemą

„Šių kursų esmė yra praktika: stendai, kur pats gali sujungti ir prisukti skaitmeninę sistemą, jungiklius, juos suprogramuoti, ir per mobiliąją programėlę savo telefone pasižiūrėti kaip veikia viena ar kita funkcija, scenarijus, kokios klaidos diegiant galimai buvo padarytos bei kaip jas lengviausia ištaisyti“, – pasakoja mokymuose dalyvavęs specialistas.

„Svarbu ir tai, kad be teorinių patarimų, vienoje vietoje gali išbandyti kaip veikia praktiškai visas išmanios įrangos asortimentas: jungtukai, kištukiniai lizdai, termostatai – realybėje ištestuoti jų sąveikos galimybes bei funkcionalumus“, – priduria V. Morkvėnas.

Elektriko teigimu, tokie praktiniai eksperimentai yra labai svarbūs, nes išmanioji sistema yra santykinai nauja ir brangi.

„Nesusipažinus su šia sistema, nežinant kaip veikia vienas ar kitas prietaisas ar jų grupė, galima padaryti klaidų tiek perkant pačią įrangą, tiek ją montuojant. Galiausiai,  juk nesipraktikuosi ant kliento iš jo gavęs užsakymą“, – sako V. Morkvėnas.

Nemokami elektros instaliacijos sistemos mokymai

Vardinis sertifikatas – papildoma proga susirasti naujų klientų

Pasak keletą JUNG HOME projektų pilnai įgyvendinusio V. Morkvėno, nemažas privalumas yra ir tai, jog pabaigus mokymus, elektrikų pageidavimu, jie gali būti nemokamai įtraukiami į JUNG tinklalapyje esantį sistemos diegėjų sąrašą, todėl sertifikuotiems elektros meistrams atsiranda galimybė būti lengviau surandamiems potencialių klientų.

„Mokymų sertifikatas yra savotiškas kokybės ženklas ir, ko gero, svarbus klientui, nes parodo, kad jį gavęs elektrikas supranta ir moka dirbti su šia sistema, jog rangovas tikrai išmano ką daro. Buvimas oficialiame partnerių sąraše padidina ir galimybes gauti naujų užsakymų, o papildoma nemokama reklama dar niekam nepamaišė“, – teigia elektrikas.

Anot „JUNG Vilnius“ Techninio skyriaus vadovo Artūro Kriukovo, bendrovės siūlomi mokymai didina elektrikų kvalifikaciją ir rinkos vertę – leidžia diegėjams įgyti naujų žinių ir gebėjimų, suteikiančių jiems konkurencinį pranašumą.

„Ši skaitmenizuota sistema yra viena iš rinkos naujienų – patrauklus ir santykinai brangus produktas, todėl ją įvaldžiusiems diegėjams atsiranda galimybių ateityje bendrauti su mokiais klientais, dalyvauti brangesniuose projektuose bei atitinkamai gauti didesnį užmokestį“, – sako vienas iš mokymų kuratorių.

A. Kriukovo teigimu, vienos dienos koncentruoti sistemos diegimo kursai yra pritaikyti prie praktinių elektrikų poreikių.

„Pavyzdžiui, Vilniuje turime aštuonis mobiliuosius stendus, prie kurių gali dirbti nedidelės, iki 10 žmonių grupės. Taip siekiame, kad kiekvienas mokymų dalyvis gerai įsisavintų informaciją bei turėtų galimybių atlikti jam numatytas užduotis. Trečdalis mokymų laiko yra skiriama teoriniam produktų pristatymui, o du trečdaliai – praktikai. Jos metu elektrikai savarankiškai montuoja jungiklius, juos perprogramuoja, keičia jų parametrus, mobiliojoje programėlėje išbando tikėtinus, darbinius sistemos taikymo scenarijus“, – pasakoja bendrovės techninio skyriaus vadovas.

Nemokami elektros instaliacijos sistemos mokymai

Protingų namų diegėjų – jau per 300

Pasak A. Kriukovo, nuo pavasario iki žiemos pradžios, tokius mokymus yra pabaigę ir atitinkamus sistemos diegėjų sertifikatus jau yra gavę per 300 šalies elektrikų ne tik iš didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, bet ir iš Alytaus, Kėdainių, Marijampolės, Jurbarko, Kuršėnų ar Druskininkų.

Naujos kartos skaitmeninė sistema yra skirta šiuolaikiniam namų apšvietimo, šildymo, vėsinimo, energijos vartojimo, saugumo sistemų valdymui. Ji padeda tiek senos statybos, tiek naujus namus transformuoti į išmanesnius.

Paprastus šviesos jungiklius ar kištukinius lizdus pakeitę į atitinkamus išmanius prietaisus, protingų namų savininkai gali matuoti ir stebėti elektros suvartojimą, integruoti įvairius patalpų temperatūros valdiklius, žaliuzių ir šviesos valdymo mygtukus, kurti įvairius šių prietaisų įjungimo bei išjungimo scenarijus bei taip tikslingai valdyti energiją.

Šios sistemos planavimui ir montavimui tinka įprasta 230 voltų elektros instaliacija, elektros skydelyje nereikia papildomų įrenginių. Ši išmani sistema neturi jokio centrinio mazgo, serverio – gali veikti visiškai lokaliai, komponentams automatiškai tarpusavyje susisiejant saugiu šifruotu „Bluetooth® Mesh“ ryšiu. Programėlė ir sistema gali veikti be interneto ryšio, o jos paleidimas, valdymas bei atnaujinimai atliekami per programėlę JUNG HOME.  Tačiau svarbu nepamiršti, jog nebūtinai visi jungikliai turi būti iš karto JUNG HOME – projektuojant naują ar atnaujinant seną instaliaciją, tik reikiamose vietose galima sumontuoti elementus, o kitus palikti paprastus, mechaninius, tokiu būdu dėl vieningo dizaino vizualiai nebus galima įžiūrėti skirtumo.

Daugiau informacijos:
Greta Lopetkaitė,
„Berta&Agency“ projektų direktorė
Tel. +370 6 24 96 951
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus