visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kiek išleisime namo projektavimui, statybai ir apdailai? Statybos išlaidos 2022 metais

Kiek išleisime namo projektavimui, statybai ir apdailai? Statybos išlaidos 2022 metais Kiek išleisime namo projektavimui, statybai ir apdailai? Statybos išlaidos 2022 metais

Planuojate statyti namą? Tačiau nežinote ar 2022 metai yra tinkamas laikas įgyvendinti šią svajonę? Didėjant medžiagų ir paslaugų kainoms pateikiame keletą pasiūlymų kam pasiruošti ir kur galima sutaupyti.

Susidomėjimas nuosavais namais auga

Pandemijos protrūkis ir Rusijos invazija į Ukrainą – du pagrindiniai veiksniai, darantys dabartinę įtaką nekilnojamojo turto rinkai ir būsto statybos kainai. Nuotolinį darbą dirbantys žmonės mieliau renkasi gyventi toliau nuo centro, kur yra daugiau žalumos ir pageidautina nuosavame name su sodu. Tačiau kaip tokie norai atrodo finansiškai?

Apskaičiuoti, nors ir preliminariai, kokios gali būti paslaugų ir medžiagų kainos 2022 metais, yra labai sunku ne tik dėl pandemijos, bet ir dėl dabar vykstančio karo visiškai greta mūsų sienos. Per dvejus metus namo statybos kaina išaugo apie 20 proc., o medžiagų kaina net 25 proc. Tačiau pabandykime konkrečiu atveju įvertinti, kiek gali kainuoti investicija į nuosavą namą šiais metais. Į mūsų vertinimą neįskaičiuotos sklypo, komunalinių paslaugų prijungimo, aptvėrimo ir gerbūvio įrengimo išlaidos.

140 m2, dviejų aukštų namas

Sistemos pasirinkimas. Pavyzdiniam skaičiavimui paimkime 140 m2 ploto dviejų aukštų namą be rūsio. Šis tiktų 4 ar net daugiau asmenų šeimai. Imant ekonominį variantą galime sutaupyti apie 20 proc. kainos.

Projektas. Kaina priklauso ir nuo to, ar pasirinksime jau paruoštą projektą ar pagal konkrečius lūkesčius ir poreikį sukurtą dizainą. Už iš anksto paruoštą projektą mokėtume apie 1000-1500 eurų, o už unikalaus projekto paruošimą, kaina priklauso nuo vaizduotės ir jūsų užmojų.

Žemės darbai. Visi darbai kuriuos reikia atlikti nulinėje būsenoje, įskaitant žemės darbus, pamatus ir jų apšiltinimą, vidaus laiptus, kainuotų apie 10 000 eurų.

Atviro korpuso būsena. Pradedamos statyti sienos, lubos ir mūriniai laiptai, gegnių karkasas ir stogo danga. Pasirinkus paprasto dvišlaičio stogo konstrukciją visi anksčiau minėti darbai kainuos 40-45 tūkst. eurų.

Pirminė būsena. Šis etapas apima durų ir langų montavimą, grindų, pertvarų ir šilumos izoliacijos įrengimą. Neverta taupyti izoliacinių medžiagų kokybei, nes nuo jų priklauso būsimas jūsų namų komfortas. Akmens vata užtikrins šilumą ir sumažins sąskaitas už energiją. Visas šis etapas atsieis apie 15-20 tūkst. eurų.   

Interjeras ir apdaila. Iki šio etapo bendra suma sudaro maždaug 75-80 tūkst. eurų už 140 m2 ploto namo statybą, įskaitant vidaus įrenginius, tinkavimą, glaistymą, perdangą, stogo šiltinimą, grindis ir katilinę su krosnimi. 2022 metų kainomis tai galėtų siekti net ir 100-110 tūkst. eurų. Namo įrengimui taip pat reikės skirti nemažai lėšų, tačiau daug kas priklauso nuo pasirinktų medžiagų ir jų kokybės.

Todėl reikia įsivertinti, kad 140 m2 ploto namo statyba „iki raktų“ 2022 metais gali kainuoti apie 140-160 tūkst. eurų.

Daugiau apie namo statybos kainas 2022 metais skaitykite: https://gerasbustas.lt/ikvepimui/namo-statybos-kaina-2022-kiek-isleisime-projektavimui-statybai-ir-interjerui/

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus