visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Katės priežiūra po sterilizacijos operacijos

Iliustracija: pixabay.com/users/13228026-13228026/ Iliustracija: pixabay.com/users/13228026-13228026/

Nors dažnas ryžtasi sterilizuoti savo katę, tačiau visgi reikia žinoti, kad ši procedūra yra rimtas įsikišimas į katės sveikatą bei savijautą. Tad kokį poveikį sterilizacija sukelia ir kaip savo keturkojui pagelbėti po šios intervencijos?

Laikotarpis po operacijos

Nors daugelis kačių ilgų operacijos padarinių nejunta ir paprastai atsigauna gana sparčiai, visgi tikslinga skrupulingai laikytis visų veterinaro rekomendacijų.

Pirmiausia pasirūpinkite, kad katė po operacijos galėtų ramiai atsigauti. Geriausia, jei ją iškeldinsite į namų kambarį, kuriame eismas mažiausiai intensyvus. Jai reikalinga ramybė ir poilsis. Jei namuose turite daugiau augintinių, atskirkite katę nuo jų.

Pirmąsias dienas saugokite katę nuo fizinio krūvio ir aktyvumo, t. y. neleiskite bėgioti, intensyviai žaisti, šokinėti.

Po sterilizacijos gali reikėti ant kaklo nešioti specialų kūgio formos gaubtą. Jei veterinaras tokį rekomenduos, įsigykite.

Labai svarbu stebėti po operacijos likusią žaizdą. Pastebėjus bet kokius pokyčius, pavyzdžiui, paraudimą, atsiradusias išskyras, tinimą, būtina kuo greičiau kreiptis į veterinarą.

Katės mityba po sterilizacijos

Sterilizuotos katės linkusios priaugti svorio, mat po operacijos tampa lėtesnės, ramesnės ir natūralu, jog mažiau juda. Geras sprendimas – specialus ėdalas kastruotoms katėms. Tiks tiek sausas, tiek šlapias maistas katėms. Sterilizuotoms katėms skirtas maistas paprastai sudėtyje turi paukštienos, kuri lengvai virškinama, taip pat puikiai subalansuotą baltymų ir riebalų kiekį.

 

 

 

Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus