visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip užtikrinti saugią aplinką savo augintiniui?

Kaip užtikrinti saugią aplinką savo augintiniui? Kaip užtikrinti saugią aplinką savo augintiniui?

Priglausdami gyvūną negalime tikėtis, kad šis mums neš naudą, o mes neturėsime išmokti jokių naujų pamokų. Realybė visai kitokia – gyvendami su šuniu ar kate mokomės kasdien. Ypač svarbu suvokti, kaip aktualu savo augintiniui sukurti jaukią ir malonią aplinką. Kokios bendros taisyklės, kuriomis verta vadovautis, norint tai pasiekti?

Atkreipkite dėmesį į augintinio poreikius

Kiekvienas gyvūnas yra skirtingas. Nesvarbu, ar tai reakcija į tam tikros rūšies maistą, ar meilė tam tikram žaislui. Todėl būtina stebėti savo augintinį, kuris tam tikrais ženklais tikrai bandys parodyti, kokių saugos priemonių reikalauja jo asmenybė ir net organizmas. Kai kurių gyvūnų imuninės sistemos nėra pakankamai stiprios – tokie dalykai priklauso nuo genetinio polinkio ir išorinių dalykų. Pamačius, kad gyvūno kailis neblizga, jam slenka plaukai ar šio kūnas parodo kitus vitaminų nepakankamumo požymius, reikėtų ieškoti pagalbos priemonių. Pavyzdžiui, vitaminai šunims nuo plaukų slinkimo ar specialūs šampūnai – puikus pasirinkimas tiems šeimininkams, kurie mato, kad jų augintinio kailis reikalauja papildomos priežiūros. Aišku, pirmiausia, pravartu pasižiūrėti, ar gyvūno mityba pakankamai subalansuota. Galbūt kažką pakeitus situacija kardinaliai pagerės, o pirkti papildomų atributų nė nereikės?

Atminkite, kad net paprasti poelgiai svarbūs

Kasdieniai meilūs poelgiai svarbūs ne tik bendraujant su žmonėmis. Ta pati taisyklė galioja ir komunikuojant su mūsų mažaisiais keturkojais. Skirdami papildomą minutę ilgesniam žaidimui su lazeriu ar kamuoliuku parodysite gyvūnui, kad vertinate jo kompaniją. Ypač svarbu tokį dėmesį skirti tada, kai augintinis gana dažnai lieka vienas ir išsiilgsta Jūsų kompanijos. Toks pat principas galioja ir atsižvelgiant į augintinio higienos sumetimus. Net jei gyvūnas to iš karto nesupras, bet tvarkingi ir išvalyti dubenėliai gali sutaupyti net kelias dienas, kurios būtų buvusios paskirtos skrandžio gydymui. Kuo tvarkingesnė aplinka, tuo mažesnė tikimybė augintiniui kažkuo susirgti ir negalavimams pasiekti Jus. Svarbu rinktis kokybiškas priežiūros detales, kad ir metalinius dubenėlius, kurie yra ilgaamžiai, o ir valosi gana paprastai. Tokius vienetus galite rasti šioje nuorodoje: www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/sunims/dubeneliai-ir-maitinimas.

Domėkitės apie augintinių priežiūrą

Intuicija nėra įrankis, kuris visada gelbėja, kai jaučiame atsakomybę už kitą gyvybę. Visada reikia stiprinti savo žinių bagažą, norint išsaugoti sveiką ir laimingą augintinį. Skaitykite straipsnius, reguliariai lankykitės pas veterinarus, kurie yra srities profesionalai, žinantys daug aktualių subtilybių apie gyvūnų poreikius. Kiekvienam naujam šeimininkui pravartu žinoti elementarias taisykles, garantuojančias saugią aplinką augintiniui. Pirma, gyvūnui pravartu sukurti individualią higienos rutiną. Reikėtų atsižvelgti į kasdienę, kassavaitinę ir kasmėnesinę gyvūno priežiūrą. Antra, tinkama mityba – sveiko ir laimingo augintinio gyvenimo pagrindas. Turėdami planą ne tik nuraminsite save, bet sudėliota rutina parodysite augintiniui, kad jam nėra ko nerimauti. Šis žinos, ko ir kada tikėtis, kas tikrai leis jaustis saugiai ir užtikrintai. Tuomet teliks pareiga eliminuoti kelyje iškilusias dilemas, kurias nugalėti padės kiti gyvūnų mylėtojai bei veterinarai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus