visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

KĄ TURĖTUMĖTE ŽINOTI APIE akių vokų plastiką (BLEFAROPLASTIKĄ) IR RINOPLASTIKĄ?

KĄ TURĖTUMĖTE ŽINOTI APIE akių vokų plastiką (BLEFAROPLASTIKĄ) IR RINOPLASTIKĄ? KĄ TURĖTUMĖTE ŽINOTI APIE akių vokų plastiką (BLEFAROPLASTIKĄ) IR RINOPLASTIKĄ?

Kiekviena plastinė operacija visuomenėje yra apipinta įvairiomis legendomis, kurias dažniausiai sąlygoja žinių trūkumas bei vis dar gajūs stereotipai. Akių vokų operacijos (blefaroplastika) bei nosies operacijos arba korekcijos (rinoplastika), nepaisant to, kad yra tikrai populiarios, taip pat nėra išimtis. Kokie mitai gaubia minėtas operacijas bei į ką iš tiesų reiktų atsižvelgti tiems, kurie svajoja apie tokio tipo plastines operacijas?

Ką turėtumėte žinoti apie nosies operacijas?

Kaip jau buvo minėta, rinoplastika yra viena populiariausių operacijų. Atsižvelgiant į tai, gali susidaryti įspūdis, kad tai itin paprasta ir greita procedūra. Deja, tai – tik mitas: nosies operacijos arba korekcijos yra vienos sudėtingiausių operacijų, reikalaujančių iš chirurgų itin aukšto meistriškumo bei patirties.. Prisiminkite, kad kiekvienas žmogus yra unikalus, o tai reiškia, kad dėl jo anatominių savybių tam tikrų rezultatų pasiekti nebus įmanoma. Vis dėlto, kvalifikuotas chirurgas visada darbą atliks taip, kad po operacijos nosis tikrai atrodytų geriau, gražiau ir, kas svarbiausia, derėtų prie jūsų veido bruožų.

Kitas gajus ir gan dažnai girdimas mitas yra tas, kad rinoplastika yra skirta tik tam, kad pakeistumėte savo nosies išvaizdą. Iš tiesų ne visai taip. Pasidomėję išsamiau matytumėte, kad rinoplastikos šaknys – rekonstrukcinės plastinės chirurgijos sritis, o tai reiškia, kad šios operacijos pagalba ne tik gali būti keičiamas nosies dydis, formą, pašalinami įdubimai, sumažinama arba visiškai panaikinama kuprelė, patobulinamas nosies galiukas, performuojamos šnervės, koreguojamas nosies tiltelis, bet ir (tam tikrais atvejais) pašalinamos kvėpavimo problemos arba atkuriama estetinė išvaizda po patirtos traumos. Pažymėtina, kad nesvarbu dėl kokių priežasčių nuspręsite atlikti nosies korekciją, turite įvertinti keletą svarbių dalykų. Pirmiausia, keletą savaičių po operacijos galite jausti pasunkėjusį kvėpavimą, o dėl paburkusios gleivinės kurį laiką net ir skonio ar kvapo sutrikimus. Antra, po operacijos derėtų vengti prirūkytų ir dulkėtų patalpų, taip pat pirčių bei baseinų. Trečia, aktyvias treniruotės reikės pamiršti bent 2 mėnesiams, taip pat 2 mėnesius turėsite prisiminti kaip įsidėti kontaktinius lęšius, nes akinių nešioti nebus galima. Išsamesnę informaciją apie nosies operacijas rasite sekdami šia nuoroda: https://grozioakademija.lt/paslauga/nosies-korekcija/.

Ką turėtumėte žinoti apie akių vokų operacijas?

Tikriausiai yra tekę girdėti mitą, kad akių vokų operacija yra panacėja nuo raukšlių, tačiau tiesa ta, kad šio tipo operacija tikrai nėra tam skirta. Šią operaciją rekomenduojama atlikti tada, kai dėl užkritusių vokų sumažėja matymo laukas, ko pasekoje, jums sunkiau skaityti, dirbti kompiuteriu ar vairuoti, taip pat tada, kai akių uždegimas yra nuolatinis jūsų palydovas, arba tada, kai jums nustatytas įgimtas voko pakeliamojo raumens vystymosi sutrikimas. Žinoma, ši operacija yra atliekama ir estetiniais sumetimais, kai norima „pagyvinti“ žvilgsnį bei vizualiai pajauninti akių sritį, pašalinant suglebusią odą ir apie akis susidariusias raukšleles. Akių vokų operacija gali būti priemone, padėsiančia atsikratyti „maišelių“ po akimis, taip pat įvairių pabrinkimų, gilių raukšlių. Pažymėtina, kad operuoti galima tiek viršutinius, tiek apatinius akių vokus. Prisiminkite, kad po operacijos kurį laiką galite jautriau reaguoti į šviesą, akys gali ašaroti, tačiau visa tai laikina, o ir į darbą galėsite grįžti po keleto dienų.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus