visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Židinio įrengimas – nuo ko pradėti?

Židinio įrengimas – nuo ko pradėti? Židinio įrengimas – nuo ko pradėti?

Planuojant įsirengti židinį, visų pirma, reikėtų pradėti nuo židinio dūmtraukio. Išsprendus visus klausimus, susijusius su židinio dūmtraukiu, belieka tik apsistoti ties vienu ar kitu židinio projektu, galutinai išsirinkti židinio apdailos medžiagas, suderinti numatytas židinio spalvas su numatomomis patalpos interjero spalvomis ir pradėti židinio statybą.

Židinio montavimo darbus rekomenduojama pradėti, kol patalpoje nėra grindų (tik betoninis pagrindas). Sienos turėtų būti nedažytos. Židiniui nereikia specialaus pamato ar kitokio pagrindo, tačiau pagrindas, kur stovės židinys, turėtų būti stabilus. Nerekomenduojama statyti židinio ant medinių grindų ir pan.

Kaip pasirinkti meistrą

Renkantis meistrą, atsižvelkite į šiuos kriterijus

Patirtis

Įmonės paprastai patirtį skaičiuoja nuo įmonės įkūrimo datos. Privatus meistras galėtų atskaitos tašką pasirinkti nuo krosnininko kvalifikacijos įgijimo.

Kvalifikacija

Krosnininkus ruošia Vilniaus Jaruzalės darbo rinkos mokymo centras. Kursus organizuoja Lietuvos nacionalinė židinių – dūmtraukių montuotojų asociacija. Krosnininko (jis kartu ir židinių bei kaminų specialistas) darbas labai atsakingas, kadangi tai susiję su dūmais ir smalkėmis (sveikata), saugumu (gaisro tikimybė), šildymu, jaukumu ir pan. Mes turime net kelis kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus.

Pasiekimai

Iš metų į metus dirbant toje pačioje srityje turi kažką ir pasiekti. Dėl to turėtum būti įvertintas, apdovanotas, aprašytas ar kitaip pasižymėjęs. Mes turime šiuos apdovanojimus bei pažymėjimus.

Viešumas

Atkreipkite dėmesį į skelbiamus kontaktus. Jeigu meistras yra patikimas, neturi problemų su klientais, medžiagų tiekėjais, verslo partneriais, jam nėra reikalo slėpti savo adresą, pavardę ir kitus kontaktus. Jeigu matote skelbimą be adreso, kyla abejonės dėl jo rimtumo.

Rekomendacijos

Kartais pas mus klientai pasiklausia nuomonės apie vieną ar kitą įmonę ar meistrą. Nežiūrint į tai, kad tai būna konkurentai, atsakome nešališkai. Židinių ir krosnių montavimo įmonės mūsų versle – kaip seimo nariai, stebimos pro padidinimo stiklą. Jos dėl viešumo ir geros reputacijos dirba labai atsakingai, garantuoja už atliktų darbų kokybę, neslepia kontaktų.

Kainos

Vyraujantį stereotipą, kad samdytis privatininką ir tai bus pigiau laikas keisti. Privatus meistras konkuruoja tik vienoje eilutėje iš bendros statinio sąmatos – darbų kaina. Kitos pozicijos panašios, tačiau įmonės, turėdamos sutartis ir pirkdamos medžiagas dideliais kiekiais, jas gali pasiūlyti palankesnėmis kainomis, kompleksiškai pristatyti, tad šioje vietoje klientas gali nemažai sutaupyti.

Legalumas

Mes dirbdami savo tiesioginį darbą per mokesčius valstybei išlaikome „bedarbį“ kurį patys ir samdome. Būtinai reikalaukite Verslo liudijimo, kurio kaina yra simbolinė. Jeigu samdytas meistras neturi verslo liudijimo, vadinasi jis gauna išmokas kita forma.

Atlikti darbai

Atliktų darbų galerija – vienas svarbiausių meistro pasirinkimo kriterijų.

Garantijos

Remiantis Statybų įstatymu, matomų darbų garantinis terminas yra 5, paslėptų – 10 metų. Tačiau šia garantija gali pasinaudoti tik gyvuojančių statybos bendrovių klientai. Jei įmonės nėra, nėra ir garantijų – remontuotis teks pačiam.

Bendradarbiavimas

Kas geriau gali apibūdinti meistrą nei jo konkurentai? Jeigu įmonė ar meistras dirba kokybiškai ir atsakingai, tai jie turėtų būti gerbiami konkurentų ir nebijoti jų nuomonės.

Įvaizdis

Klientas meistrus turėtų vertinti pagal profesionalius patarimus, iškabą, spec. aprangą, įrankius, transportą. Profesionalūs įrankiai (lazeriai, atstumų matuokliai) ir pagalbinės priemonės (pastoliai, spec. transportas) užtikrina kokybę palengvina darbų atlikimą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus