visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

WOLT pirmieji metai Lietuvoje: ką sužinojome apie lietuvių valgymo įpročius

 WOLT pirmieji metai Lietuvoje: ką sužinojome apie lietuvių valgymo įpročius WOLT pirmieji metai Lietuvoje: ką sužinojome apie lietuvių valgymo įpročius

Sparčiai Europoje išpopuliarėjęs maisto pristatymo paslaugą teikiantis Suomijos startuolis „Wolt“ šį mėnesį švenčia savo pirmųjų veiklos metų sukaktį Lietuvoje ir atskleidžia įdomių faktų apie lietuvių valgymo įpročius.

Kokį maistą labiausiai mėgsta didmiesčių gyventojai?

Per pirmuosius veiklos metus „Wolt“ kurjeriai didmiesčių gyventojams pristatė:

- 189 000 mėsainių

- 160 500 „wrap’ų“ ir buritų

- 149 000 porcijų salotų

- 141 000 porcijų „noodles“ makaronų

- 119 000 sušių rinkinių

- 107 000 picų

 WOLT pirmieji metai Lietuvoje: ką sužinojome apie lietuvių valgymo įpročius
 

Nors populiariausi maisto užsakymai „Wolt“ programėle išduoda, jog lietuviai dažniausiai mėgaujasi greitu maistu, išryškėjo ir tai, jog pirmenybę jie teikia egzotiškiems, o ne tradiciniams patiekalams. Visgi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojų skoniai kiek skiriasi.

Vilniaus gyventojai – Azijos bei Meksikos virtuvės gerbėjai. Klaipėdos gyventojai, kaip rodo dažniausi maisto į namus ir biurus užsakymai, – tikri sušių mėgėjai. Kaune populiariausi patiekalai - mėsainiai bei picos.

Didžiausią užsakymą gabeno 4 kurjeriai

Lietuviai – individualistai. Nors kooperuojantis su kolegomis galima būtų pasidalinti pristatymo išlaidas, biuruose dirbantys didmiesčių gyventojai linkę užsisakyti pietus tik sau.

Tiesa, „Wolt“ per metus teko vykdyti ne vieną užsakymą, kuriam pristatyti prireikė daugiau nei vieno kurjerio pajėgų.

Lietuviai mėgsta švęsti. Didžiausią gautą užsakymą - 72 picas įmonės darbuotojų šventiniams pietums gabeno net 4 „Wolt“ kurjeriai. Beje, vienoje „Wolt“ kurjerio termo-kuprinėje daugiausia telpa devynios picos.

Lietuviai - ištikimi. 351 – tiek užsakymų yra pateikęs lojaliausias „Wolt“ klientas, kuris nuo pirmosios registracijos dienos kasdien užsisako maisto į biurą ar namus.

„Wolt“ keliavo ir į gimdymo namus, ir į traukinį

Mėgautis maistu lietuviai gali bet kur. „Wolt“ kurjeriams Klaipėdoje teko skubėti su maisto užsakymais į jachtų klubą prieš išplaukiant laivui į marias, į traukinį Vilniaus geležinkelio stotyje, prieš jam išvykstant į Kauną, o taip pat ir į gimdymo namus, kur vienai ką tik vaikelio susilaukusiai mamai buvo pristatytas sušių rinkinys.

Lietuviai mėgsta siurprizus. Būna, kad „Wolt“ kurjeriams tenka pristatyti užsakymus – siurprizus, nieko apie tai neįtariantiems klientams. Štai, vienas vaikinas sugalvojo nudžiuginti savo merginą ir jai į biurą pietums užsakė pristatyti … kebabų.

Kur verta steigti restoranus?

Daugiausia užsakymų sulaukiama penktadienio pietums ir savaitgaliais, kai šeimos nori skirti laiką pramogoms ir sau, o ne stovėti prie puodų.

Daugiausia „Wolt“ klientų gyvena miestų centruose ir tai suprantama – čia didžiausias restoranų, iš kurių gali užsisakyti maisto, pasirinkimas. Tačiau „Wolt“ per metus sužinojo, kur yra didžiausias maitinimo įstaigų trūkumas ir didelis užsakymų potencialas, vadinasi, palankios sąlygos naujiems restoranams steigti.

Taigi - Vilniuje tai Šiaurės miestelis ir Ozo parkas, taip pat Fabijoniškės, kur įsikūrė daug jaunų šeimų.

Kaune nemaža dalis užsakymų keliauja į Žaliakalnį, o Klaipėdoje daugiausia užsakymų vežama į pietinę miesto pusę.

Pernai rugsėjį Lietuvoje veiklą pradėjęs „Wolt“ šiuo metu užsakymus pristato Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojams. „Wolt“ Lietuvoje turi virš 130 000 aktyvių vartotojų ir 900 kurjerių, o maistą pristato iš 225 populiariausių restoranų.

„Wolt“ programėlės pagalba maistą į norimą vietą (nors ir prie suoliuko parke) galima užsisakyti ne tik trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir Suomijos, Švedijos, Danijos, Estijos, Latvijos, Gruzijos, Vengrijos, Čekijos, Lenkijos didmiesčiuose.
 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus