visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Visceralinė terapija – efektyvus metodas vidaus organų padėčių ir funkcijų atstatymui

Visceralinė terapija – efektyvus metodas vidaus organų padėčių ir funkcijų atstatymui Visceralinė terapija – efektyvus metodas vidaus organų padėčių ir funkcijų atstatymui

MASAŽO NAMAI, UAB-MASAŽO NAMAI ir ŠEIMOS MASAŽO NAMAI masažo ir grožio procedūrų centrai Vilniuje: veido ir kūno masažas, kosmetologija, masažo kursai

www.masazonamai.lt

Visceralinė terapija žinoma jau labai seniai. Kinijoje, Tailande, Indijoje, Tibete, Filipinuose ir Rusijoje liaudies medikai įvairių susirgimų gydymui ją naudojo jau prieš daugelį amžių. Dabar visceralinę terapiją plačiai taiko osteopatai, taikomosios kineziologijos ir manualinės medicinos specialistai. Visceralinė terapija tiria ir vertina vidaus organų paslankumą ir padėtį, bei šių faktorių įtaką atskiro organo ir taip pat viso kūno funkcijoms.

Visceralinė terapija joks stebuklas. Tai realus, visiems prieinamas būdas išspręsti daugelį sveikatos problemų.

Mes esame dalis visumos arba kitaip visuomenės. O kas yra mūsų kūnas? Mūsų kūnas – visuma ląstelių, iš kurių susidaro visi organai, audiniai ir t.t. Kaip žmogus reaguoja į tai, kas vyksta visuomenėje, taip kiekviena mūsų kūno ląstelė reaguoja į organizmo visumos procesus.

Savo organizmo būseną, kai tarytum kažkas nevisai gerai, visi mes jaučiame puikiai, tik dažnas nežinome, nerandame būdų, kaip pataisyti padėtį, kol nepasireiškia vienokios ar kitokios ligos simptomai. O tada gydytojas, vaistai ir pasekmių gydymas. O padėti gali visceralinė terapija.

„Masažo Namų“ masažuotojas, visceralinės terapijos specialistas Vasyl Moskvin pasakoja apie šį efektyvų ir veiksmingą metodą vidaus organų funkcijų atstatymui, kurį sėkmingai praktikuoja jau daugiau nei 10 metų: „Visceralinės terapijos metodu susidomėjau daugiau nei prieš 10 metų. Pirmas įspūdis buvo tarsi radus panacėją, stebuklingą metodą, kaip padėti žmogui, kaip gydyti visus organizmo sutrikimus ir taip vadinamas ligas. Panacėjos nėra, bet būdas iš tiesų veiksmingas siekiant subalansuoti organizmo veiklą, atstatyti išsiderinimus, kurie atsiranda dėl streso, įtampos, nuolatinio skubėjimo. Tradicinėje medicinoje organizmo išsiderinimo ir nusilpimo būsena vadinama liga. Tačiau kas yra liga, ir kaip ją gydyti? Dabar jau daugelis suprantame, kad gražinti organizmą į normalią būseną, reikia ne gydyti pasekmes, o pašalinti priežastis, kurios atvedė prie ligos. Arba dar geriau pasirūpinti savimi, savo sveikata, kol dar neatsirado pasekmės, t. y. ligos požymiai. Tam tereikia atstatyti visų vidaus organų, raiščių ir visų organizmo sistemų harmoningą veiklą.

Paprastai kalbant visceralinė terapija yra vidaus organų masažas, kurio metu organai veikiami osteopatinėmis technikomis: spaudimu, stumimu, ištempimu ir vibracija. Visa tai naudojama norint atstatyti organų ir aplink juos esančių struktūrų padėtis ir funkcijas.

Kam gi reikia atstatyti taisyklingą organų padėtį ir jų funkcijas, ir ką tai duoda?

Visi mūsų vidaus organai turi vienas su kitu tamprius ryšius. Mažai besidominčiam žmogaus anatomija ir fiziologija turbūt bus nesuprantama, kad galvos skausmą galima nuraminti padarius skrandžio masažą. Tačiau skrandžio negalavimai, kurių dažnai nejaučiame ir kurie yra dažniausiai bet kokio streso pasekmė, dažnai jaučiami kaip galvos skausmas. Tada griebiamės tabletės nuo galvos skausmo, patenkame į uždarą ratą, kol problema pasireiškia, pavyzdžiui, per skrandžio ar dvylikapirštės opą. Vidaus organų raumenynas ir raiščiai gali būti veikiami ir koreguojami  kito žmogaus rankų judesiais ir masažu.

Mes kiekvienas turime teisę rinktis, kaip susirgus gydytis, rūpintis savimi ar ne. Metodų, būdų, kaip išsaugoti savo sveikatą, kaip pasveikti susirgus pasiūla didžiulė. Nėra vienintelio visiems tinkamo būdo, nes jeigu toks būtų, nebūtų ir problemų, nebūtų ligų ir ligonių. Ir vis daugiau žmonių pripažįsta, kad sveikatai, gerai savijautai labai svarbu ne tik fizinė kūno sveikata bei visų vidaus organų nepriekaištingas darbas, bet ir gera nuotaika bei stabilios emocijos. O ar gali būti gera nuotaika, kai pavalgius tampa sunkus ir dirglus skrandis, kai vargina vidurių užkietėjimai, kai verčia suklusti ir sunerimti vis pasikartojantys skauduliukai vienoje ar kitoje vietoje. Spėliojame, ar tai rimtos ligos signalas, ar tik trumpalaikiai sutrikimai, į kuriuos neverta kreipti dėmesio. Vidaus organų taip paprastai nepasieksi, jų nematai, gali tik jausti. O pojūčiai gali ir apgauti. Ir negalima nepaminėti vis didesne problema tampančio galvos skausmo, kuris sumažina darbingumą, jau nekalbant apie sugadintą nuotaiką. Ir beveik visada visų šitų problemų priežastis vidaus organų ir sistemų disbalansas. Nuotaikos svyravimai tai išsibalansavusio organo siunčiami signalai į smegenis, o smegenų dirginimas paveikia mūsų emocijas. Nėra mūsų kūne nei vienos atskiros dalies, yra iš prigimties tobula visuma, kai visos dalys tampriai susijusios ir veikia viena kitą.

Visceralinės terapijos unikalumas ir yra tame, kad jos pagalba galima išderintą organizmą vėl priartinti prie tobulos iš prigimties visumos. Anatomijos ir fiziologijos žinios, masažo technikų išmanymas tai viena masažo meistro darbo pusė. Kita – tai meilė tam, ką darai ir noras padėti ne tik atstatyti kažkokias organizmo sutrikusias funkcijas, bet ir įžiebti žmogui smalsumą pažinti savo kūno sudėtingą vidinį mechanizmą, kuriuo reikia rūpintis, kurį reikia suprasti, nes tai galimybė gyventi sveikam ir visada būti geros nuotaikos. Kiekvienas galime pasirinkti, kiek investuoti į savę ir kiek atiduoti, kiek rūpintis savimi ir kokių rezultatų ir svajonių gyvenime siekiame. Kiekvienas galime ir turime pasirinkti, ar sutrikus organizmo pusiausvyrai, griebsimės tabletės ir taip pašalinsime simptomus, ar leisimės į savo kūno pažinimo ir jo veiklos subalansavimo kelionę visceralinės terapijos pagalba.“

Trumpai apie visceralinės terapijos naudą:

Visceralinė terapija pašalina funkcines vidinių organų problemas – širdies, plaučių, virškinamojo trakto, diafragmos, mažojo dubens, šlapimo – lytinės ir endokrininės sistemų bei su šiomis funkcijomis susijusias atramos – judėjimo sistemos problemas. Visceralinis masažas gali normalizuoti organų funkcijas be gydomųjų preparatų arba vartojant tik nedidelį jų kiekį. Masažuojant pagerėja kraujotaka ne tik pilvo, bet krūtinės, galvos, rankų, kojų srityse. Masažo metu naudojami spaudžiamieji, išjudinamieji ir vibraciniai judesiai panaikina žarnyne pilnumo jausmą, storosios žarnos spazmus, susitvarko su chronišku vidurių užkietėjimu.

Pilnavertiška vidaus organų funkcija ypač reikalinga dėl nervų sistemos reguliacijos. Kiekvienas vidaus organo judesys sukelia šio organo raumenų, raiščių bei įvairių receptorių sudirginimą. Sklindantys signalai aktyvuoja nervų, kraujotakos, kvėpavimo, endokrininės ir imuninės sistemų funkcijas. Šios sistemos yra svarbios palaikant vidinės organizmo terpės pastovumą.

Dar I. P. Pavlovo eksperimentais su šunimis buvo įrodyta, kad dirginant vidaus organus, įvyksta pokyčiai nervų sistemoje, kurie sukelia raumenų silpnumą. Esant raumenų silpnumui, griaučių-raumenų sistema negali pilnai atlikti savo funkcijų, kas išprovokuoja slankstelių ir sąnarių reflektorinius blokus bei perkrovas.

Visceralinė terapija taikoma prie žemiau išvardintų sutrikimų:

  • Virškinamojo trakto susirgimai neūmiose stadijose.
  • Kepenų, tulžies pūslės ir kasos ligos arba funkcinis nusilpimas.
  • Inkstų akmenligė, inkstų nusmukimas, šlapimo nelaikymas.
  • Vyriškų ir moteriškų lytinių funkcijų nusilpimas, gimdos nusmukimas.
  • Odos susirgimai ir medžiagų apykaitos problemos.
  • Reabilitacija po infarkto ar insulto, širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika ir gydymas.
  • Ausų, gerklės ir nosies funkcinis nusilpimas.
  • Kaklo, krūtininės ir juosmeninės stuburo dalies osteochondrozė.
  • Stuburo ir pilvo išvaržos.
  • Migrena ir galvos smegenų kraujotakos sutrikimai.
  • Taip pat visceralinė terapija gali būti taikoma sportininkams norint pasiekti geresnių sportinių rezultatų.

Terapijos metu minkštomis osteopatinėmis technikomis atpalaiduojami vidaus organų ir diafragmos spazmai, atstatomas organų endoritmas. Atsistato bei gerėja virškinamojo trakto funkcijos ir stimuliuojama detoksikacija.

Apsilankykite „Masažo Namuose“ ir išmėginkite masažuotojo Vasyl Moskvin atliekamos visceralinės terapijos teikiamą naudą, kurios metu užvedami žmogaus biologiniai mechanizmai ir organizmas pats atstatyto savo fiziologines funkcijas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus