visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vargina alergija, čiaudulys ar sloga? Pasitikrinkite!

Vargina alergija, čiaudulys ar sloga? Pasitikrinkite! Vargina alergija, čiaudulys ar sloga? Pasitikrinkite!

BALTIC MEDICS, UAB

Vargina alergija, čiaudulys ar sloga? Pasitikrinkite! Alergija – perdėta imuniteto reakcija. Imunitetas arba organizmo atsparumas - tai normalus organizmo savigynos nuo svetimų medžiagų būdas, kurio svarbiausia užduotis - išsaugoti organizmo genetinį pastovumą visą individo gyvenimą. Už tai atsakinga žmogaus imuninė sistema, kurią sudaro ląstelės, gebančios atskirti "savo" nuo "svetimo", įvertinti, neutralizuoti, reikalui esant pašalinti svetimą medžiagą.

Sveikas žmogus pauostė gėlę, jam šiek tiek panižo nosį, jis nusičiaudėjo, bet daugiau nieko blogo neatsitiko, tačiau po kelerių metų reakcija gali būti visiškai kitokia. Žmogus pauostęs tokią pačią gėlę pajunta niežulį ir perštėjimą, jis ilgai čiaudi, jam „bėga“ nosis. Jeigu anksčiau alergiškas būdavo vos vienas kitas žmogus, tai šiandieną alerginėmis ligomis sergančių žmonių pasaulyje daugėja, ypač civilizuotose šalyse.

Alerginėmis ligomis serga visi: ir vaikai, ir suaugusieji. Dažnai vaikystėje prasidėjusi alergija tęsiasi visą gyvenimą. Ją sukelia įvairios medžiagos, vadinamieji alergenai. Tai gali būti tam tikri maisto produktai, medžių ir žolių žiedadulkės arba buitiniai alergenai – namų dulkių erkės, kačių, šunų ar kitų gyvūnėlių kailis, pagalvių plunksnos, taip pat ir vaistai arba geliantys vabzdžiai.

Pirmiausias žingsnis alergijos gydymui yra alergenų nustatymas žmogui: maistui, aplinkai ar kitiems veiksniams. Žinant kas sukelia alerginę reakciją, gydymo rezultatai yra daug geresni, greitesni ir anksčiau diagnozuota alergija gali palengvinti gyvenimo būdą bei svarbiausią turtą –  sveikatą kasdienybėje.

UAB "Baltic Medics" Kraujo tyrimų laboratorijoje atliekami ypač tikslūs kraujo tyrimai, nustatantys alergijos priežąstis ir stiprumą. Alergenai atliekami Euroimmun automatizuota sistema, su minimalia žmogiškojo faktoriaus įtaka. Didelė alergenų ir jų mišinių įvairovė. Galima rinktis iš trijų palečių:
• maisto (41 alergenas);
• įkvepiamosios (60 alergenų);
• mišrios (42 alergenai).

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus