visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Valentino dieną Pakruojį užkariaus graplingas

Valentino dieną Pakruojį užkariaus graplingas Valentino dieną Pakruojį užkariaus graplingas

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Vos penkių tūkstančių gyventojų mieste du Europos graplingo čempionus turintis Pakruojis šį sekmadienį surengs tradiciniu tapusį turnyrą „Pakruojo mero taurei laimėti“. Graplingas yra viena iš dviejų sporto šakų, kuriai Pakruojo rajono meras skiria tiek daug dėmesio.

„Pakruojis yra gana sportiškas miestas, tačiau tarp viso sporto norėčiau išskirti graplingą ir lauko tenisą. Šias abi šakas labiau pašefuojam, įsteigiame mero taures, nes matome, kad jose dirbama labai kryptingai.

Graplingu mūsų mieste užsiima per 40 vaikų. Tokiam miesteliui tai yra labai didelis skaičius.

Kodėl vaikai renkasi šią sporto šaką? Susideda daug dalykų. Bet išskirčiau laisvesnes taisykles, kurios yra žymiai patrauklesnės vaikams. Mažai apribojimų, visiems viskas aišku. Taip pat tvarkingai vykdoma klubo veikla.

Du kartus gerai suorganizavome šį renginį, gerai suorganizuosime ir trečią“, - neabejojo Pakruojo rajono meras Saulius Gegieckas.

Šįkart turnyre planuojamas rekordinis dalyvių skaičius - į Pakruojį turėtų atvykti per 150 graplingo imtynininkų iš visos Lietuvos.

„Neabejotinai, turnyras bus stipresnis nei buvo anksčiau. Stiprėja pati federacija, tai natūralu, kad ir dalyviai stiprėja. Kitas dalykas – atsiliepimai po pirmųjų mūsų rengtų turnyrų. Negirdėjau nei vienos neigiamos nuomonės – tai, aišku, irgi padeda pritraukti geresnių sportininkų“, - pasakojo Pakruojo sporto klubo „Skorpionas“ treneris Modestas Ušinskas.

Treneris pasakojo, jog per pastaruosius metus klubas atjaunėjo, o į varžybas veržte veržiasi patys jauniausieji.

„Mūsų tokia dalia, kad baigę vidurinę mokiniai keliasi į didesnį miestą, o mums vėl viską reikia pradėti iš naujo. Bet mus tai džiugina. Nežinau priežasties, tačiau dabar dešimtmečiai tiesiog veržiasi į varžybas. Anksčiau to nebuvo.

Galbūt tai lemia vyresnių rezultatai. O jie yra geri“, - dėstė M.Ušinskas.

Atvirasis Pakruojo miesto čempionatas yra antrasis šių metų Lietuvos graplingo federacijos renginys šiais metais. Priminsime, kad iš viso per 2016 metus graplingo imtynininkų laukia rekordinis dešimties turnyrų ciklas.

Valentino dieną Pakruojį užkariaus graplingas

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus