visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vaikų ir kūdikių ligų gydymas: Tėvų baimes išsklaidyti gali tik geras pediatras

Vaikų ir kūdikių ligų gydymas: Tėvų baimes išsklaidyti gali tik geras pediatras Vaikų ir kūdikių ligų gydymas: Tėvų baimes išsklaidyti gali tik geras pediatras

Vaikų klinika PAGALBA MAŽYLIUI, UAB

www.pagalbamazyliui.lt

Visuomenėje vis nerimstant audringoms diskusijoms dėl vaikų skiepijimo ir artėjant nelengvam visiems tėveliams peršalimo ligų sezonui, jau 16 metų privačias pediatrijos paslaugas teikiančios klinikos „Pagalba mažyliui“ vadovė gydytoja Solveiga Umbrasaitė pataria, kaip spręsti šias problemas.

„Svarbiausia turėti gerą pediatrą – vaikų gydytoją, kuris išmanytų, kaip bendrauti su vaiku, kaip kalbėti su tėveliais. Geras specialistas moka nugesinti gaisrus ramiai kalbėdamas ir logiškai sudėliodamas argumentus“, – įsitikinusi gydytoja pediatrė S. Umbrasaitė.

Šalyje keičiantis sveikatos apsaugos sistemos principams ir vaikų gydymą perdavus šeimos gydytojams, Solveiga įkūrė nedidelę privačią kliniką. „Tuomet labiausiai norėjosi padėti jaunoms šeimoms teikiant konsultacijas namuose. Per daug darbo metų pacientų ratas didėjo, tad teko didinti kolegų gretas, nors likau ištikima vienam principui – vaiką turi gydyti vaikų gydytojas“, – sako specialistė. Gydytoja, lankydama mažuosius pacientus, per metus nuvažiuoja apie 25 000 km.

„Pastebėjau, kad namuose tėveliai drąsiau klausia, jie jaučiasi labiau atsipalaidavę nei gydymo įstaigose. Todėl mums pavyksta ramiai pasikalbėti apie labiausiai jiems nerimą keliančius dalykus. Pastaruoju metu tokiu klausimu tapo skiepai. Manau, tai viena iš priežasčių, kodėl susiformavo atskira grupė tėvų, pasirinkusių kelią kovoti su medikais ir sistema. Kai nelieka tokių tėvus nuo gydytojų skiriančių ribų kaip baltas chalatas, gydymo įstaigų sienos, būtinybė oficialiai bendrauti, galima ramiai kalbėtis.

Visuomet stengiamės be propagandos ir spaudimo aiškinti tėvams, kokie yra skiepai, kokios yra alternatyvos. Klinikos „Pagalba mažyliui“ pacientai pirmieji Lietuvoje galėjo pasiskiepyti nuo žaibinės meningokoko infekcijos „Bexsero“ vakcina. Tikrai laikas pradėti kalbėti ne tik apie tai, jog privalu skiepytis nežiūrint nieko, tačiau ir apie vaikų skiepų kokybę. Tokia diskusija, kai viena pusė tvirtina „privalot“, o kita pusė „nenorim“, niekur nenuves. Svarbiausia turi užsimegzti nuoširdus ryšys tarp tėvų ir pediatro, o tuomet visos problemos bus nesunkiai išsprendžiamos“, – šypsosi pediatrė Solveiga.

Per 16 veiklos metų spėjo užaugti pirmieji pacientai. Juos ir jų tėvus klinikos „Pagalba mažyliui“ gydytojai praeitą penktadienį pakvietė į naujas klinikos patalpas: pasikalbėti, išgerti arbatos, pasirodyti gydžiusiems gydytojams. Vakare sveikinimo žodžius tarė kolegos, pacientų tėvai, verslo partneriai, valdžios atstovai.

Vienintelėje šalyje specializuotoje pediatrijos klinikoje konsultuoja vaikų ligų gydytojai, vaikų kardiologas, vaikų neurologas, vaikų ortopedas-traumatologas, vaikų raidos specialistas, vaikų akių ligų gydytojas, vaikų ausų, nosies ir gerklės ligų gydytojas, vaikų imunologijos specialistas, vaikų pulmonologijos specialistas, vaikų echoskopuotojas, vaikų slaugytojos ir masažuotojos.

Naujose klinikos patalpose yra įrengti du korpusai su atskirais įėjimais ir vėdinimo sistemomis. Vienas skirtas sergantiems pacientams, kitas – atėjusiems pasitikrinti profilaktiškai, sveikiems. Tokiu būdu sumažėjo infekcijos plitimas. Klinikos interjeras, gydytojai be baltų chalatų sukuria saugią ir draugišką aplinką mažiesiems pacientams.

„Apie 80 proc. mūsų pacientų yra nuolatiniai. Tai yra didžiausias pediatro profesijos pasitenkinimas – matai, kaip auga vaikutis. Su juo esi nuo pirmųjų dantukų dygimo, ausų skausmų, padedi įveikti visus darželio periodo virusus. Todėl buvo labai smagu pamatyti užaugusius vaikus, pirmuosius ir nuolatinius pacientus. Tikiu, kad vieną dieną buvę pacientai užsuks į kliniką su savo vaikais ant rankų“, kalba klinikos vadovė.

Straipsnis parengtas: Alfa.lt; 2015-10-06; http://www.alfa.lt/straipsnis/49919070/tevu-baimes-issklaidyti-gali-tik-geras-pediatras#ixzz3uUXH2HKd

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus