visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai. Kaip pasirinkti ir kokie skirtumai?

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai. Kaip pasirinkti ir kokie skirtumai? Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai. Kaip pasirinkti ir kokie skirtumai?

Dekoria.lt (Lado investicijos, UAB)

www.dekoria.lt

www.yellowtipi.lt

Langai labai svarbi kiekvienų namų interjero dalis, jos mums leidžia saugiai pasislėpti nuo išorinio pasaulio, tačiau kartu per jas mes stebime kas vyksta lauke.  Užuolaidų yra daugybė rūšių ir kartais gali būti sudėtinga pasirinkti tinkamas lango puošmenas savo namams. Trumpai apžvelgsime pagrindinius užuolaidų tipus.

Pieštukinio klostavimo užuolaidos yra pačios populiariausios, jos turi natūraliai atrodantį raukimą, kuris išgaunamas sutraukiamos juostelės dėka. Šios užuolaidos yra labai universalios ir tiks įvairiausių stilių interjerams – nuo klasikos iki moderno. Užuolaidas lengva pakabinti, galima koreguoti patiems raukimo išsidėstymą - plotį.

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai
    
Elegantiškos užuolaidos su žiedais tinka įvairaus stiliaus interjerams, jos suteikia namams modernumo, tvarkingumo ir prabangos. Žinoma šios užuolaidos dažniausiai kainuoja daugiau, nes papildomai reikalingi žiedai. Užuolaidų žiedai yra įvairių dydžių, formų ir savybių, todėl galite išsirinkti pageidaujamą stilių, kuris geriausiai atitinka jūsų dizaino poreikius. Prieš renkantis žiedus įvertinkite savo karnizo išmatavimus, kad žiedai lengvai ir be garso slystų jo paviršiumi.

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai


Kilpinio klostavimo užuolaidos pakabintos ant kilpelių atrodo nuostabiai įvairių stilių namuose, tačiau labiausiai jos tiks provanso, romantiškuose, klasikiniuose interjeruose. Kilpelės puikiai tiks jei nenorite paslėpti karnizų grožio, o suderinus karnizo ir audinio spalvas galite gauti nuostabų rezultatą. 

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai
 
Užuolaidos turinčios paaukštintą viršūnėlę. Šios užuolaidos interjere atrodys nuostabiai, ypatingai rekomenduojama klasikiniuose interjeruose, jas galima pavadinti karališkomis užuolaidomis, kurios nesibaigia kartu su karnizo aukščiu, tačiau dar kelis centimetrus yra pakilusios virš jo, tarsi sudarydamos karnizui karūnėlę. Šios užuolaidos tinka įvairių stilių interjerams, nuo modernaus iki klasikinio.

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai
 
Panelinės užuolaidos/širmos yra puiki galimybė papuošti modernių, šiuolaikinių interjerų langų erdves. Jas galima panaudoti ne tik langų, tačiau ir kitoms namų erdvės nišoms ar vitrinoms papuošti, ar patalpą tiesiog atskirti į kelias sritis.

Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai
           
Trumpos užuolaidėlės, vadinamos lambrekenais yra puiki lango dekoracija įvairaus stiliaus interjeruose. Jos gali būti kabinamos lango apačioje arba viršuje, vienos arba skirtos papuošti kitas užuolaidas. Jei nenorite paslėpti viso lango, o tiesiog pageidaujate pagražinti langą įdomiu dekoro elementu – lambrekenas puiki išeitis.
      
Užuolaidos ir pagrindiniai jų tipai
Apsilankykite www.dekoria.lt ir sužinokite daugiau apie užuolaidas.

Dekoria.lt  - viena didžiausių Lietuvoje, įvairių tekstilės gaminių internetinė parduotuvė.  Pas mus rasite daugiau nei 50.000 TEKSTILĖS GAMINIŲ. Mes esame tekstilės įmonė turinti 20 metų patirtį, todėl užtikriname jums aukščiausią gaminių kokybę ir geriausią aptarnavimą. Daugumą gaminių siuvame pagal jūsų pateiktus išmatavimus, o kainą paskaičiuojame automatiškai internetinėje parduotuvėje www.dekoria.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus