visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Uždarų porų struktūros šilumos izoliacija savo termoizoliacines ir mechanines savybes išlaiko visą pastato eksploatavimo laiką!

Uždarų porų struktūros šilumos izoliacija savo termoizoliacines ir mechanines savybes išlaiko visą pastato eksploatavimo laiką! Uždarų porų struktūros šilumos izoliacija savo termoizoliacines ir mechanines savybes išlaiko visą pastato eksploatavimo laiką!

RUFAX, Lietuvos ir Lenkijos UAB

UždarEnergijos taupymas – svarbi energetikos politikos dalis ir tiesioginis būdas, mažinantis CO2 emisiją ir kontroliuojantis globalinį atšilimą. Didelis energijos vartojimo efektyvumo potencialas yra pastatuose (iki 70℅ viso taupymo potencialo arba iki  15℅ nuo viso vartojimo). Efektyvi šilumos izoliacija, išlaidas, susijusias su patalpų šildymu, vėdinimu ir kondicionavimu (HVAC), gali sumažinti iki 40%. Europos politikos studijų centro (CEPS) ekspertų duomenimis, geriausias energijos taupymo sprendimas – pastatų energetinis efektyvumas, naudojant tvarias ir efektyvias šilumą izoliuojančias medžiagas.

Uždarų porų izoliacija

Lietuvos ir Lenkijos UAB "Rufax" pristato uždarų porų struktūros šilumos izoliaciją, kuri savo termoizoliacines ir mechanines savybes išlaiko visą pastato eksploatavimo laiką. Tai patvirtino Vokietijoje atlikti ilgalaikiai bandymai.

Iš 31 metų senumo BASF firmos pastato nevėdinamo plokščiojo stogo, paėmus polistireninio putplasčio ir iš 28 metus eksploatuojamo pastato šlaitinio stogo poliuretano (PUR) izoliacijos mėginius ir atlikus bandymus, nustatyta, kad abiejų termoizoliacinių produktų charakteristikos ir visi rodikliai nepakito. Termoizoliacijoje neatsirado drėgmės, šiluminis laidumas ir atsparumas gniuždymui tenkino norminių dokumentų reikalavimus.

Bendri duomenys apie uždarų porų struktūros (PIR ir PF izoliacijos, polistireninio putplasčio) šilumos izoliaciją:

  •     struktūra – nedidelio skersmens uždaros poros, kurių sienelės nelaidžios vandeniui,
  •     šilumos laidumo koeficientas 0,020 –  0,039 W/(m·K),
  •     mažas tankis (35 kg/m3, 30 kg/m3, 18,4 kg/m3  ir kt.). Lengva šilumos izoliacija – minimalios konstrukcijų apkrovos,
  •     stipris gniuždant (kai gaminys deformuojamas 10℅) – 150 kPa, 120 kPa ir kt.,
  •     šilumos izoliacija viso pastato eksploatavimo metu - atspari garų ir oro poveikiui. Tai ypač svarbu aukšto energetinio naudingumo pastatuose,
  •     bandymais patvirtinta, kad kompozicinės termoizoliacinės sistemos su uždarų porų struktūros izoliacija (kaip galutiniai statybos produktą) pagal degumą priskiriamos analogiškoms klasėms, kaip ir kitų, rinkoje  esančių termoizoliacinių medžiagų pagrindu sukurtos sistemos,
  •     izoliacija netirpsta vandenyje, neišskiria jokių tirpių medžiagų, galinčių užteršti požeminius vandenis.
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus