visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Trinkelių užpildas Stones Eco Fugensand - grindiniui be rūpesčių

Trinkelių užpildas Stones Eco Fugensand - grindiniui be rūpesčių Trinkelių užpildas Stones Eco Fugensand - grindiniui be rūpesčių

EISTIDA, UAB

www.eistida.lt

Trinkelės tapo neatsiejamu tiek visuomeninių, tiek individualių erdvių kraštotvarkos elementu. Tačiau tik tinkamai bei kokybiškomis medžiagomis įrengtas grindinys atrodys estetiškai ir ilgus metus nekels didesnių priežiūros rūpesčių. Į technologinę pažangą nuolat investuojantys gamintojai pateikia sprendimus, kurie gerokai palengvina ne tik trinkelių klojimo darbus, bet ir grindinių eksploataciją.

100 procentų natūrali medžiaga

Vienas tokių sprendimų - Vokietijos bendrovės „Stones Baustoffe GmbH“ sukurta novatoriška grindinio trinkelių jungiamoji medžiaga „Stones Eco Fugensand“. Koncernas kuria ir gamina moksliniais tyrimais pagrįstus bei aplinką tausojančius produktus, kuriuos jau spėjo įvertinti ir Lietuvos statybų ekspertai.

Skirtingai nei polimerinis smėlis, kuris stabilizuojamas cheminėmis reakcijomis, „Stones Eco Fugensand“ yra natūrali bei atsinaujinanti statybinė medžiaga. Sertifikuotas ekologiškas produktas sudarytas iš granuliuoto skaldyto mineralinio smėlio ir stabilizuotas inovatyvia patentuota „Solid Green Binder“ medžiaga, kurios pagrindinės sudedamosios dalys - augalai ir mineralai. Tai stiprūs, tačiau sykiu ypač lankstūs surišėjai, kuriuose nėra polimerų ar cemento.
„Solid Green Binder“ organinė rišamoji medžiaga užtikrina nuolatinį atsinaujinimo procesą. Drėgmė (lietus) aktyvuoja rišiklį, ir junginyje esantys mikrotarpai „užsidaro“, taip užtikrindami medžiagos stabilumą.

Be to, reguliariai savaime atsinaujinanti ir stabilizuojanti medžiaga užkerta kelią augalų sėklų įsišaknijimui, natūraliai supresuoja žolę, kelia pH lygį, tad neleidžia suvešėti naujai augmenijai.

Skruzdės neįveikia

Pasirinktinai pilkos, bazalto ar smėlio spalvos „Stones Eco Fugensand“ priemonė sujungia tarpus, kurių plotis siekia nuo 1 iki 20 mm. Palyginimui - polimerinis smėlis dažnai yra naudojamas kaip skiedinys, todėl tarpai turi būti ne mažesni nei 5 mm pločio.

„Stones Eco Fugensand“ medžiaga jau yra paruošta naudojimui, todėl maišyti ją ar dėti papildomų ingredientų nebereikia. Ji naudojama esant sausam paviršiui, kai oro temperatūra siekia ne mažiau nei 2 laipsnius šilumos. Sausa medžiaga sušluojama į plytelių tarpus, nuvalius likučius nuo grindinio paviršiaus suvibruojama, sudrėkinama vandeniu ir po 8-10 min. švariai nuplaunama. Atlikus darbus paviršiaus saugoti nuo lietaus nebūtina.

Tradicinius trinkelių grindinių užpildus (atsijas, smėlį) „Stones Eco Fugensand“ pralenkia ir kitomis unikaliomis savybėmis. Kadangi vandeniu sudrėkinta Stones Eco Fudensand“ medžiaga sukietėja, jos neišplauna lietus, grindinys patikimai suarmuojamas, o sustandėjusiame užpilde neįsiveisia skruzdės ar kiti smulkūs vabzdžiai.

Trinkelių užpildas Stones Eco Fugensand - grindiniui be rūpesčių

Tinka atnaujinimo darbams

Vartotojams ypač patogu ir tai, kad sausai laikomo „Stones Eco Fugensand“ galiojimo laikas neribotas net esant pažeistai pakuotei. Tuo metu polimerinio smėlio pakuotė ją atidarius turi būti sunaudojama kuo greičiau
nespėjus to padaryti per trumpą produkto galiojimo laiką, tenka susitaikyti su finansiniais nuostoliais dėl nepanaudoto pirkinio bei apgailestauti dėl neigiamą poveikį aplinkai darančio likučių utilizavimo.

„Stones Eco Fugensand“ tinka tiek naujam grindiniui, tiek atnaujinimo darbams. Medžiaga gali būti pašalinta iš grindinio bet kada, prieš tai ją sudrėkinus vandeniu. Naujai dengiama arba ant tos pačios medžiagos, arba senąją pašalinus. Kaip žinoma, polimerinį smėlį galima pašalinti tik specialia technika, o pasenusi, pažeista medžiaga negali būti atnaujinama.

Vandeniui pralaidus junginys „Stones Eco Fugensand“ gali būti naudojamas įvairių tipų grindiniams, įskaitant ir klinkerį bei granitą. Specialistai šį užpildą rekomenduoja naudoti ten, kur grindinys patiria mažesnes apkrovas erdvėms prie individualiųjų namų, vaikščiojimo, automobilių stovėjimo zonoms.

Straipsnis publ. sa.lt; Stones Eco Fugensand užpildas - trinkelių grindinys be rūpesčių

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus