visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Terasa iš termo medienos – natūralus ir ilgaamžis sprendimas

Terasa iš termo medienos - natūralus ir ilgaamžis sprendimas Terasa iš termo medienos - natūralus ir ilgaamžis sprendimas

NuogaKaina.lt el. parduotuvėje galite įsigyti unikalias, patvarias ir ilgaamžes terasines lentas iš termo medienos, pagamintas Suomijoje. „Lunadeck™ Thermo-D“ tai aukščiausios kokybės ir fizinių savybių terasinės lentos už maumedžio kainą.

Terasinės lentos iš termo medienos, tai teisingas pasirinkimas, žmonėms, norintiems turėti aukščiausios kokybės, ilgaamžę ir gražią terasą, iš natūralios ir ekologiškos medienos. Termo mediena „nevaikšto“ kaip tropinė mediena. Nesiriečia, neskilinėja ir neturi sakų kaip maumedis, bei nepūva kaip pušis arba eglė. Mediena pjauta iš PEFC sertifikuoto miško, atestuota ir sertifikuota KOMO, bei termiškai apdorota Suomijoje.

Terasinės lentos iš termo medienos yra daug stabilesnės išorės veiksniams nei lentos iš „Egzotinės“ tropinės medienos. Jų paviršius visiškai nešerpetoja, kaip ir tropinės medienos lentų paviršius. Tačiau jos kainuoja ženkliai pigiau, nei Lietuvos rinkoje siūlomos terasinės lentos iš tropinės medienos. Bei turi didžiulį privalumą, tai aukščiausią lentų kokybę, kurių priežiūra yra minimali. Dėl estetinio vaizdo, mes rekomenduojame paprastą lentų priežiūrą alyva, kas 5 - 7 metai. O taip pat termo medienos lentos gali būti eksploatuojamos be jokio paviršiaus apdorojimo. Tokiu būdu, lietus, vėjas ir saulės ultravioletiniai spinduliai suteiks terasai elegantišką pilkos spalvos atspalvį. Terminis apdorojimas gana stipriai padidina medienos atsparumą puvėsiui, medienos erdvinį stabilumą ir atsparumą vandeniui ir išryškina natūralų medienos struktūros grožį. Tai alternatyva tropiniam kietmedžiui bei egzotinėms medienos rūšims, kuri sulaukia didelio populiarumo visame pasaulyje. Investicija į termo mediena, tai ilgalaikė, kokybiška, estetiška investicija į jūsų namų gerbūvį bei supančią aplinką.

Dėl pagerėjusių izoliacijos savybių „Lunawood“ mediena yra puiki medžiaga terasoms, kuri padeda subalansuoti karščio ir šalčio pokyčius, be to, jomis malonu vaikščioti. „Lunawood“ terasinės lentos yra be sakų, lengvos, su jomis paprasta dirbti ir jas koreguoti. Tai elegantiškas, patvarus, be jokių chemikalų sprendimas, skirtas terasoms, vidaus kiemams ir balkonams.

Karščiu apdorota termo mediena yra netoksinis, ekologiškas ir perdirbamas produktas.

Termo mediena yra ekologiškas sprendimas, siūlantis gražius, ilgalaikius, funkcionalius ir svarbiausia draugiškus aplinkai produktus. Terminis medienos apdorojimas yra švarus ir ekologiškas procesas. Šiame procese yra naudojami tik aukšta temperatūra ir garai, ir tai garantuoja, jog termo mediena yra visiškai natūralus ir be jokių chemikalų produktas.

Terasos lentos su „Profix“ tvirtinimo sistema

„Lunawood“ medienos puikus erdvinis stabilumas skatina naudoti „Profix“ tvirtinimo sistemą terasos lentų montavime. Oro sąlygos ir jų daromas poveikis parodo, jog tvirtinimo sistemos yra lengvai ir paprastai sumontuojamos.

terasos-tvirtinimas2

terasos-tvirtinimas

Nematomų tvirtinimo sistemų dėka, tarpai taip lentų yra lygūs, o gautas rezultatas yra dailus ir tvarkingas. Lyginant su tradiciniais montavimo metodais„ Profix“ naudoja per pus mažiau varžtų, o lentos netrūkinėja ir neskeldėja.

.

Thermo-medienos-Lunawood-terasa

Termiškai apdorotas Kanados uosis

Terasinės lentos iš termiškai apdoroto Kanados uosio tai prabangos, elegancijos ir estetikos etalonas. Visiškai pakeičiantis egzotines medienos rūšis, tokias kaip: Tikas, Cumaru, Ipe, Masaranduba, Iroko ir t.t.. Idealiai tinka Lietuvos klimatinėms sąlygoms ir jų kaitai. Termo uosis naudojamas lauko terasoms, baseino apdailai, balkonams ir lieptams, termiškai apdorotos prie 215° C.

„Lunawood“ – suomiška termiškai apdorota mediena

lunawood

„Oy Lunawood“ Ltd gamina ekologišką ir patvarią termiškai apdorotą medieną, kuri yra tinkama įvairiems statybų tikslams. Per daugelį amžių šiaurės Europos klimatas sukūrė ypač patvarią ir natūralią medieną. Oy „Lunawood“ technologija pagreitina šį natūralų medienos subrendimo procesą, taikanti aukščiausius modifikavimo standartus ir gaminanti termiškai apdorotą medieną.

„Lunawood“  terasinių lentų gamybai yra naudojamos pagrindinės žaliavinės medžiagos: pušis, eglė, europinis uosis, spindulinė pušis be šakelių

Pagrindinės rūšys – pušis (Pinus Sylvestris) ir eglė (Picea Abies)

Pušis išauginta šiaurinėse Suomijos platumose yra pagrindinė „Lunawood“ žaliavinė medžiaga. Naudojama mediena tik su sveikomis šakelėmis norint užtikrinti galutinio gaminio aukščiausią kokybę.

Kitos rūšys – spindulinė pušis (Radiata Pine) ir europinis uosis

Spindulinė pušis yra naudojama gaminant išorės apdailos dailylentes be šakelių ir vidaus apdailos produktus. Europinis uosis yra tankesnis ir kietesnis nei minkštoji mediena ir puikiai tinka terasų ir grindinių lentų gamybai.

Termiškas medienos apdorojimas karščiu (+185 iki +215º C temperatūroje) leidžia pakeisti medienos savybes. Apdorojimas susideda iš medienos kaitinimo, kuomet yra pasiekiama medienos degimo temperatūra, kai iš medienos yra išgarinamas vanduo ir tai sudaro apsauginę medienos funkciją. Apdorojimas karščiu gali būti naudojamas, kai norima pakeisti medienos savybes į tokias, kokios yra reikalingos tam tikrai produkcijos rūšiai. Kintančios temperatūros, kintantis apdorojimo laikotarpis ir kintančios džiovinimo technikos suteikia termiškai apdorotai medienai naujų savybių. Medienos savybės yra pagerinamos, nes pasiekiamas medienos formos stabilumas, šilumos izoliacija, atsparumas pūvimui ir medienos lankstumas, kuomet mediena yra paverčiama skirtingų formų gaminiais.

Termiškai apdorotos medienos privalumai

Vidutinis drėgmės kiekis sumažėja 10 - 15 procentų.

Drėgmės absorbavimas sumažėja 30 - 90 procentų.

Šiluminis atsparumas pagerėja 0 - 30 procentų.

Sumažėja vandens absorbavimas.

Medienos spalva įgauna tamsesnį atspalvį.

Mediena tampa lengvesnė.

Padidėja medienos tvirtumas.

Pagerėja atsparumas puvimui ir oro sąlygų įtakai.

Sumažėja rizika, jog mediena pasidengs pelėsiais.

Pašalinami sakai.

Sumažėja tikimybė, jog mediena suskils ar deformuosis.

Kartu su įvairiais cheminiais pokyčiais, kurie vyksta medienoje, gana ženkliai sumažėja medienos traukimosi ir plėtimosi tikimybė, kuri priklauso nuo medienoje esančio drėgmės kiekio. Tai leidžia ypač pagerinti dimensinį medienos stabilumą po medienos modifikavimo - apdorojimo karščiu. Sumažinant hemiceliuliozinius junginius (cukraus grandines), medienoje nebelieka maistingųjų medžiagų, kurios sukelia puvėsinį grybelį. Karščiu apdorotos medienos sugebėjimas absorbuoti vandenį labai ženkliai sumažėja, o atsparumas puvimui - padidėja ir tai vyksta apdorojimo procese nenaudojant jokių žalingų cheminių priedų.

Termo mediena – ilgaamžis pasirinkimas

Mediniai lauko dirbiniai turi būti pasiruošę nuolatos atlaikyti gamtos jėgas. Neapdorota mediena neišsilaiko tokiose sąlygose, kuriose ji susiduria su drėgme, karščiu ir deguonimi, kadangi mediena reaguoja į drėgmės kiekio pokyčius ją supančioje aplinkoje. Tai gali sąlygoti medienos skilinėjimą ir puvimą. Termiškai apdorota mediena gali išlaikyti savo proporcijas ir formą bei būti atspari pelėsiams tokiose sąlygose, kuriose neapdorotos medienos savybės negali atitikti šių reikalavimų. Termiškai apdorota mediena visuomet turėtų būti atitinkamai paruošiama pagal savo planuojamą naudojimo paskirtį.

Termo medienos erdvinis stabilumas

„Lunawood“ mediena ypač gerai išlaiko savo dydį ir formą. „Lunawood Thermo-D“ pušies mediena 40% mažiau reaguoja į drėgmės kiekio pasikeitimus šios medienos dirbinius supančioje aplinkoje, nei cheminėmis priemonėmis apdorota mediena. Tai leidžia naudoti „Lunawood Profix“ tvirtinimo sistemą esant labiausiai reiklioms šiaurinėms sąlygoms.

Termo medienos atsparumas oro sąlygoms

Esant natūralioms sąlygoms, „Lunawood“ drėgmės kiekis yra maždaug 50 procentų mažesnis nei neapdorotos medienos. Ultravioletinių spindulių radiacija sukelia mažiau „Lunawood“ produkcijos skilinėjimų, nei tai nutinka su neapdorota mediena. UV radiacija sąlygoja tai, jog originali medienos spalva gali nublukti. Norint išlaikyti pradinę spalvą, rekomenduojama medieną apdoroti priemonėmis, kurios apsaugo medieną nuo UV spindulių.

Termo medienos šiluminė izoliacija

„Lunawood Thermo-D pušies medienos šiluminės izoliacijos savybės yra maždaug vienu ketvirtadaliu aukštesnės nei neapdorotos pušies medienos. Tai atspindi žemas energijos sunaudojimas: sunaudojama kur kas mažiau šiluminės energijos esant šaltam orui, o karštu oru prireikia mažiau oro kondicionavimo patalpose kur panaudota „Lunawood“ termo mediena. Karščiu apdorota termo mediena yra šiltos dvasios, netoksinis, ekologiškas ir perdirbamas produktas, kuris gali būti perduodamas savo tarnavimo laiko pabaigoje sudeginimui ar užkastas kartu su kitomis atliekomis.

Internetinės parduotuvės NuogaKaina.lt prekės pristatomos visoje Lietuvoje. Sumokėti už prekes galite grynais pinigais atsiėmus prekes vietoje; tiesioginiu pavedimu banko skyriuje arba prisijungus prie internetinės bankininkystės; debetine ir kreditine kortele; o taip pat „Perlo“ terminaluose, „PayPost“ ir Lietuvos pašto skyriuose, „Maxima“ kasose.

Kokybė ir gera kaina internetinėje parduotuvėje NuogaKaina.lt neišskiriamos.

Dėl platesnės informacijos kreipkitės telefonu 8 639 33 900 arba el.paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus