visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Tarp tarptautinio reklamos festivalio AUKSINIS BŪGNAS dalyvių ir būrys lietuvių

Tarp tarptautinio reklamos festivalio AUKSINIS BŪGNAS dalyvių ir būrys lietuvių Tarp tarptautinio reklamos festivalio AUKSINIS BŪGNAS dalyvių ir būrys lietuvių

Viename didžiausių ir geriausiai vertinamų tarptautinių reklamos festivalių „Auksinis būgnas“, vyksiančių spalio 13–16 d. Slovėnijoje, Portorožėje, su geriausiais varžytis šiemet pasiryžo 9 dalyviai iš Lietuvos, konkursui pateikę 21 projektą. Iš viso dėl geriausiųjų titulo kovos 1208 projektai, kuriuos konkursui pateikė agentūros iš 25 Europos valstybių.

Tarp tarptautinio reklamos festivalio AUKSINIS BŪGNAS dalyvių ir būrys lietuviųBe to, papildomai 58 darbus šalutinei konkurso kategorijai – Pirano Portorožės plakato apdovanojimui – pateikė jaunieji menininkai. Dėl didžiojo prizo – Auksinio tinklo apdovanojimo – varžosi 26 skirtingi tinklai. Net 32 proc. visų projektų (396 projektai) pateikė nepriklausomos agentūros, kurių „Auksinio būgno“ apdovanojimuose šiemet net 255. Iš 25 šalių, kurių agentūros šiemet varžosi apdovanojimuose, didžiausią augimą, lyginant su ankstesniais metais, demonstravo Vengrija, Slovėnija, Turkija, Rumunija, Slovakija ir Austrija.

Nors Lietuvos agentūroms kol kas nepavyko laimėti nei vieno auksinio būgno, keletui šalies agentūrų sukurtų projektų ankstesniais metais pavyko būti pastebėtiems – keletas projektų iškovojo sidabrinį būgną, keletas pateko tarp nominantų. Kaip Lietuvos dalyviams seksis šiemet, paaiškės netrukus, tačiau džiugina tai, jog lietuviai konkursui pateikė daugiau projektų nei latviai ir estai kartu sudėjus. Konkurse varžosi 6 projektai iš Latvijos ir 7 iš Estijos. Tiesa, iki kaimynų lenkų lietuviams dar toli – lenkai konkursui pateikė net 86 projektus.

Šiaurės, Rytų, Centrinės ir Pietų Europos, Viduriniųjų Rytų ir Rusijos regionas, kurį sudaro 37 šalys, kasmet dalyvaujančios „Auksinio būgno“ festivalyje, atstovauja daugiau nei 400 mln. vartotojų turinčią rinką, tačiau tik geriausi kūrybos darbuotojų projektai yra atrenkami varžytis „Auksinio būgno“ apdovanojimuose. Geriausiems iš viso bus išdalinta 17 pagrindinių apdovanojimų – auksinių ir sidabrinių būgnų, taip pat įteikta auksinė rožė, Tartini apdovanojimas, auksinis tinklas, didysis prekės ženklo bei virtuozo apdovanojimas, auksinis laikrodis.

Šiemet 22-ą kartą rengiamam „Auksinio būgno“ konkursui 1208 projektus pateikė 26 tinklai ir 255 agentūros iš 25 šalių. 396 projektus pateikė nepriklausomos agentūros, kurios varžosi dėl vieno laukiamiausių – Tartini – apdovanojimo. Šiemet pastebėtas ypač didelis reklamos atskiruose kanaluose projektų skaičiaus augimas. Konkursui pateikta 32 proc. daugiau kino kategorijai priskiriamų projektų, skaitmeninių projektų skaičius išaugo 19 proc. Reklamos kampanijų skirtinguose kanaluose kategorijose fiksuotas 13 proc. augimas, tai rodo kūrybinių komunikacijos kampanijų svarbą.

Šiemet pirmą kartą „Auksinio būgno“ festivalio dalyvių gretas papildė agentūros iš Gruzijos ir Armėnijos, taip pat ypač išaugo konkurse dalyvaujančių Turkijos agentūrų gretos – šių metų apdovanojimams jos pateikė net 280 projektų (2014 jų buvo 184, 2013 – 143), tai Turkijai žada dideles galimybes tapti viena sėkmingiausių 22-ųjų „Auksinio būgno“ apdovanojimų šalimi.

Šių metų „Auksinio būgno“ festivalio nugalėtojai bus paskelbti spalio 16 d., penktadienį. Juos paskelbs Chavo D‘Emilio, „McCann“ grupės Lotynų Amerikoje ir Karibuose kūrybos direktorius bei „McCann“ Buenos Airėse, Argentinoje prezidentas ir kūrybos direktorius, reklamos atskiruose kanaluose žiuri prezidentas kartu su Geoffrey Hantson, „Happiness“ įkūrėju ir kūrybos direktoriumi, reklamos kampanijų skirtinguose kanaluose žiuri prezidentu. Įteikus pagrindinius apdovanojimus bus paskelbti ir kitų apdovanojimų laimėtojai. Be to, galiausiai bus pasveikintas naujasis „Auksinio būgno“ šlovės alėjos narys.

Po apdovanojimų ceremonijos vyks „Auksinio būgno“ uždarymo vakarėlis, kuriame koncertuos grupė „Mono“ ir DJ Ichisan, į Slovėniją atvykęs tiesiai iš geriausių JAV šokių klubų.

*****

Tarptautinis reklamos festivalis „Auksinis būgnas“ yra vienas didžiausių reklamos festivalių Europoje. Keturių dienų renginį organizuoja Slovėnijos reklamos rūmai, siūlantys puikias mokymosi ir karjeros galimybes kiekvienam dirbančiam kūrybinės reklamos srityje, susitikimus su geriausiais srities ekspertais, naujus draugus ir pažintį su skirtingomis kultūromis. Šių metų, jau 22-ojo, reklamos festivalio „Auksinis būgnas“ tema – „Transformacija, liberalizacija ir kūrybinė kultūra“. Renginys vyks spalio 13–16 d. viešbutyje „Grand Hotel Bernardin“ Portorožėje, Slovėnijoje.

Kasmet į festivalį susirenka daugiau nei 800 marketingo ir reklamos ekspertų, kūrybos profesionalų, dizainerių, jaunųjų talentų ir studentų. Festivalis kasmet siūlo kokybišką keturių dienų programą, kurioje daug įdomių kalbėtojų ir didžiausia geriausių reklamų iš 37 Europos šalių apžvalga. Organizatoriai pažada, jog šiemet dalyviai taip pat gali tikėtis pasaulyje pripažintų kalbėtojų. Daugiau informacijos www.goldendrum.com

*****

Festivalis „Auksinis būgnas“ pirmą kartą suorganizuotas 1994 m., tuomet tai buvo kukli, tačiau kartu drąsi idėja plačiais užmojais. Nuo to laiko tarptautinis reklamos festivalis „Auksinis būgnas“ išaugo ne tik iki europinio, bet ir gerai žinomo visame pasaulyje.  Festivalis yra pripažįstamas kaip vienas didžiausių, svarbiausių ir geriausiai matomų reklamos renginių nuo Tresto iki Vladivostoko, nuo Helsinkio iki Telavivo. Be to, per du gyvavimo dešimtmečius jis įgavo draugiškiausio reklamos renginio reputaciją.

Per 21 metus „Auksinis būgnas“ subūrė daugiau nei 26 tūkst. profesionalų iš 40 pasaulio šalių. Daugiau nei 36 tūkst. projektų varžėsi dėl itin vertinamų prestižinių „Auksinio būgno“ apdovanojimų. Festivalyje žiuri prezidentų, narių pareigas ėjo daugybė reklamos žvaigždžių, ne mažiau jų skaitė pranešimus. 2010 m. „Auksinio būgno“ šlovės alėjoje pirmą kartą buvo pagerbti ištikimiausi ir aistringiausi festivalio dalyviai bei rėmėjai. Nuo to laiko kasmet pagerbiami nauji nariai. Į „Auksinio būgno“ šlovės alėją pateko ilgametis festivalio prezidentas ir šiandieninis garbės prezidentas Jure Apih, taip pat Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov, Meta Dobnikar, Ami Hasan, Jan Mariusz Demner, Jirži Mikeš, Juli Nemes(+), Milka Pogliani, Daniel Ružička, Dragan Sakan(+), Juraj Vaculik, Vital Verlič, Darek Zatorski ir Jarek Ziebinski.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus