visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

T. Masiulis apie aštuoniolikmečių krepšinio rinktinę: Ši karta turi daug talento

T. Masiulis apie aštuoniolikmečių krepšinio rinktinę: Ši karta turi daug talento T. Masiulis apie aštuoniolikmečių krepšinio rinktinę: Ši karta turi daug talento

Apšilusi kojas draugiškose rungtynėse Lietuvos aštuoniolikmečių krepšinio rinktinė jau yra pasiruošusi didžiausiam vasaros iššūkiui. Šeštadienį jaunieji Lietuvos krepšininkai startuos Europos čempionate Latvijoje. Prie Kauno „Žalgirio“ trenerių štabų prisijungęs ir jaunimą puikiai pažįstantis Tomas Masiulis mato šios komandos talentą ir turnyre prognozuoja gerus rezultatus.

Praėjusį sezoną taip pat su „Žalgirio“ jaunimu dirbęs T. Masiulis jau gerai pažįsta rinktinės narių specifiką ir pastebi, kad prieš turnyro startą aštuoniolikmečiai jaudinasi, tačiau tvirtina, kad karjerą pradėjusiems sportininkams tai puiki galimybė užsigrūdinti ir suvokti marškinėlių su Lietuvos vardu svorį. „Galimybė, atstovauti Lietuvą rinktinėje, yra ne tik begalinis spaudimas, atsakomybė, bet ir garbė. Šios rungtynės jauniesiems krepšininkams bus puiki pradžia patirti profesionalų sportą nuolat lydintį spaudimą ir pasitikrinti kaip sekasi prie to prisitaikyti ir tą įtampą valdyti. Vieni su tuo tvarkosi lengviau, kiti sunkiau“, – sako buvęs krepšininkas.

Rinktinės treneris neslepia tikintis, kad iš talentingiausio šalies jaunimo suburta rinktinė turnyre gali pasiekti aukštų rezultatų. „Ši komanda eis toli, nes yra subalansuota, turi gerų, talentingų žaidėjų. Gerai pažįstu nemažai komandos vaikinų, žinau jų charakterius, jie kovotojai, kurie geba nustebinti“, – pasakoja Eurolygos čempionas. Pasak T. Masiulio, turnyre prireiks visos komandos maksimalių pastangų, bet pirmaisiais smuikais turėtų griežti Deividas Sirvydis ir Rokas Jokubaitis. Vienas iš „Lietuvos ryto“ stovyklos, kitas – „Žalgirio“.

„Čempionate neužteks tik šių žaidėjų, retai pasitaiko, kad keli žaidėjai gali uždirbti pergalę. Turnyre laukia daug rungtynių, krūvis be galo didelis, bet komanda susitvarkys, nes ją sudaro daug talentingų vaikinų. Vieną dieną gali iššauti vienas, kitą dieną – kitas“, – sako naujasis „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Tiesa, išvengti netekčių Lietuvos aštuoniolikmečių ekipai nepavyko. Dėl kojos traumos neatvyko su „Lietuvos rytu“ ateitį susiejęs 16-metis Marekas Blaževičius. Komandai nepadės ir šiemet Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais debiutavęs Martynas Arlauskas. Jis taip pat nespėjo atsigauti po traumos.

Pirmoji lietuvių varžovė – Serbijos ekipa. D grupėje jaunieji krepšininkai dar susikaus su britais ir juodkalniečiais. Nors dažnai sakoma, kad Balkanų krepšininkai bręsta greičiau nei lietuviai, T. Masiulis, varžovų nebijo. Anot jo, šiuose čempionatuose grupės varžybos apskritai nėra labai svarbios, nes pasikeitus sistemai į aštuntfinalį patenka visos turnyro komandos. Jaunimo rinktines treniravęs T. Masiulis sako, kad patirtis rodo, jog svarbiausia gerą formą įgauti būtent aštuntfinalyje. „Dvidešimtmečių rinktinė šiemet Europos čempionato grupėje užėmė pirmą vietą, aštuntfinalį gavo ispanus ir pralaimėjo“, – prisimena buvęs krepšininkas.

„Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai prognozuoja, kad Lietuvos rinktinei grupės etape svarbu pradėti žaisti komandiškai.

„Šiuose čempionatuose grupės varžybos apskritai nėra labai svarbios. Pasikeitus sistemai į aštuntfinalį patenka visos turnyro komandos. Varžovų bijoti nereikia – jaunimo pirmenybėse labai svarbi psichologija", – sako „Betsafe“ lažybų ekspertas Mindaugas Grigaitis.

Šioje aštuoniolikmečių rinktinėje nemažai nuolat tarpusavyje konkuruojančių „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ ekipų atstovų. Tačiau T. Masiulis nemano, kad tai kaip nors kliudys komandos mikroklimatui. „Jie yra draugai. Natūralu, kad kai žaidžia nacionaliniuose čempionatuose, konkurencija atsiranda, bey čia žaidžiama už Lietuvą, vardan vieno tikslo. Tikrai nėra taip, kad kas nors į greitame puolime ir galvoja, kad duos kamuolį žalgiriečiui, o „Lietuvos ryto“ auklėtiniui neduos arba atvirkščiai. Visi supranta, kad jeigu komanda laimės, visi bus matomi, o nuo to tik geriau“, – tvirtina T. Masiulis.

Jaunieji Lietuvos krepšininkai Liepojoje sužais tris mačus per keturias dienas. Kitą dieną po grupės varžybų prasidės pirmasis atkrintamųjų etapas, o stipriausi jaunieji Europos krepšininkai paaiškės rugpjūčio 4-tą dieną.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus