visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šviesos valdymas su OSRAM LIGHTIFY™ - komfortas sielai ir kūnui

Šviesos valdymas su OSRAM LIGHTIFY™ - komfortas sielai ir kūnui Šviesos valdymas su OSRAM LIGHTIFY™ - komfortas sielai ir kūnui

LEDVANCE atstovybė Lietuvoje

Ne paslaptis, kad tinkamai parinkta šviesa gali skatinti, motyvuoti, atpalaiduoti ir raminti. Taip pat  tinkamai parinkta šviesa gali padėti medicininiam gydymui, skatinti koncentraciją darbe, mokykloje, ir padėti keleiviams atsipalaiduoti tolimųjų skrydžių metu. Išvados dėl teigiamo biologinio šviesos poveikio yra patvirtintos moksliniais tyrimais. OSRAM apšvietimo sprendimai jungia šiuos teigiamus, skatinančius koncentraciją, gerą savijautą ir taip pagerinančius gyvenimo kokybę, šviesos poveikius.

Kartu su tarpdisciplininio skausmo terapijos centru (ZIS - Zentrum für Interdisziplinäre Schmerztherapie), OSRAM, siekdami apšvietimo sprendimais pagerinti gyvenimo kokybę, tiria kokia yra šviesos svarba kūnui ir sielai.

„Klinikum rechts der Isar“ ligoninėje, įsikūrusioje Miunchene, OSRAM kartu su atsakingais gydytojais sukūrė apšvietimo koncepciją, kuri remiasi kambario šviesumo lygių prisitaikymu pagal pateiktus reikalavimus, naudojant aukštos apšvietos ir įvairių spalvų parodymus. Koncepcija yra skirta padėti lėtinio skausmo ligonių gydymui imituojant dienos šviesos sąlygas.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify2

Biologinis šviesos poveikis

Dienos šviesos nuolat besikeičiantis spalvos spektras ir intensyvumas, turi labai teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir gerovei. Pavyzdžiui, dienos šviesos su ryškiausiu mėlynu komponentu poveikis kūnui yra skatinantis. Artėjant vakarui šis natūralus skatinimas mažėja iki tol, kol nusileidžia saulė, taigi ir būnant patalpoje mes turėtume pereiti prie šiltesnės, atpalaiduojančios šviesos spalvos, kaip signalo kūnui, kad diena eina į pabaigą.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify1

OSRAM LIGHTIFY™ yra sukurta pagal principą, kad apšvietimas turi biologinį poveikį ir suteikia komfortą būnant namuose ar darbe. Su LIGHTIFY™ apšvietimas lengvai gali būti pritaikytas pagal asmeninius poreikius, patogiai, belaidžiu ryšiu ir lanksčiai naudojant išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį. Vartotojai gali lengvai susikurti savo spalvų nustatymus kiekvienam kambariui, kas suteikia idealų apšvietimą per optimizuotą spalvų spektrą.

Pavyzdžiui, apšvietimas su ryškiai mėlynu komponentu vonios kambaryje gali padėti žmonėms atsibusti ryte, o blyškus apšvietimas svetainėje vakare - sukuria jaukią atmosferą. Lankstus apšvietimo valdymas yra labai svarbus svetainėje, kaip pagrindiniame namų kambaryje su daugybe skirtingų paskirčių, kur žmonės klausosi muzikos, skaito, rašo, žaidžia, žiuri televizorių, ilsisi ir kalbasi.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify6

Kiekvieno namo ar buto  kambario apšvietimui yra keliami specifiniai reikalavimai: pavyzdžiui judesio jutikliai, skirti užtikrinti pakankamą apšvietimą, yra tinkamiausi prieangiuose ar rūsiuose. Miegamuosiuose, šiandieninės technologijos leidžia imituoti saulėtekį, kas padeda žmonėms lengviau pabusti. Priešingai, šilta šviesa vaiko kambaryje vakare padeda aktyviam vaikui nusiraminti.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify5

Individualus apšvietimo valdymas – komfortui ir gerai savijautai

OSRAM LIGHTIFY™ gali sukurti visas šias skirtingas apšvietimo scenas. Su šia išmania sistema apšvietimas kambaryje gali būti sugrupuotas ir kontroliuojamas atskirai pagal kiekvieno gyventojo pageidavimus ir poreikius ar architektūrines sąlygas. Naudojant LIGHTIFY ™ aplikaciją apšvietimą galima įjungti ar išjungti, pritamsinti, aktyvuoti numatytu laiku ar nustatyti asmeninius spalvų parametrus.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify4

Net tuomet, kai gyventojai yra toli, LIGHTIFY™ suteikia namų savininkams saugumo jausmą, nes naudojant nemokamą programą, vartotojai gali įjungti šviesas per dieną ir naktį, kad būtų imituotas buvimas namuose. Su LIGHTIFY™ gyventojai gali efektyviau kontroliuoti elektros energijos suvartojimą, nuotoliniu būdu gaudami informaciją apie elektros energijos naudojimą visuose LIGHTIFY™ įrenginiuose.

Didesnis susitelkimas ir produktyvumas

Tinkamai parinktas apšvietimas taip pat gali padidinti produktyvumą darbe ar geresnį susikaupimą klasėse. LIGHTIFY™ turi funkciją, leidžiančią nustatyti baltos spalvos toną lempose ar šviestuvuose atskirai, nes tinkamai apšviesta darbo sritis yra labai svarbi kasdienei darbo ar mokymosi veiklai.

apsvietimo-valdymas-osram-lightify3

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus