visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stelažai - pats ekonomiškiausias sandėliavimo būdas, suteikiantis galimybę maksimaliai išnaudoti visas sandėlio erdves

Stelažai - labiausiai paplitęs, ekonomiškas ir universalus sandėliavimo būdas Stelažai - labiausiai paplitęs, ekonomiškas ir universalus sandėliavimo būdas

KROVIMO TECHNIKA, UAB

Stelažai padeda ne tik sutaupyti vietos, bet ir garantuoja precizišką tvarką sandėlyje. Įvairaus dydžio ir svorio prekes sandėliuoti stelažų sistemose galima ant padėklų, dėžėse, statinėse ar palaidas. Patogų šių prekių pasiekiamumą užtikrina skirtingų techninių charakteristikų krautuvai. Bendrovės UAB "Krovimo technika" specialistai, mums atskleidžia kuo skiriasi skirtingos stelažų sistemos, kokie yra jų pritaikymo būdai, bei privalumai ar trūkumai. Taigi:

Paletiniai stelažai

Stelažai

Tai – didžiausiu universalumu pasižyminti sistema, užtikrinanti tiesioginį priėjimą prie kiekvieno padėklo. Paletiniai stelažai yra opimalus sprendimas tiems, kurie sandėliuoja daug įvairių produktų.

Jų pasirinkimas priklauso nuo turimos kėlimo technikos parametrų: kėlimo aukščio, darbinio koridoriaus bei maksimalaus kėlimo svorio.

Privalumai:

Maksimali atsargų kontrolė: kiekviena paletinė vieta yra matoma kaip ant delno.

Maksimalus pritaikymas pagal krovinio aukštį bei svorį.

Papildomi tvirtinimo elementai, suteikiantys galimybę prekes krauti ne tik naudojant paletes, bet ir rankiniu būdu.

Galimybė padidinti arba sumažinti sijinio aukšto gylį.

Drive In (įvažiuojamieji) stelažai

Stelažai

Ši sistema yra pritaikyta maksimaliai išnaudoti visas sandėlio erdves - tiek plotą, tiek aukštį.

Įvažiuojamieji stelažai rekomenduojami mažesnę produktų įvairovę turintiems sandėliams.

Privalumai:

Maksimalus sandėlio ploto išnaudojimas (iki 85%).

Sandėlio erdvę taupo tai, kad tarp stelažų nėra tarpų.

Griežta įvežamų ir išvežamų produktų kontrolė.

Yra dvejopos sistemos: sistema su vienu prieigos tašku ir pravažiuojanti sistema su dviem prieigos taškais.

Gravitaciniai paletiniai stelažai

Stelažai

 

Gravitaciniai stelažai maksimaliai padidina sandėliavimo plotą. Naudojant juos aptarnavimo koridoriai tampa nereikalingi. Šie stelažai skirti santykinai didelės produktų įvairovės sandėliams.

Kiekvienas šios stelažų sistemos aukštas turi savo gravitacinį takelį bei stabdį. Gravitacinis takelis yra sudarytas iš ratukų ar volelių, kurie užtikrina lengvą krovinio judėjimą aukštyn bei žemyn.

Privalumai:

Maksimaliai išnaudojamas sandėlio plotas.

Eliminuojami aptarnavimo koridoriai.

Kiekviena sistemos segmento dalis gali būti užsakoma atskirai.

Gravitaciniai skirstomi į FIFO (first in, first out) ir LIFO (last in, first out) sistemas pagal poreikį.

Mobilūs paletiniai stelažai

Stelažai


Paletiniai stelažai ant mobilios platformos naudojami norint maksimaliai išnaudoti esamą sandėlio plotą. Sandėlis maksimaliai išnaudojamas neatsisakius tiesioginės prieigos prie kiekvienos prekės.

Lentynų vienetai yra sumontuoti ant valdomų mobiliųjų platformų (pagrindų). Esant poreikiui sukuriamas aptarnavimo koridorius. Galimas rankinis bei nuotolinis sistemos valdymas.

Mobilios platformos yra su varikliais. Mobilioje platformoje yra įdiegtos saugumo sistemos.

Privalumai:

Pritaikymas šaldytuvuose.

Padidėjusi sandėlio talpa.

Patogi prieiga prie kiekvieno krovinio.

Konsoliniai stelažai

Stelažai

Ši sistema pritaikyta laikyti ilgus krovinius, pavyzdžiui sijas, profilius, vamzdžius ar medieną. Konsoliniai stelažai  aptarnaujami naudojant krovimo techniką. Šie stelažai parenkami pagal krovinio svorį, lygių aukštį bei maksimalų sandėlio ar krautuvo leidžiamą aukštį.

Sistema susideda iš tarpusavyje sutvirtinamų kolonų, padų bei rankų, ant kurių dedamas svoris. Sistema gali būti vienpusė bei dvipusė.

Privalumai:

Lengvai surenkama.

Struktūra labai paprasta ir tvirta.

Lengva keisti aukštų aukščius.

Lentyniniai stelažai

Stelažai

 

Sistema skirta rankiniam aptarnavimui, archyvavimui. Naudojant šią stelažų sistemą sandėliuojami lengvo ar vidutinio svorio kroviniai. Ji sudaryta iš vertikalių šoninių sienų ir horizontalių lentynų. Lentynos gali būti rakinamos ir formuojamos pasinaudojant įvairiais priedais.

Privalumai:

Sistema pritaikoma atsižvelgiant net į reikliausius poreikius.

Tai - idealus sprendimas biurams, parduotuvėms ir skyriams, kuriuose patraukli išvaizda yra būtina.

Lentynos tinka tiek sandėliams, tiek archyvams.

Mezzaninai (antrasolės)

Stelažai

Mezzaninai naudojami norint maksimaliai išnaudoti turimų erdvių aukščius. Naudojant mezzaninus vieno aukšto sandėliavimo patalpas galima paversti dviejų ar trijų aukštų patalpomis. Mezzaninai – lengvai surenkama bei patvari sistema. Kroviniai užkeliami naudojant kėlimo įrangą.

Bendrovės "Krovimo technika" siūlomų stelažų įvairovė atitinka net ir labai specifinius klientų reikalavimus, kuriuos diktuoja sandėlio naudingas plotas, aukštis, numatomų sandėliuoti prekių svoris ir gabaritai, kiti parametrai. Stelažų konstrukcijos – ilgaamžės, lengvai jungiamos prie atramų ar kolonų, todėl surinkti stelažai stovės tvirtai ir bus saugūs. Paletiniai sandėlių stelažai yra nebrangūs ir estetiški, o jų surinkimas, išrinkimas ir perkėlimas į kitą vietą – nesudėtingas.
Stelažų sijos ir stovai apdorojami keturiais etapais, po to dažomi elektrostatiniu milteliniu būdu ir užgrūdinami 200°C temperatūroje. Stovų profilių plotis – nuo 58 mm iki 140 mm, metalo storis – iki 3 mm prieš dažymą. Standartinis stelažų konstrukcijų aukštis siekia 14 metrų, tačiau kai kurių sistemų konstrukcijų aukštis yra neribotas. Šaldymo kamerose ir padidintos drėgmės saugyklose rekomenduojami naudoti giluminio cinkavimo būdu apdoroti stelažai.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus