visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Statybos specialistų atestavimas ir teisės pripažinimas

Statybos specialistų atestavimas ir teisės pripažinimas Statybos specialistų atestavimas ir teisės pripažinimas

Statybos specialistų atestavimas ir teisės pripažinimas yra statybos inžinieriaus kvalifikacijos įvertinimo procedūra, kurios metu nustatomas jo pasirengimas vadovauti ypatingų statinių statybos techninės veiklos pagrindinėms sritims bei suteikiama teisė vykdyti šią veiklą.

Taigi, statybos inžinieriai, nustatyta tvarka gavę kvalifikacijos atestatą ar teisės pripažinimo dokumentą, parodo, kad atitinka Aplinkos ministerijos nustatytus kvalifikacinius reikalavimus ir įgyja teisę vadovauti ypatingų statinių statybos techninės veiklos pagrindinėms sritims. Plačiąja prasme atestavimas naudingas visuomenei kaip prevencinė priemonė, siekiant užtikrinti, kad ypatingų statinių statybai, projektavimui ir ekspertizei vadovautų reikiamos kvalifikacijos specialistai ir taip būtų išvengta pavojaus dėl netinkamai suprojektuotų ir pastatytų statinių.

Statybos specialistų atestavimasStatybos inžinierių atestavimas vykdomas įgyvendinant Lietuvos Respublikos statybos įstatymą vadovaujantis LR Statybos įstatymo pakeitimo įstatymu (Žin. 2011, Nr. 72-3476) bei statybos techniniu reglamentu STR 1.02.06:2012 "Statybos techninės veiklos pagrindinių sričių vadovų kvalifikaciniai reikalavimai, atestavimo ir teisės pripažinimo tvarkos aprašas" (Žin. 2012, Nr. 3-77). Nuo 2012-01-01 statybos techninės veiklos pagrindinių sričių vadovų atestavimą bei užsienio šalių statybos inžinierių teisės pripažinimą atlieka valstybės įmonė Statybos produkcijos sertifikavimo centras.

Statybos produkcijos sertifikavimo centras (SPSC) yra Statybos ir urbanistikos ministerijos (dabar Aplinkos ministerija) įsteigta nepriklausoma valstybės įmonė, kuri savo veiklą vykdo nuo 1996 metų. Pagrindinis bendrovės tikslas – teikti statybos produktų sertifikavimo, eksploatacinių savybių pastovumo vertinimo, vidinės gamybos kontrolės tikrinimo ir vertinimo paslaugas pagal klientų prašymus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus