visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Statybiniai keramzito blokeliai Fibo: Kodėl verta rinktis?

Statybiniai keramzito blokeliai Fibo: Kodėl verta rinktis? Statybiniai keramzito blokeliai Fibo: Kodėl verta rinktis?

SAINT-GOBAIN STATYBOS GAMINIAI, UAB

Fibo statybinis blokelis sudarytas iš keramzito – aukštoje temperatūroje pūsto molio, surišto cementu. Sausai sumaišytas įvairių frakcijų keramzitas ir rišiklis yra drėkinami, vėliau ši masė formuojama aukšto slėgio vibropresuose. Gautas tikslių matmenų pilnaviduris blokelis turi apjungtą stambių išorinių porų sistemą, (tai poros tarp keramzito granulių), kurios gerai drenuoja vandenį ir neleidžia jam kauptis. Mūras puikiai „kvėpuoja”. Tuo tarpu smulkiosios vidinės keramzito grūdelių poros yra uždaros ir skysčių beveik neabsorbuoja. Dėl to vidinis patalpos klimatas visuomet yra sausas ir sveikas, sienose nesikondensuoja drėgmė, nors pats keramzitbetonis vandens nebijo. Praėjus tik porai savaičių nuo statybų pabaigos, išorinė blokelių siena išdžiūna net iki 4 proc. likutinio drėgnumo.

Fibo blokeliai yra gaminami 20, 25 ir 30 cm pločio „nešančiųjų” sienų statybai, o 10 ir 15 cm pločio – pertvaroms. Fibo blokeliai yra didelio atsparumo gniuždant (3 arba 5 MPa), daugeliu atvejų g/b perdangos plokštės gali būti remiamos tiesiai ant „nešančios sienos“, papildomai neįrengiant betoninio pado. Šis faktas leidžia taupyti darbą ir medžiagas, lyginant su minkštesnėmis alternatyvomis.

Statybiniai blokeliai Fibo: kodėl verta rinktis?

Šilta siena

Kalbant apie šiltą namo sieną visuomet reikėtų prisiminti, kad jos šiluminis laidumas priklauso ne vien nuo pačios medžiagos terminių savybių, tačiau ir nuo drėgmės kiekio joje. Todėl skaičiuojant bendrą atitvaros šiluminę varžą nereikėtų apsiriboti laboratorinėmis šilumos laidumo koeficiento λ reikšmėmis, tačiau įvertinti ir sienos eksploatacinį drėgnumą, patalpų paskirtį, galimus šilumos nuostolius per susidariusius „šalčio tiltelius” ir langus. Dėl stambiaporės blokų struktūros jie turi ir kitą didelį privalumą – atsparumą šalčiui. Šią medžiagą įmirkius, jos išorinės poros niekad pilnai neužsipildo vandeniu, o užšalimo metu susidaręs ledas turi vietos kur plėstis ir neardo blokelio struktūros, todėl “Fibo” blokeliai yra puiki statybinė medžiaga atšiauraus klimato sąlygomis. Netgi tuo atveju, jei iki pirmųjų speigų nespėjama užbaigti namo konstruktyvo, statybą galima ramiai palikti žiemojimui.

Statybiniai blokeliai Fibo: kodėl verta rinktis?

Ekologiškai švarūs komponentai

Kai kurių konstruktyvinių medžiagų gamybos technologija apsprendžia įvairių cheminių priedų panaudojimo būtinybę. Tuo tarpu Fibo produkcija yra gaminama iš ekologiškai švarių komponentų – cemento ir kepto molio, vengiant dirbtinių papildų. Tokia gaminio žaliava be to jam suteikia ir atsparumo ugniai bei garso absorbcinių savybių.

 Statybiniai blokeliai Fibo: kodėl verta rinktis?

Naujiena Lietuvoje - Fibo plius blokeliai

UAB „Saint-Gobain statybos gaminiai“ Šiauliuose esančioje gamykloje jau gaminami naujo tipo keramzitbetonio blokeliai „Fibo plius“. Patobulinti blokeliai lengviau montuojami, dėl įlaidų šonuose ir blokelio viršuje nebereikia daryti vertikalios siūlės, tai žymiai pagreitina darbus.  

Kompanija, perėmusi skandinavišką patirtį ir Lietuvai prieš 15 metų atvežusi keramzibetonio blokelius, dabar siūlo naujesnius, patobulintus „Fibo plius“, tinkančius net ir neįgudusiam statytojui.

Naujas produktas nereiškia, kad jo pirmtakas kažkuo blogas. Visomis savo savybėmis jie panašūs. Naujieji „Fibo plius“ keramzitbetonio blokeliai pasižymi gera termoizoliacija, nors lengvi jie yra tvirti, atsparūs šalčiui, ugniai, ekologiški, gerai išsaugo šilumą, slopina ir izoliuoja garsą, nepūva, nepelija, nekaupia drėgmės, greitai džiūna „Fibo plius“  neįgeria drėgmės ir gerai vėdinasi.

Gaminant „Fibo plius“ blokelius buvo galvojama apie statytojo darbo palengvinimą, darbo sąnaudų sumažinimą bei žmogų, norintį nebrangiai pasistatyti kokybišką, šiltą ir patvarų namą.

Blokeliuose padarytos įlaidos ir įpjovos neleidžia sienos sumūryti kreivai. O vertikalias siūles galima mūryti nenaudojant skiedinio, tai supaprastina ir atpigina statybą bei  žymiai pagreitina darbą. Dėl minėtų patobulinimų kermazitbetonio blokeliai gražiai ir sandariai sujungiami, tarsi konstruktoriaus detalės suleidžiami vienas į kitą.

Statybiniuose blokeliuose „Fibo plius“ padarytos įlaidos ir įpjovos leidžia mūrijant naudoti specialią mūrijimo dėžę, kuri palengvina darbus ir taupiai naudoja skiedinį. Mūrijimo dėžė uždedama ant statomos sienos, pripildoma skiedinio, po to traukiama tarsi bėgiais. Blokeliuose padaryti specialūs grioveliai prisipildo skiedinio, speciali dėžė skiedinį paskirsto tolygiai, darbai vyksta sklandžiau ir greičiau. Skirtingai nei „Fibo“, naujųjų „Fibo plius“ blokelių viduryje yra paliktos kiaurymės. Kadangi skiedinys liejamas dviem eilėm per vidurį susidaro oro tarpas, tad nebelieka galimybės susidaryti „šalčio tiltams“.

Keramzitbetonio blokeliai „Fibo plius“ naudojami mažaaukščių pastatų nešančioms lauko sienoms, pamatams, cokoliui, vidaus pertvarų statybai. Iš „Fibo plius“ blokelių pastatyta sienos konstrukcija bus tvirta ir atspari.

Nauji „Fibo“ pamatiniai ir cokoliniai blokai

„Fibo“ pamatiniai blokai - tai dar viena 2010 metais „Saint-Gobain statybos gaminiai“ kompanijos pristatoma naujiena. Šie blokai yra sukurti specialiai pamatų ir cokolių statybai, bet gali būti naudojami monolitinėms sienoms, atraminėms sienoms su padidintais reikalavimais apkrovoms arba garso izoliacinėms sienoms statyti. Ši produkcija turi labai plačias panaudojimo galimybes. Blokai yra pritaikyti tiek gyvenamųjų pastatų pamatų bei cokolių įrengimui, tiek kitų konstrukcijų, tokių, kaip tvoros, šiltnamiai, ūkiniai pastatai, pamatų formavimui.

Šie blokai buvo kuriami, orientuojantis i privatų statytoją, kuris nori turėti patikimą ir nebrangų pamatą. Jie sutaupo daug kliento lėšų, nes statant tokią konstrukciją, yra nereikalingi brangūs klojiniai, viskas gali būti daroma nenaudojant kėlimo įrangos. Montavimas yra paprastas ir greitas.

Įrengiant pamatą su „Fibo“ pamatiniais blokais, galite naudoti betoną, kurio stiprio klasė yra C16/20. Toks pamatas būtų optimalus gyvenamajam vieno ar dviejų aukštų namui. Skiedinys gali būti gaminamas tiesiogiai statybų aikštelėje, tai yra ypač aktualu, kai yra statoma už miesto ribų ir transportavimas yra brangus. Takus betonas yra įpilamas į iš pamatinių blokų suformuotą klojinį, užpildo jį, sukimba su bloko sienelėmis ir taip gaunama monolitinė konstrukcija, kuri vėliau gali atlaikyti dideles apkrovas.
Pamatiniai blokai, kaip ir kita „Fibo“ produkciją į statybų aikštelę yra atvežama nemokamai, jei yra užsakomas pilnas autovežis. Čia turima omenyje, kad krovinys gali būti formuojamas ne tik iš vienos rūšies blokelių, bet iš visos kompanijos gaminamos produkcijos. Galite užsakyti tiek Fibo pamato blokus, tiek Fibo plius blokelius, tiek keramzitą ar statybinius mišinius.

 Statybiniai blokeliai Fibo: kodėl verta rinktis?


Kiti „Fibo“ gaminiai

Prie blokelių UAB „Saint-Gobain statybos gaminiai“ gamina lengvas „Fibo“ sąramas, kurios yra pritaikytos prie visų galimų sienos storių. „Fibo“ sąramas galima naudoti angose, kurių plotis yra iki 200 cm.

U-tipo blokeliai – tai dar vienas gaminys, labai gerai tinkantis betoniniam žiedui įrengti arba sąramoms daryti. Šių blokelių pagalba žymiai pagreitinamas betoninio žiedo įrengimo procesas. Didelis tokios sistemos privalumas yra tas, kad tokiu būdu neatsiranda šalčio tiltas.   

„Fibo“ keramzitas – yra dažnai naudojamas grindų bei stogų formavimui. Tai yra medžiaga gerai šiltinanti, izoliuojanti garsą, bet tuo pačiu lengva ir neapkrauna nešančių konstrukcijų.

UAB „Saint-Gobain statybos gaminiai“ taip pat gamina visiškai sukomplektuotą trisluoksnio kamino sistemą, kurioje yra karščiui ir kondensatui atsparus šamotinis įdėklas, mineralinės vatos tarpsluoksnis, pagamintas be organinio rišiklio, lengvai montuojamas išorinis keramzitbetonio apvalkalas – modulinis blokelis. Taip pat ventiliacinius blokelius naudojamus ventiliacinių šachtų „Fibo“ mūre bei kolonų įrengimui.

Jeigu nusprendėte susiręsti namą iš „Fibo“ ar „Fibo plius“ blokelių, patartina ir kamino sistemą pasirinkti tos pačios „Fibo“ sistemos, kadangi produkcija puikiai dera tarpusavyje.

Statybiniai blokeliai Fibo: kodėl verta rinktis?

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus