visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Statybinė mediena - lentos. Kaip išsirinkti lentas statybos darbams?

Statybinė mediena - lentos. Kaip išsirinkti lentas statybos darbams? Statybinė mediena - lentos. Kaip išsirinkti lentas statybos darbams?

STILMEDA, UAB

www.stilmeda.lt

Statybinė mediena - lentos. Kaip išsirinkti lentas statybos darbams? Įmonės UAB „STILMEDA“, nuo 1998 metų aprūpinančios įmones ir privačius asmenis pjaunama ir parduodama statybine mediena, direktorius pasakoja - kaip išsirinkti tinkamas lentas norimiems statybos darbams atlikti. Statybinė mediena statybose yra labai plačiai naudojama - ir stogams įrengti, ir klojiniams, aptvėrimams, parėmimams, laikiniems statiniams, paklotams, grindų konstrukcijoms, terasų konstrukcijoms, pavėsinių statybai, karkasinei statybai, laiptams ir begalėje kitų atvejų. Be lentų statybos paprasčiausiai neįsivaizduojamos, tik reikia žinoti kokios rūšies - viengubo ar dvigubo pjovimo, džiovintas ar nedžiovintas, kalibruotas ar obliuotas lentas parinkti norimiems darbams atlikti.

staybine-mediena-lentos1

Lentos (viengubo pjovimo lentos, dvigubo pjovimo lentos, lentelės)

Moksliškai, lentos yra tokie medienos gaminiai, kurių skerspjūvio plotis yra daugiau nei du kartus didesnis už storį, o storis mažesnis už 100 mm.

Statyboje naudojamos lentos būna dviejų tipų: viengubo pjovimo lentos (vieno pjovimo lentos) arba dvigubo pjovimo lentos (dviejų pjovimų lentos).

Viengubo pjovimo lentos gaunamos rąstą supjausčius išilgai viena kryptimi, tokios lentos kraštai lieka banguoti ir su žieve. Tokios lentos yra naudojamos kaip pagalbinės statybinės medžiagos laikiniems praėjimams, užtvėrimams, laikiniems statiniams. Dar viengubo pjovimo lentos (prieš tai būtinai nužievinus) naudojamos lengvų stogo dangų paklotui įrengti (pvz.: skardos). Kartais viengubo pjovimo lentos naudojamos ir apdailai, pavėsinių stogams, namo fasadui ir kt.

Dvigubo pjovimo lentos gaunamos viengubo pjovimo lentą pjaunant antrą kartą išilgai taip, kad nusipjautų abu šonai su žieve. Taip gauname lygią, normalią, stačiakampio skerspjūvio lentą. Tokių lentų pritaikymas statyboje be galo platus.

„Žalios“, nedžiovintos lentos – paprasčiausios, ką tik išpjautos iš šviežios miško medienos, lentos. Tinka klojiniams, pagalbinėms konstrukcijoms ar laikiniems statiniams. Nedžiovinta mediena negali būti obliuojama, antiseptikuojama, dengiama priešgaisriniu tirpalu ar dažoma.

Kalibruotos lentos – tai dvigubo pjovimo lentos, perėjusios per keturpuses obliavimo stakles. Šios lentos pasižymi ypač tiksliais skerspjūvio matmenimis. Ši procedūra atliekama didesnio tikslumo reikalaujančiai produkcijai: pakalimo lentelėms, lentoms tvorai, apdailinei produkcijai ir kt.

Džiovintos lentos – tai lentos, kurios yra džiovinamos mūsų džiovyklose iki 18-20 % drėgnumo. Šios lentos statyboje dažniausiai naudojamos stogo konstrukcijoje, be to, būtinai yra džiovinamos visos paruošos dailylentėms, pakalimo lentelėms, terasinėms lentoms ar lentoms tvorai.

Obliuotos lentos – džiovintos lentos gali būti obliuojamos, taip išgaunant lygų, tikslų ir glotnų paviršių. Taip apdirbamos dažniausiai apdailai naudojamos lentos arba tik matomos išorėje jų dalys.

Antiseptikuotos lentos - antiseptikavimas, tai medienos padengimas antiseptikais - tirpalais, kurie neleidžia medienoje atsirasti įvairiems nepageidaujamiems organizmams: grybams, pelėsiams, įvairiems kenkėjams/graužikams. Mūsų įmonėje mediena apdirbama „Berlit“ tirpalu, mirkant specialioje vonioje (taip pasiekiamas geriausias rezultatas).

Padengtos priešgaisriniu tirpalu lentos – lentos padengtos antipirenu „BAK-1”. Visuose projektuose reikalaujama, kad bent stogo mediena būtų apdorojama antipirenais. Gauname gaisrininkų pažymą apie pagamintos medienos tinkamumą naudojimui konkrečiame objekte.

staybine-mediena-lentos2

UAB „STILMEDA“ lentpjūvėje pjaunami pagrindiniai medienos gaminiai - lentos tvoroms, lentos klojiniams, dailylentės, stogo mediena - gegnės, mūrlotai, tašai, grebėstai, viengubo pjovimo lentos, dvigubo pjovimo lentos, lentos statyboms, dailylentės bei įvairūs kiti stalių ir medienos gaminiai.  Visi medienos gaminiai bei statybinė mediena gali būti džiovinta, impregnuota priešgaisriniu tirpalu BAK - 1, antiseptikuota. Lentpjūvėje dirbama su aukštos klasės ir didelio tikslumo kompiuteriu valdomomis staklėmis – WOOD MASTER LT 70, PAOLONI, bei daugiapjūklėmis staklėmis ir kita įranga.

Kokybės ir aplinkosaugos reikalavimų užtikrinimui 2006 m. įmonėje įdiegtos kokybės vadybos ISO 9001 ir aplinkosaugos valdymo ISO 14001 sistemos, gauti sertifikatai. Vykdant gamybos procesą pagal minėtus standartus, žymiai pagerėjo visų gaminių, kuriuos pjauna ir parduoda mūsų įmonė, kokybės ir higienos lygis.

Pastovaus, kvalifikuoto personalo dėka visi užsakymai atliekami greitai ir kokybiškai. Visa statybinė mediena Vilniuje ir Vilniaus rajone pristatoma į užsakovo nurodytą vietą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus