visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilumos siurbliai oras/vanduo NIBE - tai iki 50% mažesnės šildymo sąnaudos ir optimalus komfortas

Šilumos siurbliai oras/vanduo NIBE - tai iki 50% mažesnės šildymo sąnaudos ir optimalus komfortas Šilumos siurbliai oras/vanduo NIBE - tai iki 50% mažesnės šildymo sąnaudos ir optimalus komfortas

Šilumos siurbliai oras/vanduo NIBE - tai iki 50% mažesnės šildymo sąnaudos ir optimalus komfortas. Naudojant NIBE šilumos siurblius oras/vanduo Jūsų energijos sąnaudos šildymui sumažėtų 50%, lyginant su įprastinėmis šildymo sistemomis.

Panaudojimo sritys:

Jūs turėtumėte pasirinkti NIBE šilumos siurblius oras/vanduo tuo atveju, kuomet nėra galimybės įsirengti žemes kolektoriaus arba išsigręžti gręžinio. Šio šilumos siurblio pagalba lauko oro energija yra paverčiama šilumine energija, kuri sukuria Jūsų namuose jaukią ir komfortinę aplinką.

Deja, bet joks šilumos siurblys oras/vanduo neįstengia patenkinti namo šilumos poreikio viso sezono metu. Kita vertus, tokio tipo šilumos siurbliai, naudojant kartu su kitu šildymo įrenginiu, yra labai ekonomiški ir naudingi didžiąją sezono dalį, iki tam tikros lauko temperatūros. Esant šaltiesiems žiemos periodams (temperatūra žemesne nei -20C) papildoma energija yra gaunama iš alternatyvaus šilumos šaltinio arba šilumos siurbliuose įmontuoto integruoto elektrinio teno.

Produktų gama:

FIGHTER 2005 ir 2020 išgauna šiluminę energiją iš lauko oro. Tokiu atveju, nei žemes kolektorius, nei gręžinys, nėra reikalingi.

Lyginant su tradiciniais šilumos siurbliais oras/vanduo, FIGHTER 2005 ir 2020 turi didesnį ekonominį efektyvumą, nes juose yra įdiegta novatoriška dviejų fazių ventiliatorių sistema.

FIGHTER 2005 yra 8 kW ir 11 kW galingumo, esant vienfaziam 230V elektros įvadui. FIGHTER 2020 yra 8 kW,10 kW ir 14 kW galingumo, esant trifaziam 400V ir 230V įvadams.

Veikimo principas:

silumos-siurblio-oras-vanduo-nibe-veikimo-principas

Šilumos siurbliai oras/vanduo perdirba ore susikaupusią šiluminę energiją.

Įrengti namo išorėje, šie šilumos siurbliai transformuoja esamą arba naują radiatorinę sistemą į puikią, ekonomišką ir ekologišką šildymo sistemą.

Vėsinimo grandinės funkcija

silumos-siurblio-oras-vanduo-nibe-veikimasKolektoriuje esantis skystis yra išpumpuojamas iš gręžinio ir perduodamas į šilumos siurblį.

Kitas skystis cirkuliuoja uždaroje sistemoje šilumos siurblyje. Šio skysčio svarbiausia charakteristika yra jo virimo taškas ir jis yra vadinamas šilumos nešėju. Kai šilumos nešėjas pasiekia garintuvą, kuris gavo energiją iš gręžinio, skystis pradeda garuoti.

Garai patenka į kompresorių, kur jie yra suslegiami. Po to, garų temperatūra stipriai pakyla.

Šiltas skystis (šilumnešis) patenka į kondensatorių, kuris yra patalpintas vandenyje. Čia šilumos nešėjas atiduoda jame susikaupusią energiją vandeniui ir, vėliau, jo temperatūra krenta ir pastarasis vėl virsta iš garų į skystį.

Tuomet, šilumnešis pereina per filtrus ir patenka į išsiplėtimo vožtuvą, kur vėl yra sumažinama temperatūra ir slėgis.

Šilumnešis pabaigia savo vėsinimo grandinę ir vėl patenka į garintuvą, kur jis vėl yra verčiamas garais, naudojant kolektoriuje sukauptą energiją.

Apsauga nuo korozijos

Nerūdijantis plienas: Vandens šildytuvų gamyboje naudojamo nerūdijančio plieno kokybė turi didelį poveikį apsaugai nuo korozijos. NIBE gamyboje naudoja tik specialiai apdorotą nerūdijantį plieną EN 1.4521. Lyginant su kitais panašiais metalais, šis turi 18% chromo ir 2% molibdeno ir, kita vertus, beveik visiškai neturi nikelio. Būtent šių sudedamųjų dalių dėka NIBE nerūdijantis plienas yra atsparus aukštoms chlorido koncentracijoms ir korozijai. Didelis kiekis chromo ir molibdeno pagerina medžiagos atsparumą korozijai. Ypatingai maža nikelio koncentracija ruošiant karštą vandenį NIBE šildytuve yra privalumas, nes tokiu būdu neišsiskiria nikelio jonai, dėl to galėtų būti pakenkta Jūsų sveikatai ir aplinkai.

Kita vertus, medžiagų atranka, gaminant vandens šildytuvus, nėra vienintelis svarbus aspektas. Šių įrenginių kokybei stipriai daro įtaką gamybos procesai. NIBE gamybos procesai yra optimizuoti taip, kad apsaugotų produktus nuo plyšių ir paviršiaus pažeidimų. Ruošiant vandens šildytuvus NIBE gamykloje labai daug dėmesio yra skiriama vidiniam paviršiui, kuris liečiasi su vandeniu. Šis paviršius turi būti nepriekaištingai apdirbtas ir homogeniškas. Šie tikslai yra pasiekiami naudojant specialų NIBE gamybos procesą, kurio metu vandens šildytuvo vidinis paviršius padengiamas vienoda oksido plėvele.

Vandenyje, ypatingai kietame, su aukšta chlorido koncentracija gali atsirasti korozijos požymių. Esant tokiai situacijai, natūraliai vandenyje esantis deguonis negali patekti ant plieno paviršiaus ir korozija neplinta.

Varis: Varis, būdamas pusiau tauriuoju metalu, yra natūraliai atsparus daugeliui vandenyje vykstančių procesų, kol nėra labai stipriai nukrypstama nuo minimalių pH reikšmės reikalavimų. Vandens šildytuvai, pagaminti naudojant varį, kaip apsauga nuo korozijos, yra panašus į nerūdijančio plieno savo struktūra, tačiau, kita vertus, jiems nereikia papildomos priežiūros ir apsauginio anodo.

NIBE vandens šildytuvai, kuriuose yra naudojamas varis, yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, tačiau visa jų vidinė dalis yra padengta 0,4-0,7 mm storio vario plokštele, kuri su plienu yra sujungta apsauginiu argono dujų sluoksniu. Anglies pluošto ir plieno korpusas atlaiko vandens slėgį, o varinis apsauginis sluoksnis apsaugo nuo korozijos.

Emalis: Emalis yra stiklinė medžiaga, kuria yra padengiamos vidinės vandens šildytuvo sienelės. Po daugelio metų patirties ir tyrimų NIBE naudoja emalio tiesioginio padengimo metodiką. Šio koncepto ir pridedamų substancijų dėka yra sustiprinamos emalio stiklinės ypatybės. NIBE emalio padengimo efektas ir suteikiamos charakteristikos yra pranašesnės už rinkoje esančias sistemas net su dvigubu emalio sluoksniu. Stiklinis emalio sluoksnis yra vadinamas "higieniniu paviršiumi". Tyrimai parodė, jog emalis sukuria bakterijų veisimuisi nepalankią aplinką.

UAB "Ekoklima" Lietuvoje atstovauja vieną didžiausių Europos šildymo technikos gamintojų - Švedijos kompaniją NIBE Energy Systems. Ši kompanija Europoje žinoma kaip viena pažangiausių įmonių, tiekiančių  rinkai efektyviausius bei šiuolaikiškiausius šilumos siurblius bei kitą šildymo techniką. NIBE Energy Systems yra namų ūkių šildymo technikos rinkos lyderis Skandinavijoje, Lenkijoje, Čekijoje ir Baltijos šalyse. Mūsų klientai yra žmonės, kurie stato naujus arba renovuoja esamus būstus, ir domisi novatoriškais produktais, kurie taupo pinigus ir sukuria ekologišką aplinką Jūsų ramiam gyvenimui

UAB "Ekoklima" darbuojasi patyrę darbuotojai, turintys ilgametę darbo su šilumos siurbliais patirtį, Lietuvoje įrengę per 1500 įvairaus galingumo geoterminių katilinių tiek gyvenamuosiuose namuose, tiek visuomeniniuose ar pramoniniuose objektuose. Mūsų darbuotojus rasite visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, todėl kiekvienam, besidominčiam šilumos siurbliais, bus suteikta operatyvi ir profesionali konsultacija, parinkta įranga, optimaliausiai atitinkanti kliento poreikius. Mūsų serviso komanda Jūsų šilumos siurblį profesionaliai prižiūrės tiek garantiniu laikotarpiu, tiek po jo.

Daugiau informacijos: www.ekoklima.lt

Daugiau informacijos: www.nibeenergysystems.lt

Daugiau informacijos: www.nibe.eu

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus