visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilumos siurbliai NIBE taupo energiją net pasyviuose namuose

Energijos taupymas dabar viena iš aktualiausiu temų pasaulyje. Todėl, statybų rinkoje atsiranda nauja namų idėja - pasyvus namas. Šie namai beveik visiškai neturi jokios šildymo sistemos. Reikalinga šiluma šiuose namuose atsiranda iš visko, kas yra namuose - žmonių, gyvūnų, šaldytuvo, virykles ir pan. Netgi esant ypatingai šaltai dienai, apšildyti šiuos namus nereikia naudoti papildomo šildymo.

Šių būstų kvadratinio metro šilumos poreikis metams neturėtu viršyti 5-25 kWh. Kitaip tariant, 100 kvadratinių metrų namas turėtu išsiversti su 2500 kWh papildoma šildymo energija per metus.

Dar ne taip seniai, Andreas Granbäck ir Linda Wester įsikėlė į pirmą Stokholmo pasyvųjį namą. Įprastas Būdas šildyti pasyvųjį namą iki šiol buvo ventiliacijos sistema su šildymo funkcija. Tačiau, šiame name ir daugelyje kitų pradėti įrenginėti NIBE FIGHTER 410P (ir panašūs) šilumos siurbliai, kurie netgi dar labiau taupo Jūsų šilumos energiją, išgaudami ją iš išmetamo šilto oro. Tai reiškia, kad dabar turėdami pasyvųjį namą, galite ne tik taupyti šilumą išeinančią per konstrukcijas, bet ir tą, kuri paprastai yra išleidžiama per ventiliacijos sistemą. Taip pat, įrengus NIBE šilumos siurblį į tokio tipo būstą, Jūs galite mėgautis šildomomis grindimis vonios kambariuose ir kitose patalpose, kur Jums jų reikia, bei tuo pačiu metu taupyti energija.

Antra vertus, jei Jūs turite pasyvųjį namą ir ketinate įsirengti NIBE šilumos siurblį, mes Jums siūlome sumontuoti kambario temperatūros daviklį. Tokiu būdu, jei Jūs busite darbe (kitaip tariant, ne namuose ir neskleisite temperatūros), šilumos siurblys palaikys namuose Jūsų pasirinktą temperatūrą, ir taip Jūs išvengsite šaltų namų (po darbo dienos) sukeliamo diskomforto. Dvigubas efektas - komfortas ir energijos taupymas.

"Pasyvus namas nėra idealus bustas. Tai yra protingas, novatoriškas, šiuolaikinis, komfortiškas ir ekologiškas gyvenimo būdas. Ypač su šilumos siurbliu." - Richard Carlholmer iš NIBE.

Šilumos siurbliai Nibe

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus