visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiau

Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiau Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiau

EKO2ŠILUMA, UAB

www.eko2siluma.lt

Žinomos užsienio šalių kompanijos siūlo keletą naujovių, kurios padarys šildymo sistemos darbą gerokai efektyvesnį. Šiuos pažangius šildymo sprendimus Lietuvoje pristato UAB „EKO2ŠILUMA“.

Vienas iš siūlomų sprendimų – švedų gamintojo „HeatAcc“ patentuota akumuliacinė talpa su integruota karšto buitinio vandens talpykla. Tokia talpa yra skirta namams, turintiems keletą skirtingų šilumos šaltinių. Racionaliai valdant šiuos šilumos šaltinius, ne tik sumažinamos šildymo sąnaudos. Visų šildymo sistemų tarnavimo laikas pailgėja net 15-30 procentų. Taip nutinka todėl, kad veikdamos tolydžiau, šios sistemos nepatiria šoko.


Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiau
„HeatAcc“ akumuliacinės talpos efektyviai veikia net ir esant žemai aplinkos temperatūrai. Patentuota jų konstrukcija garantuoja optimaliausią vandens temperatūros palaikymą visoje talpoje nepriklausomai nuo to, kokie šilumos šaltiniai naudojami. Kartu su tokia talpa į bendrą sistemą galima jungti šilumos siurblius, dujomis, elektra, kietuoju ar skystuoju kuru, biokuru ar granulėmis kūrenamus katilus, židinį, turintį karšto vandens ruošimo funkciją, saulės kolektorių, centrinio šildymo sistemą. Prijungti šilumos šaltiniai gali dirbti nepriklausomai vienas nuo kito, netrikdydami slėgio talpykloje. Jeigu įsirengėte naują šilumos šaltinį ir norite jį prijungti prie akumuliacinės sistemos, tam nereikia net išleisti iš sistemos vandens.

Saulės kolektorių darbo efektyvumas su tokia talpa padidėja 20-25 procentais, skystojo ir kietojo kuro katilų – 10-15 procentų. Visų modelių „HeatAcc“ akumuliacinėse talpose yra įrengtas specialios formos kondensacinis gyvatukas, leidžiantis padidinti šilumos siurblio efektyvumą iki 15 procentų. Toks didelio tūrio gyvatukas yra užpildytas freonu ir perduoda šilumą iš freono tiesiai vandeniui.

Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiauTradicinės akumuliacinės talpos veikimo principas paprastas – perteklinė šildymo sistemoje atsirandanti šiluma šildo talpoje esantį vandenį, vėliau tas vanduo atiduoda sukauptą energiją į šildymo sistemą. Paprastai tokios talpos užima daug vietos.

„Skandinavijos kompanijos „HeatAcc“ sukurtos akumuliacinės talpos yra naujos kartos įrenginiai, - pasakoja Rolandas Grikšas, UAB „EKO2ŠILUMA“ direktorius. - Ypatinga „HeatAcc“ akumuliacinių sistemų konstrukcija užtikrina net 20 procentų našesnį energijos akumuliavimą ir paskirstymą, palyginti su analogiškais rinkoje esančiais produktais. Tradicinėje talpoje sumaišomas skirtingos temperatūros vanduo, jis tampa vienodas visoje talpoje. „HeatAcc“ akumuliacinėse talpose vanduo susluoksniuojamas pagal temperatūrą keliais lygiais. Akumuliacinių talpų konstrukcija unikali dar ir tuo, kad čia pagrindinė talpykla yra atskirta nuo papildomų kampinių talpyklų. Tokiu būdu cirkuliuojantis karštas ir šaltas vanduo nesimaišo tarpusavyje - nešvaistoma energija. Be to, stačiakampio formos akumuliacinė talpa suteikia net 25 procentų daugiau tūrio vienam kvadratiniam metrui nei tradicinės cilindro formos akumuliacinės talpos“.

UAB „EKO2ŠILUMA“, atstovaujanti „HeatAcc“ Lietuvoje, siūlo dviejų dydžių akumuliacines talpas. Tai iki 15 kW galingumo talpa su integruota 160 litrų karšto buitinio vandens talpykla (modelis HA400TBS). Iš tokios talpyklos išteka net 335 litrai 40 laipsnių  temperatūros vandens buitiniam vartojimui. Iki 10 kW galios talpa su integruota 100 litrų karšto vandens talpykla (HA300TBS) yra skirta mažesniems namams. Iš tokios talpyklos išteka apie 200 litrų 40 laipsnių temperatūros vandens.

Beveik visi procesai „HeatAcc“ akumuliacinėse talpose vyksta mechaniškai, čia mažai elektrinės ar elektroninės įrangos. Tai garantuoja ilgaamžiškumą ir patikimumą. Tokios akumuliacinės talpos gali būti montuojamos pačiose įvairiausiose vietose: individualiuose namuose, vasarnamiuose, kotedžuose, daugiabučiuose, sporto kompleksuose, ligoninėse ir kitur.

Su „HeatAcc“ akumuliacine sistema puikiai dera garsios „Mitsubishi Electric“ kompanijos naujovė - Mr. Slim+ serijos hibridinis šilumos siurblys oras-vanduo-oras. Toks siurblys leidžia šildyti ir vėsinti patalpas, taip pat ruošti karštą vandenį. Vandens ruošimas itin efektyvus vasarą – tada tam tikslui naudojama patalpų vėsinimo metu susidaranti šiluma, kuri kituose įrenginiuose paprasčiausiai išmetama į atmosferą. Tokiu būdu pasiekiamas itin aukštas naudingumo koeficientas – vienas sunaudotas elektros energijos kilovatas leidžia pagaminti net 7 kilovatus šilumos energijos.

Prie tokio šilumos siurblio gali būti prijungiama šildymo sistema su akumuliacine talpa „HeatAcc“. Tokiu būdu patalpas galima šildytis radiatoriais ar šildomomis grindimis. Be to, Jums nereikės diegti atskiros oro kondicioniavimo sistemos, oro kondicionieriaus funkciją atliks tas pats lauko įrenginys – beliks tik įdiegti pasirinkto modelio vidinį oras-oras įrenginį. Fasado išvaizdos negadins keli išoriniai įrenginiai, bus mažiau vamzdžių ir kabelių.

Mr. Slim hibridinė sistema gali būti diegiama ne tik gyvenamuose namuose, ji idealiai tinkama ir nedideliems komerciniams objektams - sporto salėms, biurams, naktiniams klubams, restoranams ir pan. Sistema ypač efektyvi ten, kur tuo pačiu metu reikalingas ir vėsinimas, ir buitinio karšto vandens ruošimas.

Rekuperacinė sistema patalpoms, kurios jau įrengtos

Rekuperacinės sistemos yra itin reikalingos patalpose, kuriose nepakankama ventiliacija – tokių namų padaugėjo, kai imta daugiau dėmesio skirti šiltinimui, ir patalpos tapo itin sandarios. Bet tradicinė ventiliacija ar paprasčiausias patalpų vėdinimas yra susiję su šilumos nuostoliais.

„Mitsubishi Electric“ pasiūlė spendimą, kaip pripildyti patalpas šviežio oro ir sykiu jų neatšaldyti. Mini rekuperacinė sistema VL-100U5-E leidžia sušildyti įeinantį iš lauko orą naudojant iš patalpų išeinančio oro šilumą. Toks itin kompaktiškas sieninis mini rekuperatorius leidžia sutaupyti apie 80 procentų energijos.

Šildymo sistemų technologinės naujovės leidžia šildytis taupiau

Sieninis rekuperatorius atlieka tas pačias funkcijas, kaip ir ortakinis rekuperatorius, bet jo įrengimas yra daug pigesnis ir paprastesnis, be to, jį paprasta įdiegti jau įrengtose patalpose. Jis tinka butuose, nuosavuose namuose, biuruose, konferencijų salėse ir kitur, kur prasta ventiliacija. Toks rekuperatorius ne tik gerai ventiliuoja, bet ir tyliai veikia, yra labai našus, lengvai ir paprastai montuojamas ant sienos, jam nereikia brangios ortakių sistemos. „Įrenginys yra lengvai montuojamas ant išorinės pastato sienos, jis puikiai slopina iš išorės sklindančius garsus, - pasakoja UAB „EKO2ŠILUMA“ vadovas – Patentuotame specialiame šilumokaityje kryžiuojasi šilto ir šalto oro srautai. Įeinančio ir išeinančio oro srautus atskiria speciali membrana, ir į vidų patenka tik šviežias oras. Tai stilingas modernaus dizaino gaminys“.

1. Ypatinga „HeatAcc“ akumuliacinių sistemų konstrukcija užtikrina net 20 procentų našesnį energijos akumuliavimą ir paskirstymą, palyginti su analogiškais rinkoje esančiais produktais. Tradicinėje talpoje sumaišomas skirtingos temperatūros vanduo, jis tampa vienodas visoje talpoje. „HeatAcc“ akumuliacinėse talpose vanduo susluoksniuojamas pagal temperatūrą keliais lygiais. Be to, stačiakampio formos akumuliacinė talpa suteikia net 25 procentų daugiau tūrio vienam kvadratiniam metrui nei tradicinės cilindro formos akumuliacinės talpos.

2. Mr. Slim+ serijos hibridinis šilumos siurblys oras-vanduo-oras leidžia šildyti ir vėsinti patalpas, taip pat ruošti karštą vandenį. Vandens ruošimas itin efektyvus vasarą – tada tam tikslui naudojama patalpų vėsinimo metu susidaranti šiluma, kuri kituose įrenginiuose paprasčiausiai išmetama į atmosferą.

3. „Mitsubishi Electric“ pasiūlė spendimą, kaip pripildyti patalpas šviežio oro ir sykiu jų neatšaldyti. Mini rekuperacinė sistema VL-100U5-E leidžia sušildyti įeinantį iš lauko orą naudojant iš patalpų išeinančio oro šilumą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus