visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

SIKA Compound 50 + polistorolo granulės - garso izoliacija, šilumos izoliacija ir išlyginamoji izoliacinė medžiaga viename

SIKA Compound 50 + polistorolo granulės - garso izoliacija, šilumos izoliacija ir išlyginamoji izoliacinė medžiaga viename SIKA Compound 50 + polistorolo granulės - garso izoliacija, šilumos izoliacija ir išlyginamoji izoliacinė medžiaga viename

Profesionalios Technologijos, UAB

UAB "Profesionalios technologijos" - "Sika Baltic" partnerė Lietuvoje, pristato izoliacinę sistemą „trys viename” su Sika Compound 50” medžiaga.

„Sika Compound-50“ - tai rišamoji medžiaga perdirbtom polistirolo granulėms surišti. Ji skirta naudoti pagrindui išlyginti, triukšmui ir šilumai izoliuoti. Tai tarsi trys viename. Medžiaga gali būti naudojama ir individualiuosiuose, ir daugiabučiuose namuose, komerciniuose bei kitos paskirties pastatuose. „Sika Compound- 50“ taip pat galima naudoti baseinų ir vonių izoliacijai, stogų termoizoliacijai, palėpių izoliacijai.

Sumalto putų polistirolo granulės vėl tampa vientisa mase ir nei šilumos, nei garso izoliacinėmis ypatybėmis nenusileidžia įprastam polistirolui. Rišamosios medžiagos naudojama labai nedaug, tačiau to pakanka, kad smulkios polistirolo granulės tinkamai suliptų į vientisą masę. O kuo mažiau rišamosios medžiagos, tuo geresnės garso ir šilumos izoliavimo ypatybės.

Medžiaga „Sika Compound-50“ greitai džiūna ir tvirtėja, nepalieka ertmių, idealiai apgaubia ant grindų paklotus vamzdžius bei kitą įrangą. Naudojant įprastą putų polistirolą jo lakštai pjaustomi norint apgaubti ant grindų paklotus vamzdžius. Idealiai išpjauti griovelius vargu ar įmanoma, vis tiek lieka tuščių ertmių, dėl kurių blogėja ir šilumos, ir garso izoliacija.

Įprastai šiai problemai išspręsti, o kartu ir paviršių išlyginti pilamas smėlio sluoksnis. Smėlis papildomai apkrauna konstrukcijas; dažniausiai pilamas neiškaitintas smėlis, kuriame apstu bakterijų, mikroorganizmų, o tai ilgainiui daro neigiamą įtaką konstrukcijai, dėl to gali kilti nepageidaujamų padarinių būsimiems gyventojams. Neiškaitintame smėlyje lieka drėgmės, jai garuojant mažėja tūris ir sluoksnis nusėda keldamas riziką lūžinėti išlyginamajam sluoksniui.

„Sika Compound-50“ paruoštos medžiagos yra nedidelis svoris, kas nesukelia sunkumų transportuoti medžiagą į bet kurį aukštą daugiaaukščiame pastate.
Tai, kad „Sika Compound-50“ sistemą sudaro perdirbtos putų polistirolo granulės, nereiškia, jog medžiaga gali būti lengvai taršoma vėjo. Masės vientisumą užtikrinantys rišikliai neleidžia „Sika Compound-50“ sistemos išsklaidyti skersvėjams.

Dažniausias montažinis storis gyvenamųjų namų statybose – 7–10 cm. Darbo sparta dirbant su „Sika Compound-50“ sistema yra labai didelė. Du darbininkai per dieną gali išpilti nuo 25 iki 40 kubinių metrų medžiagos arba ja iškloti apie 500 kvadratinių metrų patalpų ploto. Izoliacinę medžiagą pirmiausia reikia kloti palei sienas, aukštį fiksuojant pagal nustatytą lygmenį. Paklotą medžiagą reikėtų šiek tiek suspausti mentele. Sluoksnio viršus lyginamas nubraukiant su ilga lygia lenta.

Po vienos ar trijų dienų, priklausomai nuo drėgmės, pagrindu galima vaikščioti, ir gali būti klojama grindų danga. Nereikia pamiršti, kad izoliacinė medžiaga nuo grindų dangos pagrindo visada turi būti atskiriama folija arba kitokia tam tinkama izoliacine plėvele.

Jeigu naudojamas anhidrito grindų dangos pagrindas, reikia pasirūpinti drėgmei atsparia plėvele.

Sistemos „Sika Compound-50“ ypatybės:

Puiki šilumos izoliacija (0,045 W/mK)

Puiki triukšmo izoliacija (25–33 dB)

Nedaug sveria (sausa 80–90 kg/m3)

Dinaminis standumas (EN 29052-1) < 24 MN/m3 (slegiant svoriui)

Sukietėjusios medžiagos tankis 6 kg/m².

Naudojimas be sujungimų – storis iki 40 cm

Galimi bet kokie šlaitai

Galima vaikščioti po 24–72 valandų (priklausomai nuo temperatūros)

Dangą galima dengti po 2–7 dienų (priklausomai nuo santykinio drėgnumo, temperatūros, ventiliacijos, matavimų, vandens ir sluoksnio storio)

Galima naudoti drėgnose patalpose (pavyzdžiui, vonios kambaryje)

Nekenksminga aplinkai

Naudojant nelieka atliekų

Medžiagos paruošimas

Perdirbtas putų polistirolas, rišamoji medžiaga „Sika Compound-50” ir vanduo tris minutes maišomi betono padavimo mašinoje (tipo „Putzmeister”).

SIKA Compound 50 + polistorolo granulės - garso izoliacija, šilumos izoliacija ir išlyginamoji izoliacinė medžiaga viename
Gyvenamųjų namų statybose naudojama įprastinė receptūra:

1,15 m³ - perdirbto putų polistireno
50 kg - rišamosios medžiagos
45–50 kg- vandens

SIKA Compound 50 + polistorolo granulės - garso izoliacija, šilumos izoliacija ir išlyginamoji izoliacinė medžiaga viename

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus