visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Sienų danga iš CORTEN - atsparaus atmosferos veiksniams konstrukcinio plieno

Sienų danga iš CORTEN - atsparaus atmosferos veiksniams konstrukcinio plieno Sienų danga iš CORTEN - atsparaus atmosferos veiksniams konstrukcinio plieno

INFANTAS, UAB

www.infantas.lt

Sienų danga CORTEN - tai naujos galimybės architektūroje! Raahės plieno gamykla gamina lentelėje pateiktų atsparių atmosferos veiksniams CORTEN konstrukcinio plieno rūšių plieno lakštus. CORTEN plienai gaminami pagal U.S Steel Corporation licenziją. Be to Raahės plieno gamykla gamina atitinkančias EN 10155 standartą atsparias atmosferos korozijai plieno markes.

sienu-danga-corten

Atspariems atmosferos poveikiui plienams būdingas didelis atsparumas klimatinei korozijai, kuris pasiekiamas įmaišant į plieną nedidelius kiekius chromo, vario ir nikelio, o į CORTEN A plieną – ir fosforo. Atsparių atmosferos veiksniams plienų mechaninės savybės atitinka universalių konstrukcinių plienų savybes. Atspariausias atmosferinei korozijai yra plienas CORTEN A.

Jo smūginis tąsumas negarantuojamas, dėl to jis tinka plonoms plieno konstrukcijoms. Plienas CORTEN High-Temp yra labiausiai atsparus aukštoms temperatūroms. Plienams CORTEN B galima garantuoti smūginį tąsumą pagal EN 10025 standartą. Pagal atsparumą atmosferos veiksniams tokie pat yra plienai CORTEN.

Atsparų atmosferos veiksniams plieną galima be jokios apsaugos naudoti atvirame ore, kur plieno paviršių nuolat veikia besikeičiančios oro sąlygos t.y. paviršius nuolat drėksta ir džiūsta. Tada tokio plieno paviršiuje susidaro apsauginis patinos sluoksnis. Atsparius atmosferos veiksniams plienus taip pat puikiai galima naudoti dažomose plieno konstrukcijose. Atsparumas atmosferos poveikiui pagerina dažų sluoksnio atsparumą ir sumažina perdažymus.

Šie plienai, lyginant su universaliais konstrukciniais plienais, atsparesni dūmų sukeliamai korozijai, o taip pat geresnis ir jų atsparumas nuodegoms aukštose temperatūrose.

CORTEN A maždaug atitinka EN 10155 standarto plieno rūšis S355JOWP ir S355J2WP. CORTEN B-D maždaug atitinka EN 10155 standarto plieno rūšis S355J2G1W ir S355J2G1W.

Iš atsparių atmosferos poveikiui plieno rūšių pagaminti plieno lakštai valcuojami kvarto ir juostos linijose.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus