visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Savęs atradimas – pusė darbo kelyje į sėkmingą karjerą

Savęs atradimas – pusė darbo kelyje į sėkmingą karjerą Savęs atradimas – pusė darbo kelyje į sėkmingą karjerą

MEDA PROJECT, VŠĮ Ebru Art studija

Išvardinti visas Eglės Veršininienės veiklas ir projektus būtų nelengva užduotis netgi pačiai Eglei. Ji yra viešosios įstaigos „Meda Project“ bei studijų „Ebru Art“ Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje steigėja, įgyvendina akredituotą neformalaus vaikų švietimo (NVŠ) programą moksleiviams dviejuose miestuose ir septyniuose rajonuose. Jau aštuonerius metus vykdo prevencinę EBRU ugdymo programą, domisi tapymo ant vandens technika, gilina žinias neurolingvistikos, verbalikos ir neverbalikos mokslo srityse, taiko šias žinias praktiškai. Galiausiai moteris randa laiko socialinės pedagogikos bakalauro ištęstinėms studijoms Mykolo Romerio universitete.

Egle, kaip viską spėjate?

Į šį klausimą atsakyti ir paprasta, ir sunku. Kai žmogui nusišypso laimė kvėpuoti tuo, kas esi, vidinis poreikis plėsti savo gebėjimus, gilinti profesines ir kitas norimas žinias auga valandomis.

Labai madinga kalbėti apie sėkmingą karjerą – uždarbį, įsidarbinimą. Kas jums yra sėkminga karjera?

Gyvenime vietoj profesijos ir karjeros pasirinkau bei sėkmingai mėgaujuosi savuoju pašaukimu ir mylima veikla. Įveikiau įvairius savęs paieškos kelius – nuo ekonomikos studijų, nuosavų verslų iki vadovės pozicijų, kol galiausiai atradau širdžiai mielą ir prasmingą veiklą. Paskaitose užplūsta tas nuostabus jausmas, kai tau belieka pritariamai linksėti galva, nes visa pateikiama informacija atitinka faktinę patirtį, realybę, vykstančius pokyčius sociume. Sėkminga karjera, mano supratimu – tai pirmiausia tikrasis savęs atradimas, o vėliau – sistemingas įvairių žinių gilinimas, plėtimas ir svarbiausia – struktūrizavimas. Tai kiekvieną dieną vykstantis procesas. Man labai svarbus ir tikrosios bendraminčių komandos, savo srities profesionalų įtraukimas. Be bendraminčių net ir asmeninė karjera plačiąja prasme socialiniame ar bet kuriame kitame versle sunkiai įsivaizduojama.

Kaip jūsų gyvenimo kelyje atsirado socialinės pedagogikos studijos?

Mintys realizuojasi labai greitai, tad linkiu svajoti atsargiai (šypsosi). Mano gyvenime socialinės pedagogikos studijos atsirado labai natūraliai, nes jos glaudžiai susijusios su viskuo, ką darau ir kuo užsiimu. Šios studijos vainikavo visas iki šiol vykusias, toliau vykdomas asmenines veiklas, pagilino jau turėtas žinias, papildė moksliniu požiūriu ir naujausiais pasauliniais tyrimais.

Bet ar jums, įgyvendinančiai įvairius socialinius projektus dar reikalingos universitetinės žinios? Juk vertingiausia laikoma praktinė patirtis?

Save laikau analitiška inovatore ir praktike, tad socialinės pedagogikos studijų metu įgytos žinios labai praverčia ir VšĮ „Meda Project“ vykdomose veiklose. Paskaitose užplūsta tas nuostabus jausmas, kai tau belieka pritariamai linksėti galva, nes visa pateikiama informacija atitinka faktinę patirtį, realybę, vykstančius pokyčius sociume. Po kiekvienos paskaitos ar sesijos atrandu kažką naujo, ką galiu pritaikyti praktikoje, socialiniuose projektuose. Manau, kad tokios studijos gali būti naudingos visiems su vaikais, paaugliais, jaunimu dirbantiems savo srities specialistams, ypatingai pedagogams, teisinės srities atstovams, netgi psichologams. Po šių studijų kiekvienas gali rinktis, kur ir kaip toliau panaudoti įgytas žinias.

Straipsnis parengtas pagal: 15min.lt; „Savęs atradimas – pusė darbo kelyje į sėkmingą karjerą“

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus