visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Roto virusas Lietuvoje gana dažnas

Roto virusas Lietuvoje gana dažnas Roto virusas Lietuvoje gana dažnas

Kokie yra roto viruso simptomai? Ar jie lengvai pastebimi? Skirtinguose šaltiniuose galima rasti įvairios informacijos, bet tarp bendriausių simptomų paprastai įvardijami šie: karščiavimas, viduriavimas ir vėmimas.

„Kuo skundžiatės?“

Kiekviena liga turi tam tikrų simptomų. Roto virusas yra žarnyno infekcija, tad ir požymiai apima viduriavimą bei vėmimą. Tačiau išskiriama ir daugiau punktų, kurie patenka į minėto viruso temą. Gydytojai vardija tokius negalavimus: pacientams skauda pilvą, pykina, pakinta išmatos, pakyla kūno temperatūra.

Taigi, kai medikas paklausia paciento „Kuo skundžiatės?“, tikėtinas netrumpas atsakymas. Vienu metu gali būti įvairių problemų.

Jei roto viruso simptomai nenuleidžiami juokais (o tai vargiai įmanoma, nes blogai jaučiantis ieškoma pagalbos ir nenumojama ranka į negerumą), praėjus kelioms dienoms viruso nebelieka. Paprastai išskiriamas laikas nuo 4 iki 6 dienų. Bet patys simptomai gali trukti ir ilgiau, pavyzdžiui, iki 9 dienų. Kaip ir kitos ligos, taip ir ši aptariama pabrėžiant individualumą – pacientas pacientui nelygus, vienaip serga vaikai, kitaip suaugusieji.

Švara – būtina

Vienas iš užsikrėtimo būdų – nešvarios rankos. Pavyzdžiui, jei virusu sergantis asmuo pasinaudojęs tualetu nenusiplauna rankų, ant jų likusios bakterijos „keliauja“ toliau. Akivaizdu, jog tinkama rankų higiena privaloma. Tai nereiškia, kad pakanka pakišti delnus po tekančiu vandeniu ir tris sekundes palaikyti. Tinkamas plovimas – su muilu.

Kodėl taip aktualu žiemą?

Tikriausiai kyla klausimas, kodėl šnekos apie šią virusinę infekciją suaktyvėja žiemos metu. Atsakymo ilgai ieškoti nereikia. Žiema = šaltis. O tada, kai šalta, mažiau laiko praleidžiama lauke. Tad uždarose erdvėse susidaro palankios sąlygos virusui plisti.

Roto virusas Lietuvoje gana dažnas, o tai iš dalies argumentuotina pastarąja mintimi apie žiemos metą. Bet serga ne visi tautiečiai, todėl tikrai gali būti, kad žiemą praleisite be jokio viruso.

Kada pajuntama?

Dar vienas svarbus klausimas – kada simptomai pastebimi. Jei užsikrečiama, paprastai praeina dvi ar trys dienos, kol pajuntama, kad kažkas ne taip.

Roto viruso simptomai nėra labai malonūs. Vis dėlto kreipimasis į gydytoją, skysčių (vandens) gėrimas, tinkama higiena – visa tai lemia greitesnį pasveikimą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus