visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Dekoria.lt (Lado investicijos, UAB)

www.dekoria.lt

www.yellowtipi.lt

Romanetės yra labai svarbus namų dekoro elementas, kuris papuošia ne tik langus, tačiau ir visą interjerą. Dėka romanečių, mes galime ramiai išsimiegoti, žiemą jos sulaiko šaltį nuo langų, o vasarą apsaugo nuo kaitrios saulės. Tai labai praktiškas langų dekoro sprendimas, be kurio yra sudėtinga įsivaizduoti bet kurių, šiuolaikinių namų langų erdves.

Klasikinės romanetės

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Jei pageidaujate nebrangaus ir paprasto sprendimo langams, pasirinko klasikinį romanečių variantą be apdailos, kai jūsų romanetė pilnai susitraukia ir neturi apačioje dekoratyvinės klostės.  Romanetę galite monuoti sienoje, lubose ar ant lango rėmo.

Romanetės praleidžia šviesą priklausomai nuo pasirinkto audinio spalvos ir audinio tipo (gali visiškai užtemdyti patalpą, praleisti dalį šviesos arba visai praleisti šviesą). Jei pageidaujate romanečių miegamojo kambaryje, rinkitės tamsias spalvas, storesnius audinius ar visiškai užtemdančią patalpą „Blackout“ audinių kolekciją. Ryškios romanečių audinio spalvos įsileidžia iki 30% daugiau šviesos nei tamsios.

Romanečių tvirtinimas

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Romanetės skiriasi priklausomai nuo audinio tipo, mechanizmo pasirinkimo (gali būti virvelinis arba kasetinis) ir dekoratyvinės apdailos apačioje.  Pagrindinės romanečių apdailos yra trijų tipų:

- Be apdailos, pilnai susitraukia,

- Su lygia apdaila,

- Su banguota apdaila.

Naktinės užuolaidos

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Miegamajame labiausiai tiks „Blackout“ kolekcijos romanetės, kurios pilnai užtemdo patalpą, toks audinys blokuoja saulės spindulius net iki 95%. Vasara ši medžiaga suteiks kambariui malonią vėsą, o sekmadienio rytais galima bus ilgai džiaugtis rytiniu poilsiu lovoje.

Dieninės romanetės

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Dieninės romanetės puikiai tiks virtuvės langams. Jos yra lengvos, pagamintos iš lygaus audinio, be raštų arba gali būti įdomesnės ir dekoruotos įvairiais raštais.  Dėka šios lengvos romanetės virtuvėje tampa jaukiau, tačiau patalpa nepraranda apšvietimo. Juk patalpoje kur yra ruošiamas maistas vienas iš pagrindinių dalykų yra geras apšvietimas. Taip pat tokias romanetes labai lengva plauti, o patalpoje kurioje gaminame yra daug įvairiausių taršos šaltinių ir kvapų.

Romanečių mechanizmai

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Romanetės gali turėti skirtingus mechanizmo tipus, nuo kurių priklauso ir romanečių kaina. Romanetes galima pakelti su virveliniu mechanizmu arba kasetiniu. Kasetinis mechanizmas skirtas plačioms, ilgoms ir iš sunkesnio audinio romanetėms, nes jis yra labai patvarus, virvelinis mechanizmas taip pat labai kokybiškas, tačiau labiau tinkamas lengvesnėms romanetėms.  

Romanečių matavimas

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Romanečių dydį galima labai lengvai apskaičiuoti ir patiems, jis dažniausiai priklauso nuo pageidaujamos montavimo vietos.

- Jei pageidaujate montuoti romanetes prie sienos ar lubų -  jums tereikia išmatuoti lango nišos plotį ir pridėti po 5 cm kiekvienoje pusėje. Aukštis matuojamas nuo tos vietos, kur ketinate kabinti romanetes iki palangės arba ant grindų.

- Jei pageidaujate montuoti romanetes ant lango rėmo, išmatuokite lango stiklo plotį ir pridėkite po 2 cm kiekvienoje pusėje. Romanetės ilgis yra lygus lango su rėmu aukščiui.

Kaip plauti romanetes?

Tiek naktines, tiek dienines romanetes dažniausiai galime plauti skalbimo mašinoje arba rankomis, priklausomai nuo audinio priežiūros rekomendacijų. Jums reikia nuimti visus romanečių tvirtinimo ir kėlimo priedus ir švelniu rėžimu plauti, kai romanetė išdžius, lengvai vėl įdėsite visus  montavimo priedus.

Kaip pasirinkti romanetes?

Romanetės. Praktiškas sprendimas namų interjere

Norėdami teisingai pasirinkti romanetes, pirmiausia turite nuspręsti, kuriame kambaryje jas kabinsite. Nes skirtingose kambariuose galima pasirinkti skirtingas romanetes, kurios atliks jūsų pageidaujamą funkciją. Pagalvokite ar romanetės bus kambario interjero akcentas, ar pageidaujate neutralių, susiliejančių su bendra aplinka romanečių, o galbūt jums labai svarbi apšvietimo tema, kad kambaryje būtu kuo mažiau ar atvirkščiai kuo daugiau šviesos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus