visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Rekuperatoriai su kanalu gartraukio pajungimui – ką svarbu žinoti?

Rekuperatoriai su kanalu gartraukio pajungimui – ką svarbu žinoti? Rekuperatoriai su kanalu gartraukio pajungimui – ką svarbu žinoti?

LESLAT, Lietuvos, Latvijos ir Estijos UAB

leslat.lt

Rinkoje rasite rekuperatorių su atskiru gartraukio pajungimu. Pasak kondicionavimo-vėdinimo srityje dirbančios UAB „Leslat“ specialistų, rinkdamiesi jį turėtumėte atkreipti dėmesį į du momentus: ar gartraukis naudos savo, ar bus naudojamas rekuperatoriaus ventiliatorius?

Jei turimas gartraukis su atskiru ventiliatoriumi bei atskiru išmetimo kanalu, jį įjungus (kaip ir natūralaus vėdinimo atveju), trūkstamas oras turi patekti į patalpą. Tai būtina numatyti rengiant vėdinimo sistemos projektą.

Gartraukis išbalansuoja vėdinimo sistemą – ištraukia orą, kurį tiekti turi rekuperatorius. Gartraukis taip pat nėra efektyvus – išraukus orą, kartu pašalinamas ir nemažas virtuvės prietaisų sukurtos naudingos šilumos kiekis.

Rekuperatoriai su šiuolaikiniais valdikliais – kodėl verta rinktis?

Šiuolaikiniai rekuperatorių valdikliai jau išmanesni. Valdymo kabeliu sujungus gartraukį ir rekuperatorių, galima sumažinti rekuperatoriaus ventiliatoriaus apsukas – tuomet oro balansas patalpose taip smarkiai neišsibalansuoja („OVR“ funkcija).

Jei ištraukimą iš gartraukio atlieka rekuperatoriaus ventiliatorius, bendras ištraukiamo oro kiekis nesikeičia, tačiau atitinkamai sumažėja iš kitų patalpų per pagrindinį ištraukimo kanalą ištraukiamo oro kiekis. Patalpose lieka paduodamo ir ištraukiamo oro balansas.  

Norint, kad riebalai nepakliūtų į šilumokaitį, gartraukio ištraukimo kanalas jungiamas betarpiškai į ištraukimo ventiliatoriaus sekciją. Užterštas oras, apeinant filtrą bei šilumokaitį, keliauja lauk. Norėdami, kad riebalai neterštų ventiliatoriaus sparnuotės ir išmetimo kanalo ortakių, turėtumėte  naudoti pačiame gartraukyje montuojamus riebalų filtrus.

Gaminant valgį, automatiškai arba mechaniškai atidaroma gartraukio sklendė. Garai nukreipiami į šalinimo ventiliatorių aplenkiant šilumokaičio bloką – patalpoje nelieka kvapų.

Tuomet, kai gartraukio sklendė uždaryta, įrenginys veikia kaip rekuperatorius. Jis paima panaudotą orą, tiekia šviežią (jį pašildo ištraukiamo oro šiluma).

Toks rekuperatorius montuojamas virtuvės spintelėje arba virš viryklės, kur kabinamas gartraukis – vėdinimo įrangai papildomos vietos skirti nereikia.  

1994 m. įsteigta UAB „Leslat“ montuoja, projektuoja vėdinimo ir kondicionavimo sistemas, parduoda įrangą. 2000 m. įmonei suteikta teisė atlikti būsto, viešosios paskirties, pramonės statinių vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemų projektavimo ir montavimo darbus ypatingos svarbos statybos objektuose.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus