visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Reikmenys pakavimui: kaip išsirinkti tinkamus?

Reikmenys pakavimui: kaip išsirinkti tinkamus? Reikmenys pakavimui: kaip išsirinkti tinkamus?

Pakavimo priemonės tiesiog būtinos norint tvarkingai, saugiai laikyti ar transportuoti prekes ar jų mėginius, pavyzdžius. Tai ypač aktualu įmonėms, kurių veikla susijusi su siuntomis ir internetinių užsakymų pristatymu. Kuo geresnės kokybės, tinkamesnės, patvaresnės priemonės bus pasirinktos, tuo ir darbų rezultatas bus geresnis.

Kaip žinoti, kokią pakavimo priemonę pasirinkti?

Transportuojamų daiktų saugumui užtikrinti skirtų reikmenų yra įvairių – nuo vokų siuntiniams iki pakavimo dėžių. Tam, kad būtų pasirinkta tinkama priemonė, svarbu atsižvelgti į norimo supakuoti daikto savybes.

  • Jei reikia supakuoti lengvai dūžtančius daiktus, patartina naudoti burbulinę pakavimo plėvelę. Tokio tipo plėvelė yra tvirta, paminkštinta, tad efektyviai apsaugo daiktus nuo sudužimo. Ši priemonė taip pat yra ir elastinga, tad ją naudoti ir pritaikyti pagal objekto formą – labai lengva.
  •  Norite patikimai supakuoti smulkius daiktus? Tokiu atveju verta rinktis užspaudžiamus maišelius. Šios pakavimo priemonės viršuje turi specialią, sandarumą užtikrinančią styginę juostelę, todėl galima drąsiai pakuoti ir laikyti birius, drėgmei jautrius daiktus – įvairias mechanines detales, dekoro reikmenis ir pan.Jei siunčiami keli daiktai, prieš dedant į pakavimo dėžę visų pirma reikėtų juos tinkamai apvynioti pakavimo plėvele. Tai ypatingai svarbu, jei reikia apsaugoti ir daiktų paviršių, kad šis neapsitrintų.
  • Kai reikia patikimai supakuoti svarbius laiškus, dokumentus ir panašius siuntinius, patartina rinktis specialius vokus. Jie pagaminti iš tvirto popieriaus, kuris apsaugo turinį tiek nuo smulkių mechaninių pažeidimų, tiek nuo nedidelės drėgmės.
  • Lipni pakavimo juosta – naudinga priemonė užtikrinti dėžės ar kitos pakavimo priemonės sandarumui, atviroms vietoms uždengti.

Nesvarbu, kokios yra daikto savybės – birus ar nebirus, mažas ar didelis, simetriškos ar asimetriškos formos, pakavimas reikalauja atidumo. Patikimai, tvarkingai supakuota prekė ar kitoks siuntinys didina pasitikėjimą, padeda sukurti profesionalų įvaizdį – o tai svarbu kiekvienai įmonei.

Dažniausiai pasitaikančios pakavimo klaidos

Nors pakavimo priemonės padeda užtikrinti gerą siunčiamo daikto būklę, dažnai pasitaiko klaidų, dėl kurių kyla nemažai nesklandumų ir nusiviliama supakuotu siuntiniu. Pateikiame kelias jų ir paaiškiname, kaip tokių klaidų išvengti.

  • Nepakankamas apsaugos sluoksnis pakuotės viduje. Nors pakavimo dėžės yra tvirtos ir patikimos, atsargai vertėtų naudoti ir papildomas saugumo priemones. Labai svarbu įsitikinti, kad daiktas viduje nejuda. Lengviausias būdas – paprasčiausiai apvynioti kiekvieną daiktą paprasta ar burbuline plėvele.
  • Susidėvėjusių pakavimo reikmenų naudojimas. Nors tokios priemonės kaip pakavimo dėžės gali būti naudojamos ne vieną kartą, verta kaskart įsitikinti, kad pakuotėje nėra jokių pažeidimų ar kitokių daikto saugiam transportavimui kliudančių veiksnių.
  • Netinkamai pasirinktos pakavimo priemonės. Šiuos reikmenis reikėtų rinktis atsižvelgiant į daikto savybes – svorį, dydį ir tai, kokio trapumo jis yra.
  • Neužtikrintas sandarumas. Nekokybiškai apklijuota pakuotė gali atsidaryti ar būti paveikta įvairių išorės veiksnių, tad reikalui esant negailėkite lipnios juostos.

Šios klaidos išties gali sukelti nepatogumų, visgi jų išvengti – įmanoma. Tereikia skirti daugiau dėmesio ir laiko pakuotės parinkimui, atsižvelgti į aptartas daikto savybes, transportavimo ypatumus (ar siunčiama bendruoju paštu, ar naudojantis kurjerių paslaugomis; ar siunčiama Lietuvoje, ar į užsienį, kur gali būti taikomi kiti reglamentai). Taigi, svarbu tiek tinkama priemonė, tiek pats pakavimo procesas.

Tinkami pakavimo reikmenys padeda užtikrinti, kad siuntos gavėjas džiaugtųsi nepriekaištingos būklės daiktu. Patenkinti klientai dėl tokio aptarnavimo noriai ir toliau naudosis paslaugomis. Kitaip tariant, pakavimo priemonės – tai galimybė pasirūpinti verslo poreikiais. Dėl to skirti priemonių parinkimui ir pačiam pakavimui laiko – neabejotinai verta.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus