visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Rąstinių namų statyba – mitai ir teisybė

Rąstinių namų statyba – mitai ir teisybė Rąstinių namų statyba – mitai ir teisybė

Astreta, UAB

www.astreta.lt

Šiuolaikiška statyba iš rąstų, nesvarbu ar tai būtų namas, vasarnamis, ar pirtis – kelia daugybę klausimų ir abejonių. UAB „Astreta“ specialistai paneigia dažniausiai vyraujančius mitus apie medinių namų statybą.

Mitas 1. Rąstinis namas – tai tik poilsiui skirtas pastatas, netinkamas gyventi ištisus metus.

UAB „Astreta“ meistrai teigia dažnai pastebintys susiformavusią klientų nuomonę, kad nuolatinis gyvenimas rąstiniame name galimas tik šiltuoju metų periodu, o žiemą – tik nuvažiuoti trumpam poilsiui ar linksmybėms. Kai kalbama apie rąstinį namą, dažniausiai įsivaizduojamas nedidelis namelis, tinkantis tik poilsiui vasarą, o nuolatinis gyvenimas tokiame pastate sunkiai suvokiamas. Ši nuomonė dažnai grindžiama tuo, kad daugelis turi sodo namelius, vasarnamius, kurie yra karkasiniai, pastatyti tik su būtiniausiais patogumais.

Tačiau rąstinis namas gali būti toks pats patikimas būstas, kaip ir mūrinis ar blokinis namas. Šiuolaikinis medinis statinys – tai kruopščiai suplanuotas būstas su kokybiškomis durimis, langais, stogo danga, signalizacija ir visomis būtiniausiomis interjero detalėmis. Pagrindinis skirtumas – rąstinės ar medinės sienos, vietoje įprastų tinkuotų ar plytinių. Kalbant apie medines sienas, kiekvienas žmogus turi savo skonį, tad jos gali būti įvairios – rankinio, mašininio arba klijuotų rąstų.

Rąstinis namas pasižymi ekologiškumu. Gyvenimą rąstiniame name galime palyginti su gyvenimu idealiai vėdinamame ir kondicionuojame bute, kuriame oro kokybė atitinka visus nustatytus higienos normų reikalavimus (šiluma, drėgnis, oro kaita). Tinkamai apšiltintos rąstinės sienos greitai įšyla ir lėtai vėsta, o vasarą nepraleidžia karščio į vidų bei optimaliai sureguliuoja drėgmę patalpose.

Rąstinių namų statyba

 

Mitas 2. Rąstinis namas – nekokybiškas ir pigus.

Visame pasaulyje rąstinis namas – tai prestižinis būstas, kurio kaina priklauso nuo naudojamų medžiagų kokybės. Šis mitas – tai nepagrįsta ir neatitinkanti realybės nuomonė.

Lyginant su kitomis šalimis, rąstinį namą pastatyti kainuoja pigiau, nei blokinį. Pagrindinė to priežastis – mediena ir dailidžių darbo įkainiai yra mažesni, nei užsienyje. Be to, pasirinkdami medinį namą, jūs įsigyjate individualų būstą, pradedant nuo jo išorės, baigiant individualiu interjero dizainu.

Medinio namo pagrindinė žaliava yra pušies ar eglės mediena, tačiau interjerą daugelis paįvairina gipso kartonu, kurį vėliau išklijuoja tapetais ar nudažo, mūrinėmis ar akmeninėmis pertvaromis, taip pat plytelėmis ar kitais elementais.

Namo viduje pagal kiekvieno pageidavimus gali būti sumontuojama įvairi įranga: šildymo katilas, geoterminis šildymas, židinys, sūkurinę ar paprasta vonia, sauna, virtuvė su dujine ar elektrine virykle, šildomos grindys ir t.t.

Rąstinių namų statyba


Mitas 3. Mediniai namai – atgyvenę ir nemodernūs.

Rąstinis namas pasižymi išskirtine estetika bei architektūriniais sprendimais. Šio tipo namai be jokios papildomos apdailos patraukliai atrodo tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Šiuo metu architektai gali pasiūlyti ne tik klasikinės architektūros projektų – keturios sienos plius dvišlaitis stogas, bet ir modernių pavyzdžių, kuriuose vyrauja stiklas, siūlomos erdvios terasos, vienšlaičiai stogai ir panašiai.

Jeigu norite gyventi sveikoje aplinkoje, mėgstate natūralumą, siekiate išvengti sudėtingos apdailos darbų – rinkitės rąstinį statinį.

Rąstinių namų statyba


Mitas 4. Medinio namo statyba – tai ilgas ir sudėtingas procesas.

Rąstinio namo statyba, lyginant su mūriniu pastatu, yra ženkliai greitesnė. Pamatų liejimas užtrunka tiek pat laiko. Rąstinio namo sienojus galima surinkti per kelias dienas, o įrengti stogo konstrukciją su danga – per dvi savaites.

Rąstinių namų statyba

Mitas 5. Rąstiniame name sunku pritaikyti šiuolaikines apdailos medžiagas.

Mediniame name neabejotinai tinka visos šiuolaikinės ir visiems įprastos vidaus apdailos medžiagos. Įrenginėjant vidų, galima ir yra naudojamos įvairiausios apdailos medžiagos: pradedant nuo akmens masės plytelių, baigiant medine grindų danga. Taip pat nevaržomai naudojami ir visi kiti interjero elementai – laiptai, židiniai, įvairūs apdailos sprendimai.

Mitas 6. Rąstinis namas turi didesnę gaisro tikimybę nei plytinis ar mūrinis.

Veikiamas tiesioginės ugnies rąsto pirminė būsena – smilkimas, tai neleidžia įkaisti kitai sienos pusei. Rąstinė konstrukcija ilgiau dega nei mūrinė, tad pačios konstrukcijos ilgą laiką išlieka neįlinkusios ir stabilios. Iš tokio namo galima ilgesnį laiką evakuoti žmones. Taip pat – visų rastinių namų paviršiai yra padengiami antipireniniu tirpalu, apsaugančiu medieną nuo galimo užsidegimo, be to, rąstiniam namui yra sumontuojami saugūs kaminai.

Rąstinių namų statyba


Mitas 7. Rąstinis namas – neilgaamžis.

Kokybiškai pastatytas ir tinkamai prižiūrėtas rąstinis būstas tarnaus bent jau 150 ar 200 metų, o jo remontas bus žymiai paprastesnis, kadangi nereikalaus sienų gramdymų, tapetų keitimų, dažymų, tinkavimo ir pan. Natūralu, kad rąstus veikia gamtiniai reiškiniai (saulė, lietus, temperatūrų kaita). Todėl priklausomai nuo dažų rūšies, perdažyti sienas gali prireikti tik po 10 metų, o viduje – viskas priklauso nuo noro atsinaujinti. Galima nieko nedaryti ir 30 metų

UAB „Astreta“ gamybos procesas leidžia gaminti tik šiltus, modernius rąstinius namus, kurie tik iš medžio būti negali. Dabartiniai namai turi būti sandarūs ir turėti gerą šiluminę varžą, o vien tik rąstas to suteikti negali. Sienos statomos iš dvigubų rastų, o padengti išorę galima ir kitokiomis medžiagomis, pvz: „Cor-Ten“ tipo skarda, kuomet apskardinus namo išorę, visam laikui pamiršite lauko apdailos darbus.

Rąstinių namų statyba



Mitas 8. Rąstai, nupurkšti chemikalais gali neigiamai paveikti žmogaus sveikatą.

Mediena – ekologiška statybinė medžiaga, neturinti jokio neigiamo poveikio žmogaus organizmui. Nustatyta, kad natūralios medienos spalva teigiamai veikia žmogaus psichinę būklę, ramina nervų sistemą ir sukuria palankias sąlygas pilnaverčiam poilsiui. Taip pat, elektrostatinės medienos savybės neleidžia patalpoje kauptis statinei elektrai, kambariuose nejuda dulkės, sukeliančios alerginius negalavimus, o kalbant apie chemikalus – naudojamos medžiagos yra ištirtos ir atitinka visus standartus.

Taigi, jei norite gyventi jaukiame, moderniame, šiltame, ekologiškame ir nelabai brangiame name, pamąstykite apie rąstinį namą. Jūsų idėjas padės įgyvendinti ilgametę patirtį su medžio apdirbimu ir rąstinių namų statyba turinti įmonė UAB „Astreta“.

Rąstinių namų statyba

UAB „Astreta“:

• Įgyvendina procesą nuo iki – įmonė siūlo visas reikalingas paslaugas nuo tos akimirkos, kai Jūs nusprendėte statyti rąstinį namą, vasarnamį ar pirtį: konsultacijos, projektavimas, reikiamų medžiagų paruošimas, gamyba, statyba.

• Platus gamybos asortimentas – įmonė gamina viską nuo grindinės lentos iki sudėtingos namo konstrukcijos.

• Užtikrinama gamybos kokybė – įmonė turi savo gamybinę bazę Kauno rajone (Eigirgalos km.), taigi visi gamybos procesai yra kontroliuojami, o projektai įgyvendinti tiksliai ir laiku.

• Patyrusi komanda – įmonės architektas-konstruktorius specializuojasi rąstinių namų projektavime, ilgametę darbo patirtį turintis gamybos cechas vadovaujasi patikrintais vidiniais standartais. Bendrovė siūlo apgalvotus sprendimus, kuriuos realu ir praktiška įgyvendinti.

• Lankstumas ir netradiciniai sprendimai – įmonės randame sprendimus geriausiai atitinkančius kliento poreikius, visada ieškome kompromisų.

Susisiekite su „Astreta“ meistrais ir papasakokite savo viziją – Jums bus pasiūlytas tinkamiausias sprendimas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus