visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Prieskoniai ryžių patiekalams padės atrasti naujus skonių derinius

Prieskoniai ryžių patiekalams padės atrasti naujus skonių derinius Prieskoniai ryžių patiekalams padės atrasti naujus skonių derinius

ryziaiprieskoniai.lt STAR RICE (Staroil, UAB)

ryziaiprieskoniai.lt

www.facebook.com/ryziai

Ryžiai daugelį metų užima garbingą vietą įvairių šalių nacionalinėje virtuvėje. Ryžius galima virti, kepti ar garinti. Tai puikus vištienos ar žuvies patiekalų garnyras, galintis būti ir atskiru patiekalu. Pasirinkę tinkamus prieskonius, iš ryžių galite paruošti įvairių skirtingų skonių patiekalų. Tereikia žinoti kas labiausiai dera su ryžiais ir nebijoti eksperimentuoti virtuvėje.

Dažniausiai ryžių patiekalų gardinimui yra naudojami tokie prieskoniai, kaip ciberžolė arba šafranas. Taip pat galite rinktis jau sukurtus mišinius ryžių patiekalams. Ciberžolė bei šafranas ryžiams suteiks ryškią auksinę spalvą. Šie prieskoniai tinka su visomis ryžių rūšimis. Ryžius drąsiai galima skaninti pipirais, kariu, gvazdikėliais, imbiero šaknimi, kardamonu, netgi cinamonu, mėtomis, kmynais ar pankolio sėklomis. Ryžiai patiekiami su šviežiais bazilikais, kalendra arba petražolėmis.

Prieskoniai ne tik papildo patiekalus skoniu, bet ir suteikia naudą sveikatai

Prieskoniai ryžių patiekalams

Ciberžolė (Kurkuma) – itin vertinga ir didelę naudą organizmui teikianti prieskoninė žolelė, labai vertinama Indijoje, kur vadinama „Indišku šafranu“.

Patiekalams ciberžolė suteikia šiltą aromatą ir išskirtinę geltoną spalvą, itin tinka ryžių, paukštienos, troškinių ir kitų patiekalų gardinimui. Ciberžolė žinoma, kaip palaikantis normalią kepenų veiklą, valantis tulžies takus, prieskonis. Ciberžolė padeda geriau įsisavinti baltymus ir gerina virškinimą.

1 arbatinis šaukštelis ciberžolės turi 29 kcal., 0,9 g baltymų, 0,3 g riebalų ir 6,3 g angliavandenių, 2,1 g skaidulų, 0,3 g cukraus, 26 proc. mangano, 16 proc. geležies, 5 proc. kalio bei  3 proc. vitamino C. Ciberžolės sudėtyje esančios biologiškai aktyvių medžiagų junginiai kurkuminoidai, iš kurių svarbiausias yra kurkuminas pasižymi gydomuoju poveikiu. Ciberžolė gali padėti užkirsti kelią prostatos vėžiui, sustabdyti jau turimo auglio augimą ir netgi sunaikinti vėžines ląsteles. Priešuždegiminės ciberžolės savybės puikiai tinka gydant osteoartritą ar reumatoidinį artritą. Ciberžolė dėl insulino mažinimo savybių, gali būti vartojama gydant diabetą. Naudojant ciberžolės prieskonius maisto gardinimui galima sumažinti cholesterolio lygį. Ciberžolės sudėtyje esantys priešbakteriniai, priešvirusiniai ir priešgrybeliniai elementai lipopolisacharidai padeda stimuliuoti organizmo imuninę sistemą. Ciberžolė yra natūrali kepenų detoksikavimo priemonė, skatinanti tulžies tekėjimą, kas pagerina maisto riebalų skaidymo procesus, gerina virškinimą ir mažina pilvo pūtimo simptomus. Ciberžolė skatina smegenų aprūpinimą deguonimi. Ciberžolė yra natūrali prišbakterinė ir antiseptinė medžiaga suteikianti patiekalams gurmaniško skonio.

Prieskoniai ryžių patiekalams

Šafranas ne veltui yra tituluojamas prieskonių karaliumi ir itin vertinamas skonio gurmanų visame pasaulyje.

Šafrano prieskonis yra gaunamas iš daržinio kroko (Crocus sativus) purkų. Tai malonaus, švelnaus aromato prieskonis, valgiams suteikiantis geltoną spalvą ir neįtikėtinai gardų egzotišką skonį.

Daugybė šalis reprezentuojančių patiekalų yra gardinami šafranu: Pillaf bei Paella turkiški ir ispaniški ryžių plovai, Bouillabaisse prancūziškas žuvies troškinys, itališkasis Risotto, indiškieji ryžių Biryani ir pieno saldėsiai. Šafranas naudojamas ryžių, makaronų, bulvių, žuvies, ėrienos, jūros gėrybių patiekalams gardinti, pomidorų padažams, pienui, sūriams. Juo galima skaninti saldėsius ir kepinius – pyragus ar bandeles.

Šafranas turi tik jam vienam ypač daug riboflavino, skaidančio riebalus ir angliavandenius. Šis prieskonis tonizuoja, pakelia nuotaiką, sklaido depresiją, valo odą, stiprina širdį, gydo migreną ir skrandžio opas. Šafranas naudojamas esant mažakraujystei, astmai, skydliaukės susirgimams, kepenų ir tulžies ligoms, peršalimui įveikti. Šafranas stiprina gimdos raumenis, malšina spazmus ir neuralginius skausmus, padeda susikaupti, yra stiprus afrodiziakas. Kaip homeopatinis vaistas šafranas naudojamas depresijai bei nervingumui gydyti bei turint nevaisingumo problemų, esant skausmingos ar sutrikusio ciklo menstruacijoms. Šafranas yra tinkamas šlapimo ir lytinei sistemai gydyti. Pasak Ajurvedos, šafranas atstato kūno ir smegenų ląsteles. Jis maitina kraują ir aprūpina drėgme vaisingumo organus.
Taigi, šafranas tikrai ne veltui yra laikomas brangiausiu pasaulyje prieskoniu. Įtraukę jį į gaminamų patiekalų receptus suteiksite ne tik egzotiško skonio, bet ir stulbinamos naudos.

Prieskoniai ryžių patiekalams

Žmonės nuo seniausių laikų vartoja prieskonius: įvairių augalų džiovintus pumpurus, žieves, šaknis, uogas, vaisius. Egiptiečiai žolėmis ir prieskoniais balzamuodavo mirusiuosius, įsitrindavo kūnus, kabindavo kvapiųjų augalų ryšulėlius patalpose, kad pranyktų nemalonus kvapas. Tinkamai parinkti ir suderinti prieskoniai gali iš esmės pakeisti patiekalo skonį.

ryziaiprieskoniai.lt Jums siūlo išskirtinius ir atrinktus prieskonius, kurie padės atrasti mėgstamus aromatus tiek tradicinės, tiek Azijos, Indijos, Viduržemio jūros, Arabijos ar kitų šalių virtuvių gerbėjams.


Prieskoniai ryžių patiekalams

Dalinamės receptais, kurie padės lengvai ir greitai paruošti birius, egzotiško skonio aukso spalvos Basmati ryžius.

Basmati ryžiai su ciberžole

Jums reikės:

300 g Basmati ryžių „Star Rice“;
1 a. šaukšto maltos ciberžolės;
500 ml sultinio;
Česnako bei svogūno pagal skonį.

Basmati ryžių su ciberžole gaminimo eiga:

Keptuvėje pakepkite česnaką ir svogūną, kol svogūnas suminkštės. Įdėkite ciberžolės prieskonių ir išmaišykite.

Ryžius užpilkite sultiniu, įdėkite pakepintą česnaką bei svogūną ir nustatykite aukštą ugnį, kol ryžiai pradės virti.

Kuomet ryžiai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir pavirkite dar 10 min.

Basmati ryžiai su šafranu

Jums prireiks:

2 g šafrano;
1,5 stiklinės Basmati ryžių „Star Rice“;
2 šaukštų sviesto;
4 stiklinių sultinio;
Parmezano sūrio pagal skonį.

Basmati ryžių su šafranu gaminimo eiga:

2 g šafrano prieskonių išdžiovinkite, sutrinkite, užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens ir uždenkite, kad pritrauktų.

Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite.

Įdėkite į keptuvę sviesto ir pakepinkite ryžius. Įpilkite sultinio (arba vandens), išmaišykite, uždenkite ir patroškinkite.

Į paruoštų ryžių masę supilkite šafraną ir pasūdykite.

Išmaišę, apibarstykite parmezano sūriu.

Sviestą patiekite atskirai.

Kurkite savo skonių derinius su ryziaiprieskoniai.lt!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus