visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Prekybininkų specialybės Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre

Prekybininkų specialybės Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre Prekybininkų specialybės Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre

KAUNO MAISTO PRAMONĖS IR PREKYBOS MOKYMO CENTRAS

www.mpcentras.lt

Pardavėjo kvalifikacija – tai ne tik darbas kasoje prekybos centre. Pardavėjo specialybė – tai bendravimas su klientais, vadybiniai gebėjimai, verslumo įgūdžiai, kalbų mokėjimas ir didelės galimybės augti profesinėje srityje. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras rengia kvalifikuotus prekybininkus.

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokiniai – Viktorija, Justas ir Jurgita – baigę prekybos skyrių, atskleidžia, ko galima pasiekti įgijus prekybininko profesinę kvalifikaciją.

Kaip įstojote į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą? Kodėl pasirinkote prekybos skyriaus specialybę?

Viktorija: Prisipažinsiu, iš pradžių stoti čia neplanavau. Nepasisekus įstoti į aukštąją mokyklą, mama užsiminė, kad yra galimybė stoti į profesinę mokyklą. Tuo metu susidomėjau šiuo pasiūlymu ir pradėjau ieškoti mokyklos bei specialybės, kuri man patiktų. Neilgai trukus suradau Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą. Peržvelgus specialybių sąrašą, labiausiai mane sudomino smulkaus verslo organizatoriaus specialybė, kadangi buvo siūloma išmokti vadybos, finansų, teisės ir pan. pagrindų, kurie, tuo metu, man pasirodė gana įdomūs. Pasiėmusi reikiamus dokumentus, nuvažiavau ir užpildžiau prašymą mokytis šioje įstaigoje.

Justas: Įstojau iškart baigęs 12 klasių. Apie mokyklą išgirdau iš draugų, nunešiau dokumentus, ir labiausiai patraukė prekybos specialybės.

Jurgita: Įstojau iškart baigusi vidurinę mokyklą, nes tuo metu nepavyko gauti nemokamos vietos universitete. Atradau Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą gavusi lankstinuką iš draugės per jos gimtadienį, tad nusprendžiau pamėginti prekybos specialybę.

Ką veikiate šiuo metu?

Viktorija: Šiuo metu laukiu diplomų įteikimo šventės, nes su pagyrimu baigiau mokslus aukštojoje mokykloje. Vasarai taip pat vyksiu į užsienį pagilinti praktinių žinių. Rudenį planuoju grįžti į Lietuvą ir kurti socialinį verslą – jau turiu idėją, partnerius.

Justas: Dirbu kasininku UAB „Kesko Senukai Lithuania“ prekybos centre.

Jurgita: Šiuo metu aš dirbu Didžiojoje Britanijoje, Londone. Užimu vadovaujančias pareigas įmonėje, kuri užsiima asmeninių dovanų ir suvenyrų gamyba bei pardavimu. Taip pat šiuo metu žingsnius žengia ir mano nuosava įmonė „JuFa“, kuri užsiima keramikos dirbinių ir dekoracijų renginiams gamyba.

Kas labiausiai praverčia dabartiniame darbe iš mokslų?

Viktorija: Nors mokslai truko tik metus, jie buvo man labai naudingi. Iš pradžių viskas atrodė sunku, nes nieko nepažįsti, tačiau vėliau, susipažinus su grupės draugais, dėstytojais, mokytis tampa įdomu bei naudinga. Labiausiai man patiko aktyvumas, kadangi teko dalyvauti įvairiose mugėse, pristatymuose. Kartais net kas savaitę tekdavo dalyvauti konkursuose ir apvažinėti pusę Lietuvos! Teko dalyvauti Erasmus+ programoje ir taip įtvirtinti praktinius gebėjimus. Dalyvavimas įvairiose veiklose bei įgytos bendravimo žinios, planavimo ir vadybiniai sugebėjimai, marketingo pagrindai pravertė ne tik aukštojoje mokykloje (kur aš buvau studentų atstovybės prezidentė, atstovė ryšiams su visuomene, vykau į praktiką Graikijoje), bet ir paskatino siekti savo svajonės ir sukurti savo nuosavą įmonę.

Justas: Dėl mokymo centre įgytų žinių, gautos praktikos (tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – Austrijoje) drąsiai galiu vadinti save vienu iš geriausių kasininkų visame kolektyve. Besimokydamas ne tik įgijau konkrečių profesinių žinių, bet ir atskleidžiau savo stipriąsias savybes, dalyvavau konkursuose, mugėse, seminaruose. Susipažinau su verslininkais, kitais studentais, įvairiais žmonėmis. Išmokau nugalėti baimes. Mokymo centras atvėrė duris į verslo pasaulį.

Jurgita: Darbe nuo pirmos dienos pravertė, nuo pirmojo darbo interviu – rodomos nuotraukos iš įvairių renginių (kaip tarptautinė VPMF mugė). Savo direktoriui parodžiau, ką gebu sukurti, dekoruoti, buvau priimta į darbą ir vertinama už tai. Dirbu su asmeninių dovanų gamyba, tekstų graviravimu ant stiklo ir metalo. Tik įsidarbinus po mėnesio direktoriaus buvau pakviesta vykti kartu su juo ir vadybininku į Nacionalinę Pavasario mugę Birminghame 2016 – jis pasirinko mane būtent dėl turimos patirties (kurią įgijau KMPPMC). Atstovavome savo įmonę ir ieškojome naujų partnerių. Tad man darbe labiausiai pravertė dalyvavimas mugėse iš mokyklos laikų – nors tai buvo imitacinė bendrovė „Maisto namai“, bet įgyta patirtis padėjo nepasimesti realiose situacijose, sutvardyti jaudulį, nes jau iš turimos praktikos žinojau su kuo galima susidurti, kaip reikia elgtis priėjus klientams ir kaip užkalbinti būsimus partnerius.

Ar rekomenduotumėte kitiems pasirinkti prekybos skyrių?

Viktorija: Žinoma, kad rekomenduočiau! Visiems reikia nuo kažko pradėti, tai kodėl nepradėjus nuo čia? J Žmogui, kuris nori įgyti įvairių žinių, kurias galės pritaikys tiek praktikoje, tiek kurdamas kažką naujo, čia tikrai patiks. O jei žmogus aktyvus ir dalyvaus projektuose ar Erasmus + programoje, tik dar labiau praplės savo pažinčių ratą ir suras bendraminčių žmonių, kurie gali tapti naujais draugais ir prisidėti prie kuriamos veiklos!

Justas: Žinoma – labai rekomenduočiau! Prekybos skyrius turi puikias mokymo programas, ten dirba nuostabūs mokytojai, atlikome neužmirštamas praktikas – tiek imitacinėje bendrovėje „Maisto namai“, tiek įmonėje, tiek praktika Austrijoje. Visa tai lėmė, jog dabar esu geriausias darbuotojas.

Jurgita: Rekomenduoju stoti todėl, kad tai jums padės atrasti save. Čia nėra griežtų auklėtojų – čia yra artimos draugės, kurios padeda tau atrasti save. Būtinai patarčiau dalyvauti visur, kur tik galima – tiek mokykloje, tiek ir už jos ribų, nebijoti išlipti iš komforto zonos. Tai padėjo ir toliau padeda man. Esu dėkinga šiai mokyklai, Direktoriui už įvertinimą sudalyvavus mugėse, auklėtojų Dovilės Dilienės ir Daivos Sinkevičienės palaikymą ir pastūmėjimą. Visa tai man davė daug ir toliau stumia mane į priekį – veikti, kurti, svajoti.

Ir pabaigai..

Viktorija: Norėčiau visiems patarti, jog nebijotų gyvenime duotų iššūkių. Visada yra kita, alternatyvi galimybė. Jei nebūčiau stojusi į šį mokymo centrą bei į šią specialybę, tikriausiai nebūčiau aktyvi tiek studentiškoje veikloje, tiek dalyvavusi įvairiuose projektuose ir toliau gilinusi žinias aukštojoje mokykloje. Labai norėčiau padėkoti ir nuostabioms auklėtojoms – Dovilei Dilienei ir Daivai Sinkevičienei, jog motyvavo dalyvauti įvairiuose seminaruose, renginiuose, taip tobulinti save kaip asmenybę bei siekti užsibrėžtų tikslų.

Justas: Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras visą gyvenimą man kels tik pačius geriausius prisiminimus. Įvairūs renginiai, mugės, praktikos, galimybė išvykti į užsienį. Ir svarbiausia – palaikantys mokytojai, kurie neleidžia nuleisti rankų, motyvuoja stengtis ir siekti daugiau. Jų dėka galiu teigti, kad šioje mokykloje praėjo geriausi metai mano gyvenime. Pavydžiu būsimiems prekybos skyriaus mokiniams, nes jiems ši patirtis dar prieš akis!

Jurgita: Aš atsimenu save, ką tik baigusią vidurinę – nežinojau, kur stoti. Viskas atrodė nepažinta, baugu. Tačiau dabar džiaugiuosi, kad atsidūriau KMPPMC, prekybos skyriuje. Čia ne tik atradau save, sustiprėjau ir paaugau kaip asmenybė. Čia atradau daug nuostabių žmonių – profesionalius mokytojus, įdomius renginius. Labiausiai patiko tai, kad šioje mokykloje ugdomi ne tik profesiniai gebėjimai – žiūrima daug plačiau, mokoma bendravimo, savęs pažinimo, komandinių įgūdžių, tarptautiškumo. Tikra gyvenimo mokykla.

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras – moderni pirminio ir tęstinio profesinio mokymo įstaiga su gimnazijos klasių skyriumi, turinti sektorinius praktinio mokymo centrus, laiduojanti kokybišką švietimo paslaugų kokybę, prieinamumą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus