visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Praustuvai: Koks praustuvas idealiausias Jūsų vonios kambariui?

Praustuvai: Koks praustuvas idealiausias Jūsų vonios kambariui? Praustuvai: Koks praustuvas idealiausias Jūsų vonios kambariui?

IRIS, UAB

Vieno didžiausių interjero apdailos ir statybinių medžiagų prekybos centro IRIS specialistai pataria kaip pasirinkti praustuvą, kuris idealiai tiktų Jūsų vonios kambariui, būtų funkcionalus, estetiškas ir puikiai suderintas su viso kambario koncepsija. Taigi, renkamės šiuolaikišką, madingą ir svarbiausia - ilgaamžį praustuvą savo vonios kambariui.

Kokie praustuvai madingi Lietuvoje? Kaip mes įsileidžiam į namus naujus gaminius?

Šiuolaikiški praustuvai gaminami ne tik iš porceliano (keramikos): atsirado nauji praustuvai iš stiklo keramikos, stiklo, lieto marmuro, akrilo, metalo.

Nors keraminių praustuvų paviršius pagaminamas nepriekaištingai lygus, bet dėl keramikos porėtos struktūros visiško paviršiaus lygumo pasiekti neįmanoma. Stiklo keramikos praustuvai šio trūkumo neturi: jų paviršius idealus, o praustuvai yra įdomesnių formų, jų sienelės išplonintos. Klasikinei technologijai tobulėjant, pradėjo keistis ir keraminiai praustuvai: jų sienelės suplonėjo, atsirado galimybė pagaminti stačius kampus, o dėl to išsiplėtė formų įvairovė. Neprityrusiai akiai geriausi keraminiai praustuvai niekuo nesiskiria nuo pagamintų iš stiklo keramikos. Deja, ir vieni, ir kiti yra brangesni už tradicinės formos praustuvus.

Kuo ypatingi praustuvai iš stiklo? Kas ten žino: jų Lietuvoje beveik nėra. Pigiausias kiniškas niekalas jau nepaklausus, o praustuvai-šedevrai iš Murano stiklo Lietuvoje retai sutinkami.

Praustuvų idėjos vonios kambariui:

Lieto akmens (marmuro) praustuvų privalumas – formų įvairovė, lygūs kraštai, tiesios plokštumos. Kitose šalyse dėl tobulų formų ir mažesnės kainos yra paklausūs akrilo praustuvai. Bet lietuviai, jau pripratę prie akrilinių vonių, praustuvų vis dar kratosi. Vyraujantis pasirinkimas – tradiciniai keraminiai praustuvai. Nors jie už akrilinius ir brangesni, bet lietuviams atrodo labiau patikimi. Anksčiau labai populiarų praustuvo komplektavimą su koja (nuotrauka kairėje) vis dažniau keičia modernesni praustuvai su su puskoje. Praktinis jų privalumas – patogiau valyti grindis


praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui1

Dekoratyvinį sifoną uždengti nebūtina: dažnas sprendimas modernesnių formų praustuvui

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui2

Jei trūksta vietos

Taupantiems vietą – visai maži prie sienos prigludę praustuvai arba į kampą įsprausti praustuvai

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui3

Reikšmingai vietą sutaupys vonios praustuvas su esančiu po juo mini baldu

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui4

Lieto marmuro praustuvas gali paslėpti net ir skalbimo mašiną

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui5

Erdvioms patalpoms

Jei vietos daugiau, populiarus pasirinkimas praustuvai-stalviršiai, t. y. iš vienos ar abiejų pusių praplėsti praustuvai

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui6

Elegantiškai po praustuvu priderinti laikikliai rankšluosčiams pakabinti (nuotrauka kairėje). Dar vienas patogus variantas – dvigubas praustuvas. Ypač tiks šeimai, jei keliatės vienu metu ir kartu prausiatės

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui7

Naujos galimybės – praustuvai ne kabinami, bet pastatomi ant dekoratyvinio stalviršio

praustuvai-koks-praustuvas-tinkamiausias-jusu-vonios-kambariui8

Renkantis praustuvą, rekomenduojame peržiūrėti IRIS praustuvų katalogus. Atsiras naujų norų ir minčių ....

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus