visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pramoninių kaminų priežiūra: Tik tinkamai ir reguliariai prižiūrimi pramoniniai dūmtraukiai tarnaus ilgai ir patikimai

Pramoninių kaminų priežiūra: Tik tinkamai ir reguliariai prižiūrimi pramoniniai dūmtraukiai tarnaus ilgai ir patikimai Pramoninių kaminų priežiūra: Tik tinkamai ir reguliariai prižiūrimi pramoniniai dūmtraukiai tarnaus ilgai ir patikimai

AUKSTATA, UAB

www.aukstata.lt

Pramoninių kaminų priežiūra: Tik tinkamai ir reguliariai prižiūrimi pramoniniai dūmtraukiai tarnaus ilgai ir patikimai. Kaip teigia UAB „Aukstata“ specialistai, pramoniniams dūmtraukiams yra reikalinga tokia pati reguliari priežiūra, kaip ir automobiliui ar žmogui, tik tada jie bus naudojami ilgai ir tinkamai atliks savo paskirtį. Aukštybinius darbus atliekančios įmonės UAB „Aukstata“ specializacija – būtent pramoninių kaminų priežiūra.

Šios įmonės sfera – Lietuvos įmonės, turinčios didelių pramoninių kaminų, siekiančių iki 250 metrų. Aukščiausios kvalifikacijos specialistai atlieka viską: tvarko techninę dokumentaciją, teikia dūmtraukių apžiūros, konstrukcijų ekspertizės, projektavimo, remonto, griovimo ir statybos darbus. „Prižiūrime tokių įmonių kaminus, kaip „Lietuvos energija“, „Litesko“, „ Akmenės cementas“, „Orlen Lietuva“, „Šiaulių energija“, „Kauno energija“, Ignalinos atominė elektrinė“, – savo partnerius vardija įmonės direktorius Vitas Stulgė. – Dirbame ir su didžiaisiais, ir su mažesniais šilumos gamintojais ir tiekėjais.“

pramoniniu-kaminu-prieziura

Pramoninių kaminų priežiūra

Kadangi naujų aukštųjų kaminų statyba finansiškai atsieina labai daug, šiandien praktiškiau juos restauruoti, o nuolatinė priežiūra pailgina jų eksploatavimo laiką. Kai senieji kaminai buvo projektuojami ir statomi, juose buvo įrengiami galingi katilai, pritaikyti labai didelei galiai. Šiandien tokios energijos poreikis yra sumažėjęs, statomi kondensaciniai ekonomaizeriai, ekonomiški katilai, todėl išmetamų dūmų srautas yra sumažėjęs, natūraliai krenta ir jų temperatūra.

Kaminai pritaikyti sauso oro sąlygoms, todėl nuolatinis drėgnų dūmų srautas jiems kenkia, dūmtraukiai primirksta ir ima sparčiai irti. Mūrinio kamino plytos peršąla, jos pritaikytos tik 150 peršalimo ciklų, po jų ima byrėti. Gelžbetoniniai kaminai irti pradeda, kai įmirksta gelžbetonis, prasideda armatūros korozija, ji plečiasi ir ardo betoną, visa tai vyksta labai sparčiai. Privaloma imtis priemonių šiam procesui sustabdyti. Restauruotas – geriau nei naujas „Mūsų išskirtinumas – dirbame su patikima vakarietiška bendrove „BASF“ CICIND. Ji pateikia technologijas, o mes galime jas pritaikyti Lietuvoje, – sako V. Stulgė. – Mes kaminų paviršių iš vidaus padengiame specialiomis dangomis, kurios suteikia galimybę dūmtraukį eksploatuoti įvairiausiais katilų darbo režimais ir naudojant įvairių rūšių kurą.“

Nestatant naujo kamino, neįdedant specialių įdėklų, paviršius paruošiamas, naudojant įvairias tamprias, atmosferai atsparias, kvėpuojančias dangas, kurios užkonservuoja statinį, taip kaminas pritaikomas darbui kondensacinėmis sąlygomis. Tokiomis medžiagomis padengiant dūmtraukio paviršių, jo eksploatavimo laikotarpį galima pratęsti ir kaminą padaryti netgi geresnį, nei jis buvo naujas. Be to, tai pigiau nei naujo kamino statyba.

pramoniniu-kaminu-prieziura2

Patirtis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje

UAB „Aukstata“ ypač daug dėmesio skiria darbo kokybei, tai vienas pagrindinių įmonės principų. Atliktiems darbams suteikiama 10 metų ir ilgesnė garantija. „Lietuva – mažas kraštas, todėl dirbame itin atsakingai, žmonės apie mus sužino iš lūpų į lūpas“, – teigia įmonės direktorius. „Mūsų darbo srities rinka Lietuvoje nėra labai didelė, daug patirties čia sukaupti sudėtinga, todėl mes savo akiratį plečiame būdami tarptautinės organizacijos CICIND (angl. International Committee on Industrial Chimneys) vienijančios pramoninių dūmtraukių priežiūra užsiimančias įmones pasaulyje, visateisiai nariai, – apie įmonės išskirtinumą pasakoja V. Stulgė. – Baltijos šalyse vieninteliai šioje organizacijoje atstovaujame dūmtraukių priežiūra užsiimančioms įmonėms.“

Vadovas patvirtina, kad įmonė atestuota Aplinkos ministerijos bei Energetikos inspekcijos. Ji įsidiegusi kokybės vadybos sistemą ISO 9001, turi darbų saugos, aplinkosaugos sertifikatus, joje dirba specialistai, turintys 20–30 m. savo srities darbo patirtį.

pramoniniu-kaminu-prieziura3

Apie UAB „Aukstata“

UAB „Aukstata“ atlieka aukštalipių darbus, o taip pat visus darbus susijusius su dūmtraukių (kaminų) eksploatacija: pradedant nuo dūmtraukių specialiųjų apžiūrų techninės dokumentacijos paruošimo (dūmtraukio tech. pasas bei naudojimo ir priežiūros žurnalas) ir baigiant vidinių bei išorinių dūmtraukių paviršių antikoroziniu bei hidroizoliaciniu padengimu, metalo konstrukcijų (lipynių, lipynių aptvėrimų, suveržiamųjų žiedų, signalinių šviesų aikštelių, žaibosaugos įrenginių) remontu ir antikoroziniu padengimu, naujų signalinių šviestuvų ir apžvalgos aikštelių gamyba ir montavimu, suveržiamųjų žiedų gamyba ir montavimu, žaibosaugos įrenginių (žaibolaidžio žaibo priėmėjas, žaibo nuvedėjas, įžemikliai) gamyba ir montavimu, signalinio apšvietimo pagal Civilinio oro laivyno reikalavimus įrengimu, o taip pat dūmtraukio nugriovimu ir atstatymu.

pramoniniu-kaminu-prieziura4

Įmonė atlieka ypatingų statinių projektavimo darbus - dūmtraukio rekonstrukcijai, griovimui, naujo dūmtraukio statybai. Projekto derinimas nuolatinėje statybos komisijoje, statybos-griovimo leidimų gavimas. Įmonė naudoja naujausias medžiagas ir technologijas dūmtraukių remontui – tai hidrofobiniai skiediniai mūro bei betono irimui sustabdyti, spec. medžiagos futeruotės apsaugai nuo cheminės korozijos, drėgmės, rūgščių, šarmų ir aukštos temperatūros, taip pat medžiagas metalo konstrukcijų, betono ir mūro apsaugai nuo irimo, išmetamųjų dūmų ir pavojingo aplinkos poveikio.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus