visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Praktiški patarimai renkantis langus: TIKS LANGAI

Praktiški patarimai renkantis langus: TIKS LANGAI Praktiški patarimai renkantis langus: TIKS LANGAI

TIKS langai, Aveplast, UAB

Tikriausiai kiekvienas žmogus trokšta ilgaamžių, patogių, jaukių ir saugių namų, kuriuose būtų malonu leisti laiką. Toks svajonių būstas - tai ne vien gražios interjero detalės, o ir kokybiškos statybinės konstrukcijos, kurios taip pat prisideda prie gyvenimo namuose kokybės. Plastikiniai langai - geriausias pasirinkimas, jei norite įsigyti naujus langus nešvaistydami didelių pinigų. Rinkoje yra siūloma daug įvairių langų, todėl pirkėjui labai svarbu sugebėti išsirinkti tinkamiausius ir labiausiai poreikius atitinkančius langus.

Langų šviesos pralaidumas ir energetinis efektyvumas

Pirmiausia, „TIKS langai“ siūlo atsižvelgti į du pagrindinius rodiklius: langų šviesos pralaidumą ir energetinį efektyvumą. Pagrindinė langų paskirtis ir yra praleisti šviesą, kurios trūkumą neretai kompensuojame įjungdami elektros lemputę. Dėl šios priežasties reikia įvertinti, ar langų šviesos pralaidumas yra pakankamas. Taip pat, svarbu atkreipti dėmesį į kuo geresnį langų energetinį efektyvumą, išreiškiamą šilumos perdavimo koeficientu Uw. Langų energetinio efektyvumo klasifikavimo skalėje reitinguojami visi langai – prasčiausių savybių langai, kurių Uw yra 1,5 W/m2K ir didesnis, yra priskiriami G klasei, o energetiškai efektyviausi langai, kurių Uw yra iki 0,7 W/m2K, yra priskiriami aukščiausiai A++ klasei. Idealiai šiltais galima vadinti A++ ir A+ energetinio efektyvumo langus, kurie statybų pramonėje dažnai vadinami pasyviais.


TIKS LANGAI: praktiški patarimai renkantis langus
Langų sandarumas

Tai dar vienas vertinimo kriterijus, nuo kurio priklauso gyvenimo sąlygos šaltojo sezono metu. Dabar yra gaminami plastikiniai langai su dviem arba trimis sandarinimo tarpinėmis. Plastikiniai langai su trimis sandarinimo tarpinėmis ypač rekomenduojami naudoti aukštuminiuose pastatuose ir pajūryje, kur dažnai būna stiprūs vėjai, liūtys ar audros. Centrinėje staktoje esančios tarpinės apsaugo langų apkaustus nuo drėgmės ir neleidžia krituliams patekti ant vidinės palangės.

Langų įstiklinimas

Šiais metais rinkoje populiarėja plastikiniai langai, turintys išskirtinę savybę – didesnį nei įprasta stiklo paketo įgilinimą į rėmus ir papildomą stiklo paketo užsandarinimą visu jo perimetru. Ši įstiklinimo įrengimo inovacija leidžia išvengti kondensato susidarymo įstiklinimo pakraščiuose net ir esant labai žemai lauko temperatūrai.

TIKS LANGAI: praktiški patarimai renkantis langus

Montavimo būdas

UAB „Aveplast“, valdančios „TIKS langai“ prekybos tinklą, direktorius Vilius Eidukevičius pabrėžia, kad „tobulėjant langų konstrukcijoms ir siekiant kuo didesnio pastatų energetinio efektyvumo būtina tinkamai sumontuoti langus. Montavimo metu turėtų būti naudojamos ne vien apšiltinimo putos, bet ir difuzinės bei garo izoliacinės juostos, skirtos garantuoti langų angų sandarumą“.

TIKS LANGAI: praktiški patarimai renkantis langus


Estetinė išvaizda

Dažnai langai pasirenkami ne vien pagal technines charakteristikas, bet ir pagal jų estetinę išvaizdą. Rinkoje siūlomi įvairaus dizaino langų ir durų profiliai, nes langų naudotojai renkasi įvairias langų rėmų formas. „TIKS langai“ rekomenduoja, renkantis langų rėmų formą, įvertinti tai, kad jie bus eksploatuojami daug metų. Skirtingų gamintojų plastikinių langų profiliai skiriasi ne tik baltumu, bet ir paviršiaus šiurkštumu. Mažiausiai teplūs ir lengviausiai prižiūrimi yra ne matiniai, o blizgūs langų profiliai.

TIKS LANGAI: praktiški patarimai renkantis langus

Garantijų suteikimas

Plastikinių konstrukcijų ilgaamžiškumas yra svarbus kriterijus renkantis langus. Pirkėjas, įsigydamas langus ar kitas plastikines konstrukcijas, pats negali įvertinti, kiek laiko jos tarnaus. Norint langus ilgai eksploatuoti, reikia pasirinkti patikimą įmonę, kuri atsako už gaminamų produktų kokybę, suteikia garantijas gaminamiems langams ir durims. Renkantis langus svarbiausia suprasti, kad juos įsigysite ilgam, todėl reikia nuspręsti, kokia langų funkcija jums yra svarbiausia. „TIKS langai” nebijo naujovių, todėl klientams ne tik padeda lengviau išsirinkti langus, bet ir siūlo plačiausią Lietuvoje pasyvių langų pasirinkimą. Turime atstovybes daugelyje Lietuvos miestų, todėl visuomet laukiame Jūsų!

Straipsnis publ. www.jumsinfo.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus