visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas

BAUTOPAS, UAB

UAB „Bautopas“ Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje dominuoja pakabinamųjų plytinių fasadų sistemų projektavimo ir gamybos srityse. Daugelis „BAUT®“ sistemos sprendimų yra unikalūs ir patentuoti Lietuvoje.

Nors gali atrodyti, jog „BAUT®“ sistema skirta tik daugiaaukščiams ar masyviems statiniams, tačiau sistemą sudarantys įvairūs elementai, pvz., mūro armavimo elementai, metaliniai ir bazalto pluošto ryšiai, ventiliacinės dėžutės ir kiti, sėkmingai naudojami ir individualiems objektams.

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas

Pakabinamieji fasadai – kodėl verta rinktis?  

UAB „Bautopas“ projektuoja ir gamina įvairias detales pakabinamiems plytiniams fasadams (pvz., nerūdijančiojo plieno gembinės pakabas, sąramas, jungtis). Pagrindinis gaminys – gembės, įmonė taip pat gamina jungtis, kurias naudojant kartu su armatūra, galima bet kokio architektūrinio sprendimo sąrama.

Apdailos mūro kabinimas ant pastato karkaso – optimalus vėdinamojo fasado sprendimas. Jis reikalingas, kai apdailos mūro aukštis didesnis nei 12 m, kai apdailos mūras prasideda ne nuo pamatų. Taip pat tuomet, kai negalima apkrauti perdangų, esant didelėms angoms.

Į pamatus neatremti fasadai leidžia architektams išpildyti įvairiausius sprendimus ir realizuoti sudėtingas formas. Tokie fasadai ypač aktualūs didmiesčiuose. Pagrindiniai pakabinamojo fasado pranašumai – atsilaisvinančios erdvės po pastatu ir pirmo aukšto lygmenyje.

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos veikimo principai

Prie laikančiosios gelžbetoninės konstrukcijos vienos plytos atstumu tvirtinamos gembinės pakabos. Plytas dėti galima būti įvairus: prireikus pirmoji plytų eilė arba keletas plytų eilių gali būti pakabintos žemiau gembės. Ant gembės klojama antroji plytų eilė, o į skiedinį virš pirmosios plytų eilės dedama armatūra. Kitos dvi mūro eilės taip pat tvirtinamos armatūra. Ant gembių suformuojamas armatūra sutvirtintas sluoksnis, jis naudojamas kaip pagrindas aukščiau klojamam mūrui. Pasiekus antrąjį aukštą, mūras pertraukiamas, montuojama gembių eilė ir kartojamas armatūra sutvirtinto sluoksnio bei aukščiau esančio mūro dėjimas. Sistema skirta ne tik daugiaaukščiams namams ir dangoraižiams, bet ir mažaaukštei statybai.

Plytinių fasadų tvirtinimo sistemos – inovatyvūs sprendimai ir funkcionalumas

UAB „Bautopas“ garantuoja kokybišką sistemų gamybą, tobulina sistemas tam, kad užtikrintų nepriekaištingą jų funkcionalumą ir išpildytų atsinaujinančius poreikius. Statybų sektoriaus naujiena – plonėjantis apdailos sluoksnis. UAB „Bautopas“ naujas iššūkis – ieškoti sprendimų 50–60 mm storio plytų apdailai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus